2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nézőcsúcs a PEN első napján! - képes beszámoló
Durva, felkavaró, hatásos: Ez3kiel a PEN-en
Rendőrt hívtak a PEN-re - félbeszakadt egy koncert
Képgalériák
PEN 2009 - 30Y
PEN 2009 - Anima
PEN 2009 - Firewater
PEN 2009 - Goulasch Exotica
PEN 2009 - Suhancos
PEN 2009 - Transglobal Underground
PEN 2009 - Tükezoo
PEN 2009 - Yazz Stereotype
PEN 2009 - Zuboly
Kapcsolatok
Yazz Stereotype
Zuboly
30Y
Suhancos
Firewater
Transglobal Underground (TGU)
Goulasch Exotica
Anima Sound System

Rekordbevétellel és rekordnézőszámmal ért véget a PEN - képekben

Napról napra egyre többen látogattak ki a Bőrgyár területére, az utolsó napon már több mint négyezren voltak kíváncsiak a fellépő zenekarokra, összességében pedig 15 ezres nézőszámot és jónéhány hatalmas bulit tudhat maga mögött a Pécsi Egyetemi Napok.

Pénteken és szombaton a két nagy külföldi fellépő - az angol Transglobal Underground és az amerikai Firewater - mellett számos nagyszerű magyar csapat zenélt a három színpad valamelyikén. Volt Suhancos, 30Y, Goulasch Exotica, Anima, Zuboly, Quimby... és még sok minden más.

A pénteki esti buli a Suhancos koncertjével vette kezdetét. Fankadeliék kb. félórás csúszással kezdtek bele a Suhancos nótáiba, de legalább voltak annyira jó fejek, hogy megbontottak és körbeadtak egy róluk elnevezett pálinkát - persze csak azután, hogy ők levették a részüket belőle.

Suhancos - PEN 2009 (galéria)

A késésnek, a koncert közbeni beszélgetésnek és a pálinkosztogatás/ivászatnak köszönhetően nem is maradt sok idejük a zenélésre, de nekem már ezt kivárni sem volt túl sok kedvem, inkább megcéloztam a folk'n'roll színpadot, ahol a Goulasch Exotica Maszkurával, Jutasival és néhány zenésszel kiegészülve a breakbeatbe és d'n'b-be oltott népzenére okította a fiatalságot.

Anno nem tetszett annyira a GE Betyárvizit című albuma, de már régóta el akartam kapni a srácokat előben, ami most sikerült is. Annak ellenére, hogy aránylag ismert formációról van szó, a legkisebb színpad is csak maximum félig telt meg. Akik Suhancos helyett Jutasiékat választották, nem bánták meg: igazi kurjongatós, néptáncolós buliba csöppenhettek, egy álldogálós, bólogatós, pálinkázós koncert helyett.

Goulasch Exotica - PEN 2009 (galéria)

Vélhetően a PEN legtöbb embert vonzó koncertjei a 30Y-hoz köthetőek. Egyszerűen annyian voltak a sátorban, hogy már-már levegőt is alig lehetett venni. A srácok nem is váratták meg a közönségüket, a lehető leggyorsabban elkezdték a koncertet. A pécsi formáció mára már nem csak pécsen rendelkezik nagy rajongótáborral, de az biztos, hogy errefelé különösen nagy becsben tartják Beck Zoliék zenekarát.

30Y - PEN 2009 (galéria)

Minderről mi sem árulkodik jobban, mint hogy a 30Y lazán megtöltötte a nagyszínpadnak helyet adó sátrat, míg a világsztárnak számító Transglobal Undergroundnak (akik egyébként a tavalyi szigetes fellépésükhöz képest abszolút felülmúlták magukat) éppenhogy sikerült.

A Moonshot című albumról (és számból) ismerős magyar MC RiseFM is felment a színpadra és előadott a Transgloballal 2-3 számot, melyeknek az átlagos TU számoknál azért jóval nagyobb sikere lett. Lehet, hogy kicsit lesajnáltam a koncert kezdete előtt a feltehetően nagyobb színpadokhoz szokott együttest, de sokkal jobban tetszett ez a fellépésük, mint eddig bármikor.

Transglobal Underground - PEN 2009 (galéria)

Az est igazi meglepetése azonban egy régi nagy visszatérő kedvenc, az idén 15 éves Anima lett. Priegerék most megint egy újabb felállással próbálkoztak, melynek legszembetűnőbb eleme, hogy nincs MC Jaz, helyette viszont újból női énekessel próbálkozik a csapat, aki pedig nem más, mint Zsolt lánya, Prieger Fanni.
 
Juci távozása után erőltettem még néhány Anima-koncertet, de gyorsan ráuntam, most viszont hatalmas mosollyal az arcomon vettem tudomásul: a csapat az új felállással úgy néz ki, hogy jó irányba mozdult el. Fanni még kicsit bizonytalan a színpadon, de láthatóan nagyon tetszik neki a dolog. Mindenki legnagyobb örömére végre újból játszották a '68-at, ráadásnak pedig elhangzott a legújabb Anima szerzemény, a Switch on is. És ennek csak örülni lehet.

Anima Sound System - PEN 2009 (galéria)

A szombati napon a Zuboly kezdte bemelegíteni az egyetemistákat a régiek mellett néhány új számmal. Bár a következő albumot csak valamikor őszre várhatjuk, azért hallhattunk 1-2 dalt róla. Pistiék poénfolkját egyszerűen nem érdemes kihagyni!

Zuboly - PEN 2009 (galéria)

Aránylag korán, fél 10 körül lépett a színpadra az amerikai Firewater, akik már az első pillanattól kezdve hatalmas lendülettel csaptak bele a zenélésbe. Egy rendkívül lendületes, profi és szimpatikus csapatot ismerhettünk meg személyükben.

Firewater - PEN 2009 (galéria)

Rekordbevétellel és rekordnézőszámmal ért véget a 2009-es PEN, a diákrektorválasztást a Pollack csapata nyerte meg a BTK előtt, míg a könnyűzenei tehetségkutató nyertese a Paint the Lilies lett, a közönségdíjat pedig a Revelstone hozta el.

Ajánljuk! Rendőrt hívtak a PEN-re - félbeszakadt egy koncert

-M-

[2009.04.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még