2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Remek ajándék 10.000-ért a Hegyalja Fesztviálra készülőknek
Titkolóznak a szervezők - Világsztárok a jubileumi Hegyalja Fesztiválon
Ifjú tehetségek a jubileumi Hegyalján
A Hegyalja fellépőire idén először a közönség is szavazhat
Méltóan ünnepli Hegyalja a tizedik születésnapját: jön a Machine Head!
Újabb fellépők Hegyalján: Faithless, Basement Jaxx és Transglobal Underground
Nagyszabású fejlesztések jönnek a Hegyalja Fesztiválon
Gyakornoki programot szervez a Hegyalja Fesztivál
Bemelegítés a Hegyaljára az I'm from Barcelonával és Clã-val
A Machine Head előtt zenél a Depresszió
Díszpolgárrá avatták a Hegyalja szervezőit
Fekete zokni és húsmentes étkek: Adam Freeland a Hegyalján lép fel
A 10 éves Hegyalja Fesztivál: Már több jegy kelt el, mint tavaly összesen
Edzőteremben készül a fellépésekre az Ignite énekese
Organikus thrash metál Tokajban
Képeslapokat és humuszt is kért a Hegyalja sztárfellépője
Nem korai még? A Hegyalján már a pótkempinget bővítik - Szerdán kezdődik a megabuli
Brutális első nap a Hegyalján
Vihar miatt veszélyben a Hegyalja Fesztivál?
Két óra leállás után folytatódnak a Hegyalján a programok
Folytatódik a Hegyalja Fesztivál
Elkapták a tettest, aki a Hegyalja Fesztiválon garázdálkodott
Képgalériák
Hegyalja Fesztivál 2009 - Kispál és a Borz
Hegyalja Fesztivál 2009 - Machnie Head
Hegyalja Fesztivál 2009 - MobilMánia
Hegyalja Fesztivál 2009 - Paddy And The Rats
Hegyalja Fesztivál 2009 - Tankcsapda
Hegyalja Fesztivál 2009 - The Grenma
Hegyalja Fesztivál 2009 - Világsztárok Tokajban
Kapcsolatok
Hegyalja Fesztivál
Machine Head
Adam Freeland
Basement Jaxx
Tankcsapda
Kispál és a Borz
Kowalsky Balázs Gyula
NOHA
Roni Size
Subscribe
Faithless
Phil Demmel
Robert Flynn
Kapcsolódó események
Hegyalja Fesztivál 2009
[2009. július 15. - 19. ]

Még a vihar is elkerülte az eseményt - képekben a 10. Hegyalja Fesztivál

Már az első napon is minden korábbi rekordot megdöntött a nézőszám a tízéves Hegyalja Fesztiválon. A jubiláló rendezvény szervezői és fellépői július 15. és 18. között az eddigi legnagyobb hegyaljás közönséggel ünnepelhetnek. A nyitónap estéje két olyan fellépő, a Kispál és a Borz, valamint a Tankcsapda koncertjével indult, akik az elmúlt tíz évben egyetlen Hegyalját sem hagytak ki.

A Hegyalja állandó fellépőjének számító 20 éves Tankcsapda szerda esti koncertjének záróakkordjaként a közönség, a zenekar és a fesztivál szervezői tortával ünnepelték a kettős évfordulót. A Hegyalja egy évtizedes történetében természetesen nem a Tankcsapda az egyetlen zenekar, amelynek élete szorosan összefonódott a Tisza-parti fesztivállal: a Kispál, a Subscribe, csak néhány név azok közül, akik az elmúlt 10 évben nem hagyták ki a fesztivált.

Tíz évvel ezelőtt három színpadon 27 fellépővel indult, idén 10 színpadon több mint 200 fellépővel jubilál a Hegyalja. Az első évben a tokaj-rakamazi bulihoz még 3,5 hektárnyi terület is elég volt, idén, amikor minden eddiginél többen vannak a fesztiválozók a Tisza-parton, a Hegyalja programjai 17,5 hektáron zajlanak.

A szervezők azonban már most azt tervezik, hogy jövőre újabb területekkel bővítik majd a helyszínt. A szervezők a tokaji és rakamazi városvezetéssel együtt dolgoznak azon, hogy a hegyaljások egyre növekvő táborát egyre bőségesebb programokkal várják és növeljék a terület befogadó-képességét.

Az elmúlt évben a fesztiválozók összesen 100 ezer korsónyi sört ittak meg a Hegyalján, az összes elfogyasztott folyadék pedig egy 12 méteres vasúti tartálykocsit is színültig töltött volna meg.

