2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Valóságshow a Pussycat Dolls-szal - Új tagot keresnek
2006 a buli, a Tankcsapda és a Megasztár éve volt
Bukarestben koncertezik a Pussycat Dolls
Szólólemezt ad ki a Pussycat Dolls énekesnője
Újabb rangos zenei díjkiosztó Hollywoodban
Szerelmes dal Hamiltonnak
Ez ám a csoda! Britney tarolt az MTV Video Music Awardson
Britney lehet az év bloggere?
Nicole Scherzinger: "Hamarosan Magyarországon is fellépünk a Pussycat Dolls-szal"  - videóinterjú
Erotika a zenében! A legforróbb videóklipek 1.: Justin Timberlake odatette magát
Énekesnek áll a Forma-1-es pilóta?
Kapcsolatok
Pussycat Dolls
Nicole Scherzinger

Nicole Scherzinger kudarcai és sikerei

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger együttese pár hónapig létezett és szólólemeze évek óta készül. Érdekes, hogy ezen sikertelenségek ellenére nem panaszkodhat a gyönyörű énekesnő, főleg ma, hiszen születésnapot ünnepel.
 

A színész-énekesnő Honoluluban látta meg a napvilágot, 1978 június 29-én. Az énekesnő, dalszövegíró, táncos és modell, a Pussycat Dolls vezető énekesnőjeként vált híressé.

Édesapja filippínó, édesanyja pedig orosz/hawaii származású. Szülei már kisgyermek korában elváltak, 6 éves korában telepedtek le Louisvilleben (Kentucky) édesanyjával, lánytestvérével és a mostohaapjával a félig amerikai félig német Gary Scherzingerrel, aki a nevére vette.

Konzervatív katolikus nevelést kapott. Először a Meyzeek Középiskolába járt, majd a duPont Manual Középiskolán belül az Fiatal Előadók Művészeti Iskolájában. Közben többször fellépett a Louisville-i Művészek Színházban.
 
Tizenévesként ő volt az 1996-os Kentucky State Fair's Coca-Cola Talent Classic tehetségkutató második helyezettje. Nicole amellett, hogy a Wright State Egyetemen tanult színházművészetet, 1999-től ő volt a Days of the New nevű rockbanda háttérvokálosa is.

Újabb tehetségkutató, újabb siker

Nicole 1999-ben részt vett a Days of the New második albumának munkálataiban.A The WB televízió akkor induló tehetségkutató műsorában a show Popstars-ba 2001-ben nevezett. A verseny célja egy lánybanda létrehozása volt. Az együttes az Eden's Crush nevet kapta és ő lett az egyik énekesnője. A banda 2001-es első kislemeze a Get Over Yourself (Goodbye)" elérte a tizedik helyet az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistán, és később együtt turnéztak az ’N Sync-kel és Jessica Simpsonnal.

Miközben kiadták a Popstars című albumuk második kislemezét a "Love This Way"-t, a lányokat alkalmazó kiadó a London-Sire Records megszűnt, melynek következtében az Eden's Crush is befejezte. Nicole ez alatt az idő alatt ismerte meg Kara DioGuardit aki a későbbi Pussycat Doll-os albumoknak és az ő szólóalbumának a szövegét is írta .Miután az Eden’s Crush feloszlott Nicole egyedül próbálta építeni zenei karrierjét. 2003-ban ő énekelte fel az 50 első randi egyik betétdalát a Breakfast in Bed-et.

Együtt dolgozott Yoshiki Hayashi-val X Japan nevű rockbanda egyik tagjával is. Ő énekelte fel a Tokiói Szimfónikus Zenekar "I'll Be Your Love" című számát, amely 2003-ban felkerült az Exposition of Global Harmony válogatásalbumra.

