2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eláruljuk, mire készül Zoltán Erika
Kapcsolatok
Zoltán Erika
Josh és Jutta
Szklenár Gabriella (Baby Gabi)
Gallusz Nikolett
Várkonyi Attila (DJ. Dominique)
Kapcsolódó események
Zoltán Erika lemezbemutató retro koncert
[2009. május 15.
péntek 19:00]

Zoltán Erika nagyon készül május 15-re: "Ezt még sosem próbáltam”

A népszerű énekesnő 23 éve van a pályán, számtalan koncert van a háta mögött. Ki hinné, hogy van még olyan „zenei dolog”, amit ő még nem próbált ki. A nagy megmérettetésre a Millenáris Teátrumban 2009. május 15-én kerül sor, amikor a hírek szerint az év legnagyobb retro buliját tartják.

- Ezt a fajta koncertet még sosem próbáltam. Itt nem úgy lesz, hogy megmondjuk, hogy a fellépés 9 órakor kezdődik el, és ildomos megjelenni háromnegyed kilenckor, illedelmesen leülni és várni, hogy elkezdődjön. Ez egy teljesen más közeg lesz – kezdte lapunk tájékoztatását a csinos énekesnő.

- Hol tartanak az előkészületek?
- Január óta készülődünk, de ahogy közeledik az időpont, most már kevés van hátra, egyre több a teendő. Elkezdtük a ruhák szabását és elkészítését, és készül a táncosok öltözéke is. Robi (Kátai Róbert, Erika férje, segítője - a szerk.) közben nap, mint nap szervezgeti a promóciós előkészületeket. A színpad már teljesen kész, a zenekari próbák már elkezdődtek. Azt hiszem a mostani két hét lesz az igazi ráhangolódás, és az utolsó napokban, remélem, megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy már csak táncpróbával, zenekari próbával, majd egy összpróbával töltjük az időt.

- A Millenáris Teátrumot kiforgatjuk a négy sarkából. Egyedül a színpad marad a helyén. A nézőtér eltűnik és átvarázsoljuk egy nagy diszkó táncparkettjévé. Este 7-kor elkezdődik a DJ. Dominique-féle Fergeteg party, miközben koktélosok próbálják őrjíteni a népet. Jönnek a táncos produkciók, már természetesen szól a diszkózene és 9 óra körül indul az élő buli a zenekarral és a vendégekkel, a már tőlem megszokott és elvárt táncos show-val.

- Apropó vendégek. Milyen szempontból választottad ki őket?
- Engem mindig a kapcsolatok hoztak össze emberekkel, a különböző helyeken való találkozók, mindig a szimpátia. Nem szeretek senkit megítélni fotók alapján, hanem mindig a személyes meglátásaimra támaszkodom. A vendégek közül például Josh és Jutta - akikkel közös dalom is született ezen a novemberben megjelent albumon -, egy tévéműsorban találkoztunk, ahol velük foglalkoztak egész délután és az volt a kívánságuk, hogy engem hívjanak meg. Ebben egy kicsit kételkedtem is, hogy nincs-e ebben valami átverés, vagy esetleg egy poénnak nem leszek-e a szenvedő alanya. Szerencsére kiderült, hogy nem.

- Megtudtam, hogy Jutta Zoltán Erika rajongóként kezdett el a zenével foglakozni. Nagyon kedvesek, helyesek, szimpatikusak voltak. Amit csinálnak zeneileg, azt elismerem és abszolút a szórakoztatás és a diszkózene képviselői, mint én magam. Én kértem fel őket erre a duettre, amit örömmel vállaltak, és így teljesen logikus volt, hogy ők biztosan legyenek a vendégeim, hiszen részesei a legutóbbi albumnak, szerintem ugyanaz a környezet is szereti, aki engem, tehát ők biztosan ott lesznek.

