2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Zene.hu Fesztiváloldal
Kapcsolódó cikkek
Sziget 2009: jön a Prodigy, Fatboy Slim és a Placebo  
Sziget: szenzációs kedvezményt találtak ki    
Újabb nevek a Szigeten: Offspring, Toten Hosen és Squarepusher
Sziget 2009: Faith No More, Tricky és még sokan mások...
Lily Allen is jön a Szigetre
Lényegében végleges a Sziget programja
Kapcsolatok
Sziget Fesztivál
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2009
[2009. augusztus 12. - 17. ]

További programok a 2009-es Szigeten

A nagyobb zenei színpadok mellett még számtalan tematikus helyszínnel várja vendégeit Magyarország legnagyobb fesztiválja.

Amfiteátrum – Pécs 2010 Színpad

Ez a színpad a korábbi Színház és Tánc Szabadtéri Színpad helyén fog működni, a nézőtér azonban nagyobb lesz, két-háromezer néző is elfér majd. A színpad műsora főleg a magyar, balkáni és a mediterrán produkciók köré szerveződik.

A Balkán Napjával kezdődik a fesztivál, fellép a Vujicsics Együttes, a szerb Boris Kovač és Oana Catalina Chitu a Bucharest Tango című előadásával.

A Dívák Napja a női előadókat hozza előtérbe, a fő attrakció várhatóan a francia Emily Loizeau elbűvölő műsora.

A Multikulti Napon az izgalmas fúziók és különböző nemzetek találkoznak, melyek közül talán a legígéretesebbnek az izraeli női trió, a Habanot Nechama ígérkezik.

Egy Mediterrán Nap élénkít fel minket szombaton, ebben segít a budapesti-kubai Elsa Valle, őt követi a fado új csillaga, Ana Moura Portugáliából, majd a hét legjobban várt előadása, Al di Meola New World Sinfonia című műsora kerül bemutatásra.

Egy virtuális koccintással, a Vivat Bacchus bordalaival kezd a Hagyományok Napja, majd a szintén pécsi, 35 éves fennállását ünneplő Szélkiáltó ad közös koncertet az egyaránt jubileumát, negyvenedik színpadon töltött évét ünneplő Kaláka Együttessel.

A utolsó fellépő, az Isztambulból érkező táncoló dervisek, a Whirling Dervishes egy spirituális utazással zárja a Sziget programját.

Civil Színpad – Open sávval

Az idei évben a Civil Sziget egyik programhelyszíne, a Civil Színpad nem csupán a civil szervezetek bemutatkozó műsorainak, hanem az Open Színpad programjának is otthont ad. Így a beszélgetések, civil előadások, performanszok után estére Open színpaddá alakul, és a Hócipő által szervezett stand-up komédiákkal és magyar előadók koncertjeivel várja a szigetlakókat.

Ízelítő a fellépő zenekarok közül: Ludditák, KRSA (PASO) backed by the Budapest Riddim Band, A kutya vacsorája, Frenk, Beat Dis, Malacka és a Tahó, Ági és a fiúk, Üllői Úti FUCK.

Afro - Latin Színpad és Világfalu

A programhelyszínen autentikus környezetben ismerkedhetnek a világkultúra iránt érdeklődők Észak Afrika, Fekete Afrika, az Afro-Latin és Karib szigetvilág, valamint Indonézia és Thaiföld kultúrájával, zenei világával, életstílusával.

Az Afro-Latin színpadon és a színpad előtt egész nap színes programok, tánctanítások, esténként táncműsorok, zenekari fellépők és Sound System formációk váltják egymást, míg a négy világrészt bemutató falukban autentikus kézműves programok, afro hajfonók, hennafestők szórakoztatják a kultúrára éhes közönséget.

Idén újdonságként, az évek óta nagy érdeklődésre való tekintettel, engedve a közönség óhajának, Afrika és karib szigetvilág mai zenei stílusát meghatározó reggae formációk minden nap megtalálhatóak lesznek a színpad programkínálatában.

„Schiller és a Rap, Rythm & Poetry Workshop”

2009-ben ünnepeljük Schiller 250. születésnapját. Ez alkalomból elrappeljük a verseit! Fellépnek a nemzetközi verseny magyarországi győztesei: D.T.Francy, valamint a K-Zaj formáció. Utána workshop: néhány kiválasztott Schiller- és Goethe-vers rap-es megszólaltatása, majd közös kreatív műhelymunka kezdődik, saját megírt versek kreálásával és zenei világba való átültetésével. A zenei alapot a K-Zaj formáció adja.

Komolyzenei programok

A programok idén is szeretnék bizonyítani Neked, hogy nemcsak az elmúlt évtizedekben, de akár sok száz éve is születtek olyan zenék, amelyeket még az unokáid is hallgatni fognak…

Ha már visszatérő vendég vagy, akkor sok minden ismerős lesz számodra: délelőttönként kedvedre tallózhatsz a számítógépes Wurlitzerben található legendás felvételek garmadájában, kora délután pedig idén is a Zeneakadémia fiatal művészei játszanak neked Bachtól Mozartig örökzöldeket.

Az esti koncerteken a Fringe-díjas Capriccio Kamarazenekar lép fel, a változatos műsorok összeállításában állandó elemként az idén 200 éve elhunyt, és élete nagy részében Eszterházán alkotott Haydn művei szerepelnek. Éjjel pedig a Medence Filmklub után, a szokásos módon, szupernyugis barokk muzsikára, a Sziget legkényelmesebb puffjain pihenheted ki az egész napos pörgést.

Színház és tánc programok

A Színház és tánc programok az idei évben az Octopus Összművészeti helyszínen belül kapnak helyet. A napot délelőttönként kétórás nyitott jóga tréninggel kezdjük, majd nyitott thai-chi tréninget tartunk.

Érdekesség, hogy délután a komolyzenei sátorhoz csatlakoznak úgy, hogy az ott zajló zenei programra kontakt improvizációs jam-et tartanak mindennap más és más, nemzetközi kontakt improvizációs mesterek vezetésével. A TÁP Színház – az előző évekhez hasonlóan – egyperces színházával miden délután várja a szigetlakókat. Az estéből az éjszakába a Filterperformansz társulat akcióival szűrődünk át, majd a színpadon magyar és külföldi tánc és színházi előadásokkal várjuk.

VOLT Terasz

A Táncdalfesztivál koncerteknek idén ez a helyszín ad otthont, fellépnek többek között a Korda György – Balázs Klári, a Csepregi Éva – Végvári Ádám párosok és a Dolly Roll.

-zene.hu- fotó: Glódi Balázs

[2009.05.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még