Jön a Pussycat Dolls

A Pussycat Dolls-hoz nevű lánybandához 2003 májusában csatlakozott, melyet először 2002 novemberében látott a The Late Show with David Letterman-ban, amikor még Carmen Electra is az együttes tagja volt. A formáció ma már e világ egyik leghíresebb lánybandája, akiknek olyan világszerte sikeres dalaik vannak mint a "Don't Cha", a "Buttons", a "Stickwitu"és a " When I Grow Up", melyek mind Top 10-es számok lettek az USA-ban.

Az első albumuk a The album PCD 2-szeres platinalemez lett au USA-ban és világszerte 8 millió példány kelt el belőle. Az album dalait kivétel nélkül Nicole énekelte fel Carmit Bachar és Melody Thornton segítségével. 2006-ban a lányok kiadója az Interscope Records, munkatársai azt a magyarázatot adták, hogy ez a vezetőség döntése volt, és az együttes gazdasági érdekeit képviseli.

Nicole az egyetlen az együttesből, aki írt dalszövegeket. Kara DioGuardi-val ő írta az együttes I Don't Need a Man című számát Sean Garrettel a Buttons című számukat. Ezeken a kislemezeken kívül ő és DioGuardi írták még az album "Flirt" című számát. Az együttes 2008-as második albumára a Doll Dominationre is írt dalokat, ismét egyedüliként az együttesből.

Ezért tekintik őt az együttes vezető-énekesnőjének, és azért nevezik "Queen Doll"-nak.2009-ben ő írta meg a Gettómilliomos című film Oscar díjas betétdalának a "Jai Ho"-nak az angol verzióját az Jai Ho! (You Are My Destiny)-t, melyet később ő is énekel fel a Pussycat Dolls-szal és az eredeti előadóval A.R. Rahman-nal.

Szólóban is próbálkozik

A Pussycat Dolls "Don't Cha" című számának siker után Nicole több felkérést is kapott más zenészektől, hogy készítsenek közös dalokat. 2005-ben több dalt is felvett Shaggyvel, Vittorio Grigoloval és Will Smith-szel. 2006-ban Avant-tal készített egy közös kislemezt, mely a Lie About Us címet kapta, és P.Diddy a Come to Me (melynek megírásában is részt vett), mely kilencedik lett a Billboard Hot 100-on.

2006 óta dolgoznak Nicole debütáló albumán, a Her Name Is Nicole-on. Az albumhoz már közel 100 dalt vettek fel, és úgy tervezték, hogy 2007-ben fog megjelenni, de ez a mai napig nem következett be. Az album munkálataiban részt vett will.i.am, Timbaland, Kara DioGuardi, Ne-Yo és Pharrell Williams. Az albumon több duett is hallható, többek között Macy Gray-jel, Akonnal, Busta Rhymes-szal, Timbalanddel és Stinggel.

A kiadatlan album néhány dalát már kibocsátották más előadók, többek között a Pussycat Dolls is: a Happily Never After-t, a Who's Gonna Love You-t és a When I Grow Up-ot, és Christina Milian a Punch You In Your Sleep-et, mely a Elope című albumán kapott helyet.

Nicole-t több interjúban kérdezték arról, hogy miért késik ilyen sokat a szólóalbumának megjelenése. Ő mindig azt felelte, hogy egyelőre még kivárnak a Her Name Is Nicole kibocsátásával és még a Pussycat Dolls-ra koncentrál. 2007 júliusa és decembere között már több kislemez is megjelent az albumról, mint például a Whatever U Like és a Baby Love. Ezek az USA-ban nem lettek sikeresek, de több európai ország slágerlistáján bekerültek a Top20-ba.

A tervek szerint a Pussycat Dolls World Domination Turnéja után úja stúdióba vonul és fel fog venni több duettet will.i.am-mel, Timbalanddel, Lady GaGa-val és A.R. Rahmannal.

Ajánljuk! Nicole Scherzinger: "Hamarosan Magyarországon is fellépünk a Pussycat Dolls-szal"  - videóinterjú

- zene.hu wikipedia.hu alapján -

[2010.06.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még