2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fesztiválozás esőben, szélben, mindenáron!
Soha többé együtt! - Nyers a Pannónián
Haverok, buli, Edda - a Pannónia Fesztivál második napja
Gyere pogózni Magashegyire! - Pannónia Fesztivál harmadik nap
Több mint 100 ezren buliztak a Pannónia Fesztiválon
Képgalériák
Pannónia 2009 - Brains
Pannónia 2009 - Péterfy Bori
Pannónia 2009 - Quimby
Kapcsolatok
Bëlga
Quimby
Péterfy Bori & Love Band
Brains
Pannónia Fesztivál

Top shutta és egy-két-há! - A Pannónia Fesztivál utolsó napja

A kivételesen rossz időjárás ellenére a közönség létszámára nem lehetett panasz, hiszen a négy nap alatt összesen 100 ezer ember látogatott ki a Cseri-Parkerdőbe. Utolsó nap: Péterfy Bori, Quimby, Brains és Belga.

A fesztivál záró napján az elég erősnek mondható program gondoskodott arról, hogy a jelenlévők még egyszer egy hatalmasat bulizzanak: a WAN2 sátorban egymást váltotta az Anti Fitness Club, a Prosectura, Péterfy Bori és a Brains, a Nagyszínpadon pedig a Heaven Street Seven, a Pál Utcai Fiúk, a Quimby, a Belga és a Neo próbálta meg az utolsó szuszt is kihajtani az eddigre kissé elfáradt, elnyűtt közönségből.

Az alacsony jegyár és a rockegyüttesekre alapozott program egy igazi ellenpontja a Balaton Soundnak, úgyhogy aki egy igazi, régi Szigetet idéző fesztiválra várt, annak tökéletes választás volt a Pannónia. A sár, a hideg, az eső és a tarháló punkok ellenére én is élveztem, főleg az utolsó két napot, amikor nemcsak rockzene szólt mindenhonnan.

A vasárnapot a WAN2-nál kezdtük, elsőként megnéztük Péterfy Bori koncertjét, amely nagyjából hozta a tőle már megszokott színvonalat, mínusz a hangzás, mínusz Tövisházy Ambrus, plusz Bori nyárias öltözete. Az első album dalai mellett nyomták még a kötelező feldolgozásokat is: egy Amorf Ördögök-dalt és a Bizottság, Szerelem, szerelem, szerelemjét. Az effajta ordítós-metálos hangulatú számból elférne még több a repertoárban, azt hiszem a közönség is szeretné. Csak lehessen valamit üvölteni és rázni rá a fejet, hajat, kinek mi van éppen.

Péterfy Bori - galéria

Közben Nagyszínpadon már hangolt a Quimby, a már megszokott tömeg előtt, úgy gondoltuk Brains előtt még lazulunk kicsit és Ajjajajozunk a tömeggel, majd miután az is megvolt, keveregtünk egy kicsit, mert ahova eredetileg a Brains-t kiírták, ott valami teljesen más fogadott (Effetta), jobb híján vissza a WAN2-hoz, ahol a Propeller Band kezdődött volna 11 után, de mégiscsak Brains lett belőle.

Quimby - galéria

Columboék egy rövid intró után maximum energiával kezdtek és akkora bulit nyomtak le, hogy szinte mindenkit lábakat és kezeket széttdobáló helyben-sétálós szörnyeteggé változtattak 10 percen belül. A Brains rock-reggae-dnb-dancehall-ragga okossága az egyik legjobb bulizene, amit el tudok képzelni: erősen előtérbe tolt basszus, drumandbass és breakbeat ütemek, rágitározás és az egyébként legtöbbször érthetetlen, de dallamos szövegelés mindent visz. Lemezen nagyon unalmas tud lenni, de élőben tökéletesen működik a recept.

Brains - galéria

Levezetésképpen megnéztük a Belgát, a tömeg mögül, csupán szemlélőként. Ha életemben nem hallotam és láttam volna ezt a produkciót, feltehetően nem hinnék a szememnek és a fülemnek. Néhány negatívumtól eltekintve (néhol elfelejtett, vagy rosszul mondott szövegek, meg az ütem sem volt meg mindig), a Hyper, Hyper-es Scooteres-raves utalás telitalálat, ugyanúgy mint a lézerpisztololyozás azokkal az effektizékkel, de néha teljesen leült a buli, ilyenkor nagyon úgy nézett ki a dolog, mint egy "alternatív" Irigy Hónaljmirigy műsor.

De kétségtelen, hogy nincs még egy olyan csapat, aki ekkora hülyeségeket tud adni a közönsége szájába, mint az Egy-két-há refrénje, a "Breki-breki down" és a többi Belga agymenés.

A Pannóniának köszönhetően erős kezdéssel indult meg a 2009-es fesztiválszezon. Remélhetőleg jövőre is Várpalotán melegíthetünk a nyárra!

Ajánljuk! Gyere pogózni Magashegyire! - Pannónia Fesztivál harmadik nap

-M-

[2009.06.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még