2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ismerd meg az Eurovíziós dalunkat
Ádok Zoltán ideges lett
Kapcsolatok
Magyar Televízió
Tompos Kátya
Mark (Zentai Mark)
Ádok Zoltán
Legnépszerűbb csengőhangok

Vége az Euroviziós-cirkusznak! Végre megvan ki indul Moszkvában

Február 23-án röviddel 14 óra után jelentette be a Magyar Televízió, hogy az RTL Klub Csillag Születik című műsorban feltűnt  Ádok Zoltán képviseli Magyarországot 2009-ben az Eurovíziós Dalversenyen Moszkvában.

Az indulót Mark és Tompos Kátya visszalépése után 103 versenyműből választotta ki a Szulák Andreát, Lengyel Zsoltot, Szűts Lászlót, Gundel Takács Gábort és Harsányi Levente alkotta szakmai zsűri, amely a napokban ismét, harmadszor is összeült és a Dance with me (Táncolj velem) című dal előadóját, Ádok Zoltánt nevezte meg jelöltként.

A magyar versenydal kiválasztására felkért öttagú szakmai zsűri február 13-án hallgatta meg újra a pályázatra beérkezett több mint száz dalt. Bár eddig sem a Magyar Televízión múlt, hogy két előadó visszavonta a nevezését, a zsűri ezúttal nem egy indulót nevezett meg, hanem három dalt választott ki. A nyilvános bejelentés előtt az MTV már nemcsak szóban tárgyalt a pályázókkal, hanem írásban kért ismételt megerősítést arról, hogy nevezésük minden szempontból megfelel a pályázati feltételeknek, és továbbra is vállalják a megmérettetést.

„Mindhárom javasolt dal a maga műfajában kiváló, és alkalmas az eurovíziós szereplésre. A döntést a nyilatkozatok beérkezését követően, minden szempont mérlegelése után hozta meg a zsűri – mondta Várkonyi Attila, a szórakoztató műsorok főszerkesztője. A Dance with me vidám, dinamikus dal, és reméljük, a moszkvai olimpiai standion közönségét, illetve a tévénézők százmilliós táborát is megmozgatja majd”


Az énekes, aki eredetileg balett-táncos, hangsúlyozta: indulni fog az Eurovíziós Dalversenyen.

Lengyel Zsolt, televíziós főrendező, aki szintén a zsűri tagja, Ádok Zolival együtt a következő hetekben dolgozza majd ki a fellépés részleteit. „Nagyon ritka, hogy egy jó hangú énekes egyben képzett táncos is legyen. A profi mozgás és a magabiztos színpadi jelenlét viszont szükséges ahhoz, hogy látványos show keretében mutatkozhasson be Magyarország” – indokolta a zsűri döntését Lengyel Zsolt a sajtótájékoztatón.

„Az Eurovíziós Dalverseny 54 évvel ezelőtt a dalok versenyeként indult, de mára Európa kedvenc tévéshow-ja lett, egy háromrészes, gigantikus rendezvénysorozat élő közvetítésével” - tette hozzá Gundel Takács Gábor, aki a korábbi évekhez hasonlóan, idén is a helyszínről számol majd be a verseny alakulásáról.

 Ádok Zoli Pécsett balett-szakon végzett, majd táncművészként és musicalszínészként járta be a világot. Ennek is köszönhető, hogy folyékonyan beszél angolul és németül, de spanyol nyelven is könnyedén boldogul. Karrierjének fontos állomása volt, amikor Svájcban a Fame, Berlinben pedig a Macskák című musicalben lépett fel, ez utóbbiban főszereplőként ötszázszor állt a színpadon. Itthon az Operettszínház és a Madách Színház is rendszeresen foglalkoztatja. Tavaly novemberben jelent meg Tánclépés című albuma, Ádok Zoli a lemez címadó dalának angol nyelvű változatával áll majd az Eurovíziós Dalverseny színpadára.

Nézd meg a versenydal angol és magyar verzióját.

Az Európa-szerte milliárdos nézőtábort vonzó Eurovíziós Dalversenybe az idén összesen 43 ország nevezett be. A május 16-ai fináléban biztosan láthatjuk majd a „négy nagy”, vagyis Nagy-Britannia, Spanyolország, Németország és Franciaország előadóit, valamint a házigazda Oroszország is automatikusan döntőbe kerül.

A további 38 ország énekesei viszont két elődöntőben mérik össze versenydalukat és előadói tehetségüket, hiszen közülük csupán húszan juthatnak tovább.

Ádok Zoltán május 14-én lép színpadra - Szlovénia, Dánia, Azerbajdzsán, Lettország, Hollandia, Szerbia, Norvégia, Ukrajna, Görögország, Litvánia, Lengyelország, Horvátország, Észtország, Moldávia, Ciprus, Írország, Szlovákia, Örményország képviselőivel együtt.

Rúzsa Magdi és Bayer Friderika szerepelt a legjobban


Hazánkat hivatalosan először Bayer Friderika képviselte a versenyen 1994-ben, Dublinban, s mindjárt a negyedik helyen végzett Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával.

Azóta is ez a legjobb magyar eredmény. Sem a V.I.P., sem Charlie nem aratott sikert, ezután sokáig nem is indult magyar. 2005-ben jött a Nox, akik a 12. helyig jutottak, majd 2007-ben Rúzsa Magdi lett a kilencedik. Tavaly Csézy még a döntőbe se jutott be.

FIGYELEM! Neveztél az Eurovíziós Dalverseny hazai fordulójára? Küldd el nekünk és bemutatjuk

- bíró -

[2009.02.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még