A Machine Headnek is jó volt Tokajban

- A Hegyalja közönsége érti a zenét - ezzel a mondattal zárta a koncertet csütörtök este a Machine Head szólógitárosa, Phil Demmel. - Nagyon jól éreztük magunkat a tokaji színpadon!

Robb Flynn és csapata csütörtök este Tokajban még azokat a hegyaljásokat is tűzbe hozta, akiknek egyébként soha nem fordulna meg a fejükben, Machine Headre fejet rázva is felpörgethetik magukat. A trash metal-rajongók viszont ennél jóval többel, egy életre szóló koncertélménnyel lettek gazdagabbak csütörtök este a Hegyalján. A Machine Head előzenekaraként fellépő Depresszió együttes gitárosa, Hartmann Ádám is úgy zárta az estét, hogy élete legjobb bulija ez volt.

Ez nem is csoda, hiszen Robb Flynnék 17 év tapasztalatával a hátuk mögött zúztak Tokajban. Az énekes-gitáros és Adam Duce basszer egy Metallica koncerten bulizva alapította meg a Machine Head-et. A két nehézfiú azóta rengeteg turnén és fellépésen van túl.

A masszív összezártság miatt kialakuló konfliktusok tavaly ősszel egy nagyobb balhéban csúcsosodtak ki: a két alapító tag olyan csúnyán egymásnak esett, hogy ez kis híján az együttes feloszlásához vezetett.

A csütörtöki Hegyalja koncerten bulizó 16 ezres tokaji nézősereg nem kis örömére azonban a két srácnak sikerült levezetnie a feszültséget, hiszen ehhez a színpad ebben műfajban ideális terep. A konfliktuskezelést azért nem bízták a véletlenre, szakember is segít nekik abban, hogy ahelyett, hogy egymás torkának ugranának, teljes erővel tépik tovább a húrokat.

A Machine Head zúzás után a péntek esti koncertre már a Faithless melegített, amelynek fellépése minden idők legnagyobb közönségét vonzotta a Hegyaljára, hiszen péntek este közel húszezren ugráltak Maxi Jazz-zel együtt a Faithless különleges estéjén.

Amint a szőke DJ útjára engedte a négynegyedet, a közönségnek sem kellett több: a hegyaljások egyszerűen beleszerettek Sister Blissbe. A program a jubileumi fesztiválhoz illő volt: ezzel az anyaggal nem turnézik a Faithless, a tokaji fesztiválon kívül még két alkalommal látható Európában. Magyarországon először Tokajban hallhattunk dallamokat a télen megjelenő új albumról. Idén nyáron csak néhány fellépést vállalt a páros, Sister Bliss és Maxi Jazz ugyanis az új albumon ügyködnek, ráadásul a DJ két és fél éves fia is garantálja, hogy pörgős legyen a páros élete. Sister Bliss így nem sokat alszik most, és a Hegyalja közönségét sem hagyta pihenni: éjjel 1-ig pörgette a lemezeket.

Ibiza, Párizs és Miami mellett a Hegyalja lett idén nyáron az a helyszín, amit a Faithless elvállalt, és különleges programmal is készültek: a buli elején Maxi Jazz állt be a lemezjátszók mögé, hogy megmutassa, milyen zenéket hallgat otthon, mi szól a zenelejátszójáról utazás közben. Egy ilyen bensőséges, kísérletezős hangulatú bulihoz nem illenek session-zenészek, ezért csak a két törzstag és egy dobos állt a Hegyalja nagyszínpadán.

A páros azt a zenei világot mutatta be, amiben élnek: ehhez hozzátartoznak a jelenlegi hip-hop és R’n’B szcéna legsikerültebb számai is, de az alap természetesen a négynegyed lüktetése. A kettő viszont nem egyszerre, ezért kezdődött Maxi személyes válogatásával a show, bemelegítésképpen.

A négynegyedet Sister Bliss eresztette szabadon, és majd’ másfél órán keresztül korbácsolta a basszusokkal végig a közönséget. Maxi Jazz ekkor már a közönséggel volt, fáradhatatlanul pörgött a színpad elején, hogy minél közelebb lehessen mindenkihez. A szőke DJ az Insomnia dallamaival indított, és ez elég is volt a közönségnek ahhoz, hogy azonnal beleszeressen. Sister Bliss ezután rátért az új anyagra, ami már egész közel áll ahhoz, ami a hamarosan megjelenő albumon lesz. A fesztiválozók pedig hozzárakták a magukét: azt az élményt, amit a tokaji közönség magasban lévő kezei nyújtanak, a londoni csapat be fogja építeni a hamarosan érkező anyagba.

Lapozz tovább, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

[2009.07.22.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még