2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Forrnak az indulatok az Eurovíziós Dalverseny kapcsán - reagál a Magyar Televízió
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Eurovíziós Dalverseny: újabb szakmai reakció - A Magyar Televízió nem sértett írott szabályokat

„Forrnak az indulatok az Eurovíziós Dalverseny kapcsán - reagál a Magyar Televízió" című anyagunkkal kapcsolatban a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete az alábbiakat közölte.  

Előzmény: Forrnak az indulatok az Eurovíziós Dalverseny kapcsán - reagál a Magyar Televízió

"A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete örömmel üdvözli, hogy az MTV végül magyar szerzők dalának nevezése mellett döntött az Eurovíziós Dalverseny moszkvai döntőjére.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy egyesületünknek az előző előadóval sem voltak fenntartásai, de azt sérelmeztük, hogy az MTV elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy széles nyilvánosságot adjon egy ilyen múltú és nagyszabású eseménynek, mely a magyar közönség nagy számú érdeklődésére tart számot, és amely nem mellékesen a magyar zenei kultúrának a különböző médiumokban való megjelenésének amúgy is ritka lehetőségét növelhette volna." - kezdődik a szakmai szervezet tájékoztatása.

"Továbbra is azt valljuk, és a jövőre nézve szeretnénk, ha a dalok kiválasztásakor magyar szerzemény volna leginkább esélyes Magyarországot képviselni a nemzetek közötti megmérettetésben, hiszen ez a mi kultúrális értékeink egyedülállóságát segítene bemutatni Európa-szerte." - derül ki a levélből.

A siker abban rejlik, hogy...

Egyesületünk legfőbb törekvése, hogy elérje a közszolgálati és kereskedelmi rádiókban, televíziókban, hogy a magyar zene a közönség igényéhez igazodva kerüljön bemutatásra. Minden mérhető statisztika azt mutatja, hogy a magyar közönség sokkal nagyobb mértékben igényli és szereti a magyar zenét, mint ahogy az a médiumokban sugárzásra kerül.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az MTV nem sértett írott szabályokat az előválogatás lebonyolításakor, azonban az ítélkezés rendkívüli gyorsasága megannyi magyar szerző és pályamunkát beadó előadó számára bizalmatlanságra adott okot.

Az Eurovíziós Dalfesztivál főleg annak köszönheti sikerét, hogy a nemzetek együtt szurkolhatnak közösen kiválasztott kedvenceiknek. Éppen a kiválasztás közösségformáló élményétől fosztották most meg a magyar közönséget. "  - olvasható a közleményben, majd lapunknak kedves rész következik:

- Örömmel vettük, hogy kezdeményezésünkre a zene.hu felajánlotta a pályaművek bemutatását, amit ezúton is köszönünk..

Felhívás!

Lapunk megadja a lehetőséget azon szerzőknek, akik küldtek be dalokat a Eurovíziós Dalverseny hazai fordulójára, hogy juttassák el nekünk a bizso@zene.hu címre EURO tárggyal. A beküldött dalokat leadjuk a zene.hu rádióban, hogy a nagyközönség is megismerje a munkákat.

Rá figyel majd Magyarország májusban! Bemutatjuk Tompos Kátya énekesnőt

[2009.02.09.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2009.02.07. 00:42 • [1]
Mintha most a döntőben is előkerülne valami zsűri, nem? Talán roszkor hivatkoznak közönség kiválasztására. Persze az jó lenne, ha az év dalait megismerhetnénk. Ha nem csak az énekesek párkapcsolatáról tudhatnánk mindent. Az első csókról, éjszakáról, szakításról.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még