2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kandech-Dér-Schmidt trió a "Hass, Alkoss" Klubban, pénteken
Bemutatkozik a Kormorán Memory Band
Dér Heni a Nulladikóra-VIP-ben - HALLGASD!
Nulladikóra VIP: Dér "Megasztár" Henriett még időben esett „pofára”
Hass Alkoss Klub – az érvényesülés alternatív útja

Dér Heni a „nagy durranás” kapujában

Minden rosszban van valami jó. Dér Henrietta viszonylag hamar kiesett a TV2 Megasztár 1 produkciójának döntőjéből. Mint a most következő beszélgetésből kiderül, ez végső soron sokat segített sorsának jobbra fordulásában. Az énekesnővel msmester készített interjút.

- Úgy tudom, a Szabadka melletti Csantavér (Vajdaság) községből jöttél Budapestre, a Megasztár produkcióba. Ezt követően hogy alakult a sorsod?
- Szabadkán abba gimnáziumba jártam, ahol Kosztolányi Dezső is végzett. A 3. osztályt hagytam félbe a Megasztár miatt, s korai kiesésemnek „köszönhetően” az évet még be tudtam fejezni. A nyári koncertkörútra visszajöttem Magyarországra, majd egy évre hazaköltöztem, s leérettségiztem. Felvettek a BME GTK Közgazdász Szakra, most elsőéves vagyok. A Márton Áron Szakkollégiumban lakom, ahol főleg a környező országok magyar ajkú hallgatói élnek.

- Elmondható-e, hogy „hivatásos” előadóművész lettél, azaz megélhetésedet az éneklés biztosítja?
- Ahogy én látom, az előadóművészet nem egy biztos egzisztenciát nyújtó pálya. Éppen ezért kezdtem meg tanulmányaimat más területen. Szerb állampolgár vagyok, így mint külföldi, költségtérítéses oktatásban részesülök, ami nagyon jelentős összeg félévente (az egyetem 5 év). A szállásért is fizetni kell és a napi megélhetésnek is vannak költségei. Mindez szüleim segítsége nélkül nem valósulhatna meg. Mindazonáltal büszke vagyok rá, hogy énekesi pályám bevételeiből – ezek főleg fellépések – csökkenteni tudom az ő terheiket. Természetesen az a célom, hogy az éneklésből teljesen a magam lábára tudjak állni.

- Fellépések? Legutóbb a Jókai Klubban hallhattunk szeptember 16-án. Legközelebb hol, mikor?
- Igen, a „Hass, Alkoss” Klub (link: http://hass.alkoss.hu) rendezvényén léptem fel vendégként, ami egyébként egy kezdő énekeseket bemutató műsor, ahová ismert énekeseket is meghívnak.
Legközelebb szintén az ő „Lámpalázcsillapító” című műsoruk vendége leszek 2005. november 18-án, délután 6 órakor, ezúttal azonban a Rátkai Klubban. Ezt követően nem lépek fel egy ideig, várhatóan a januári „nagy durranásig”. Akkortól aztán...

- „Nagy durranás”? Miről van szó?
- Nem mondom meg! Legyen meglepetés! Annyit elárulhatok, hogy egy ismert zenekar énekese lettem. Készül a lemezünk, már a hangszerelés, stúdiómunka folyik. Biztosíthatok mindenkit, hogy a dalok mind az együttes, mind az én rajongóimnak nagy meglepetést fognak okozni. Terveink szerint januárban lépünk a nyilvánosság elé, klip készül, indul a koncertkörút... Már nagyon izgatott vagyok, szerintem szenzációs lesz!

- Mondasz valamit a magánéletedről? Van aki nem szereti, ha erről kérdezik, de a rajongóknak különösen fontos.
- Egész egyszerűen nincs időm magánéletre. A tanulás, a lemez teljesen lekötik minden időmet. Az otthonom, szüleim nagyon hiányoznak, havonta egyszer hazautazom hozzájuk hétvégére. Lassan itt is kialakul új baráti köröm, az otthoniak szintén hiányoznak, de döntenem kellett, s jövőm Magyarországhoz köt. Mielőtt rákérdeznél, nincs fiúm. Szerelmes még nem voltam, s még nem jött el az igazi. De még csak 19 éves vagyok, van még időm...

msmester

[2005.11.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még