Baby Gabi, az ötletgazda

- Baby Gabit évek óta ismerem és nagyon szimpatikus volt minden megjelenése, azóta jár hozzánk a táborba vendégeskedni úgy, hogy eltölt egy-két napot és nagyon élvezi a közeget. Ő mondta egyszer, hogy neki az az álma, hogy a Pop-hopp-ban egyszer ő lesz a Zoltán Erika. Innen jött az egész ötlet, hogy a vendégek válasszák ki egy-egy dalomat, amit szívesen előadnának. Joshék választották a Csak Neked című dalt, amit ők majd a maguk módján át is dolgoznak egy kicsit, duett változatra. Baby Gabié lesz a Pop-hopp, ahogy ő azt szerette volna, már ő is kezdte a próbákat, hiszen szeretné megtanulni rendesen a koreográfiát. Nekem pedig az a dolgom, hogy megkeressem az én régi Pop-hopp ruhámat, hiszen olyan szépen lefogyott, hogy belefér majd.

- Gallusz Nikiről egy műsor kapcsán az öltözőben derült ki, hogy nagyon szeret Zoltán Erika dalokat előadni. És akkor teljesen elfogult lettem, tehát rögtön meghívtam, hogy válasszon egy dalt, hiszen én nagyon csipem az ő karakterét, ahogy énekel, nagyon jó énekesnőnek tartom.

- Már 20 éve vagy a szakmában. Mi az, ami még motivál?
- Már nem is 20, hanem 23 éve vagyok a pályán. Még mindig nagyon szeretem, igazán erre hivatott a sorsom, így pottyantott ki a gólya. A családom szintén hódol a zenének. Négyéves koromban már csak arról beszéltem, hogy énekesnő, táncosnő szeretnék lenni, és csak a zenével és a színpaddal kapcsolatos dolgok érdekelnek. Hála Istennek ez meg is adatott. Persze van benne jócskán munka, mert tanulni kellett ezért. A gyermekkorom azzal telt, hogy megpróbáltam erre felkészülni. Meghálálta sors, mert amit végigcsináltam, megtanultam, az egy pillanatig sem veszett kárba, hiszen 18 évesen még le sem érettségiztem, már el tudtam kezdeni dolgozni ezen a pályán és azóta is csinálhatom. Ennél jobb dolgot nem tudnék elképzelni, hogy az ember egész életében olyan munkából él, amit akkor is csinálna, ha másból kellene pénzt keresnie, és ez maradna a hobbi.

- Ennél nagyobb ajándékot az élettől nem lehet elképzelni. Nem mondanám azt, hogy minden esetben jó érzés este 10 órakor összeszedni magam és az amúgy álmos fejemre arcot varázsolni és elindulni Szeged, vagy Nyíregyháza irányába. Ez azonban nyomban megváltozik, amint ott vagyok. Ami nagyon nagy szerencse, hogy mindig megvan az a közeg, ahol szívesen fogadnak. Állandóan diszkóban dolgoztam már 18 évesen is. 20 évesen már énekeltem, táncoltam ismeretlenül. Ezután következett az ismert időszak ’86-tól és azóta is a diszkók, a diszkók. Kihagyásom igazán nem is volt, egyedül az az egy év, mikor terhes voltam és azt követően 10 hónap, utána viszont megint visszatértem a diszkóba. Akkor indult az első retro-őrület. Amíg tart ez a retro-imádat, abba egyre inkább beleférek.

- Mire vagy legbüszkébb a zenei pályáddal kapcsolatban?
- Fontos, hogy ’86 óta, mióta megszületett az első dalom, folyamatosan jelen vagyok a hazai könnyűzenei életben. Nem egy folyamatos, egysíkú jelenlét, hanem vannak hullámok, de azért egy folyamatos ottlét egy bizonyos helyen. Amire büszke vagyok, hogy saját erőből született meg minden. Érdekkapcsolatok nem segítették az életemet, kizárólag a lehetőségek jó felismerése. A nagy szerencse, hogy megvolt a kellő felkészültségem akkor, amikor lehetőséget kaptam; ekkor megpróbálok mindent kihozni abból, ami ebben benne van és a közönség ezt hallja. Ez még a mai napig is így működik. Volt olyan szerencsém, hogy az első férjemtől is segítséget kaptam, aki ugyanúgy támogatta, hogy működjön az életem, mellém állt, mint menedzser. 19 éve, mióta a Robival élek együtt, ő van mellettem; minden ami a színpadot jobbá teszi, mind az ő munkája, mert ez neki is olyan fontos, mint nekem. Ezek a dolgok csak akkor működnek, ha az ember igazán akarja.

- Bíró Zsolt - 

[2009.05.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még