2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Varga Zsuzsa hülyeségnek tartja az autogramosztást!
Dolgozd át Varga Zsuzsát, aki gőzerővel nyomja!
Zene az intelligens embereknek - Odett tolmácsolásában
Varga Zsuzsa fejben készül az ünnepre
Barkácspartira készül Varga Zsuzsa
Kapcsolódó Kiadványok
Varga Zsuzsa: Barkács-remixlemez
Kapcsolatok
Varga Zsuzsa
Kapcsolódó események
Varga Zsuzsa Barkácsparty
[2009. február 6.
péntek 21:00]

Remixelték Varga Zsuzsát: megkérdeztük, hogy milyen volt!

Varga Zsuzsa szerzői kiadásban jelentette meg a Barkácsklub Lányoknak című albumának remixlemezét, amelyen több mint 20 mix található olyan magyar producerek munkájának köszönhetően, mint Titusz, Krizso, Rocksteady vagy éppen Fine Cut Bodies. Az anyagot február 6-án egy nagyszabású buli keretein belül mutatja be. Erről kérdeztük Zsuzsát.

- A Barkácsklub Lányoknak című albumod számaiból készült ez a remixlemez. Mesélj arról, hogy hogyan jött ez össze! Te kerestél meg mindenkit az ötlettel?
- Mindig is szerettem a másokkal való közös munkát, a remixeket, kollaborációt. Már az előző albumom kapcsán is indítottam remixversenyt, akkor az igazi verseny volt, a „Szívadóvevő” című számhoz, értékes fődíjért. Most ez egy nyitott felhívás volt bárki számára, bármelyik Barkácsklub-számból készülhettek pályamunkák. A kedvenceimet én kértem fel, szerencsére sokuknak volt kedve a játékhoz. Egyébként a mai napig érkeznek még „megkésett” remixek hozzám.:-)

- Mi a célja egy ilyen remixlemeznek? Kiknek készül elsősorban: a DJ-knek és rádióknak vagy inkább a rajongóknak?
- Stílusokat, szubkultúrákat, teljesen eltérő zenei világokat hozunk össze ezen az oldalon, ugyanis ez a virtuális lemez a neten jelent meg, bárki számára elérhető ingyenesen. Ebből a szempontból a közönségnek készült, de nem tagadom, számomra a legnagyobb ajándék. Ezen trekkek egyike-másika már kiváló DJ-k szettjeibe is bekerült, pl. az angol BBC Radio 1-on Kissy Sell Out játszotta a Fine Cut Bodies-féle „Be infectedet”, de Tomi Brutkho remixére a Jazzy Rádió figyelt fel, ahogy a TMX-remixemet Palotai szokta játszani bulijaiban. Külön izgalmas figyelni az egyes számok útját, hova, kikhez jutnak el.

- Több mint 20 mix, a készítők között pedig számos ismert producer/zenész. Mindenki választott magának a Barkácsklub számaiból és azt készített belőle, amit akart?
- Mindenki szabadon választhatott és bármit csinálhatott. Krizsó (Realistic Crew) például két szám sávjaiból mixelt egyet, de több olyan átirat is készült a teljes szabadság jegyében, ahol komoly stúdiómunka folyt, Szabó Lac (Idoru) gitározott, Titusz zongorázott, de sokan mások is vadiúj témákat rögzítettek, raktak a számba.

- Volt olyan, amit senki sem akart átdolgozni vagy éppen olyan, amit sokan szerettek volna?
- Azt hiszem, a rockos, gyors dalaim kicsit kevesebb vállalkozót vonzottak, szerintem a tempóik miatt. Egy 160-170-es bpm-ű számnál jobbak a 2-4-es diszkólüktetésű számok, vagy a hiphop-ba, dub-ba elvihető középtempósok. De így is 3 szám kivételével mindegyikhez készült remix.

- Van esetleg olyan remix, ami szerinted különösen jó lett?
- A Rocksteady-féle "We’re shining down" annyira tetszett, hogy egy ideig úgy játszottuk a számot a zenekarommal koncerteken is. De nagy kedvenc a Tits and Clits vagy StereoKillaz átirata is, ezek igazi talpalávaló partizenék. De a Pigment Chemcal „Be infected”-je is kedvenc. Jaj, nagyon nehéz lenne kiemelni egyet is, mind kedvenc.

- Az előző albumhoz hasonlóan ezt is szerzői kiadásban terjeszted, ráadásul kizárólag neten keresztül. Soha többet nem állsz szóba már kiadókkal?
- Nem zárkózom el a lemezkiadóktól úgy általában. Itthon elég rossz tapasztalataim vannak, de érhetnek még meglepetések, ki tudja. A remixoldalt egy hónap alatt 10 ezer ember látogatta meg, és ez a szám gyorsan kúszik felfelé. Az új Vargazsuzsa-lemez idén készül el, hogy ki adja ki, hol jelenik meg, megvenni vagy letölteni lehet majd, ez a jövő zenéje. A türelmetlenek koncerteken már hallhatnak új számokat.

- A február 6-i Barkácspartin a remixlemezen közreműködők közül sokan szintén jelen lesznek. Mire számíthat az, aki ellátogat pénteken este a Merlinbe?
- Egy hatalmas, kb. 10 órás nonstop partira, ahol a remixerek krémje (TMX, Tits&Clits, Krizsó, Rocksteady, Kevin, StereoKillaz, Tomi Brutkho) lép fel 2 teremben, és ahol zenekarommal mi is koncertet adunk. Ez egy sok szempontból exkluzív buli lesz, komoly vizuval, meglepetés-vendégekkel, ráadásul idén ez lesz az első budapesti fellépésünk. Így aztán mi is nagyon várjuk.

-M-

[2009.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még