2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Postás Józsi

Postás Józsinak a Magyar Posta biztosítja a fellépő ruhákat

Népszerű „Jóska, levelet hozott a posta” című mulatós nótát, akár róla is írhatták volna.

Még több mulatós anyag.... 
 
  • Márió beleszeretett a harmónikába
  • Tibó, a "slágergyáros"
  • Mi a véleményed a mulatós zenéről? Szeretsz dáridózni?
  • Mulass, szavazz és nyerj!
  • - Merő véletlen, hogy ennek a dalszövegnek minden szava rám illik, így a műsoromat mindig ezzel kezdem - kezdi válaszát a népszerű előadó. Könnyű dolgom van ezzel a dallal, mert a közönség már régóta ismeri és megalapozza a fellépések hangulatát.

    - Már kicsi korod óta fontos számodra a zene. Mióta zenélsz?
    - Amióta az eszemet tudom, mindig is közel éreztem magamhoz a zenét. Hat éves koromban kezdtem zongorázni tanulni, majd később gordonkázni. Az éneklés csak később jött, először egy színjátszó körben próbálkoztam vele, 16 évesen, rá egy évre véletlenül csöppentem egy rockzenekarba és azonnal eldőlt, hogy a jövőben ezzel fogok foglalkozni.

    - Zeneszeretet, több hangszer ismerete ellenére nem hivatásos zenész, hanem postás lettél. Miért?
    - Nekem a zene mindig is hobbi volt, de mivel a rockzenéből nem lehet megélni, így kitanultam a postásszakmát is, ami mellett elég időm maradt a zenélésre. Később zenészvizsgát tettem, tehát hivatalosan is zenész vagyok. Amúgy is elég pörgős életvitelem van, nem okoz gondot egyszerre több dologgal foglalkozni.

    - Nyilatkoztad, hogy munkádból kifolyólag az emberekkel való mindennapi találkozás során olyan tapasztalatokat szerzel, amit a zenei pályán is alkalmazni tudsz. Mire gondoltál itt?
    - Itt a közönséggel való kontaktusra gondoltam, mivel egy előadó a közönség szeretetéből él, értük dolgozik. Postásként közvetlen napi kapcsolatban vagyok az emberekkel, azokkal, akikből a fellépéseim közönsége tevődik össze, így a színpadon is ugyanezt a közvetlen kapcsolatot igyekszem kiépíteni velük.

    - Miért éppen mulatós dalokat énekelsz?
    - A lemezen szereplő dalok hangvétele nem kifejezetten mulatós, inkább bulizósnak mondanám. Úgy gondolom, a legtöbb magyar embert ezekkel a dalokkal lehet igazán szórakoztatni, hiszen a mulatós műfaj lényege valóban a könnyed szórakozás. Kedvelhetünk bármilyen zenei műfajt, de ha igazán el szeretnénk engedni magunkat, ha mulatni szeretnénk, akkor erre ez a legmegfelelőbb.

    - Bulizni vagy szórakoztatni szeretsz jobban?
    - Én magam rendkívül ritkán jutok el buliba, de amikor szórakoztatok, az nekem kikapcsolódás. Amikor látom a közönségen a jókedvet, a vidámságot, én is jól érzem magam.

    - Támogatóid között munkaadód a Magyar Posta is megtalálható. Te kerested meg a céget?
    - Még alakult a produkció, amikor megkerestük a Magyar Postát. Pozitívan fogadták az ötletet és már akkor megfelelő támogatást kaptam, de az igazi áttörés mostanában érkezett el, hiszen már látják a sikereimet. A Magyar Posta a terjesztésben is részt vesz, az ország 179 postahivatalában kapható a lemez. A fellépőeszközöket, ruhákat is a Posta bocsátotta rendelkezésemre.

    - Két évvel ezelőtt felmerült a saját lemez ötlete, ami – egy év munka után - 2004 végén jelent meg „Bulizós slágerek” címmel. Hogy lett az ötletből valóság?

    - A lemez megjelenése előtt több éve a saját zenekarommal, a Party Együttessel foglalkoztam. Rengeteg jó bulit játszottunk a Balaton-Felvidéken és az ország más városaiban is. A közönségünk régóta bíztatott egy saját lemez készítésére, de ekkor még nem voltak adottak a feltételek. 2003 őszén Márió barátommal elkészítünk néhány dalt. Először csak kíváncsiságból, kedvtelésből kezdtünk együtt dolgozni, hiszen mindkettőnknek ez volt az első komolyabb munkája, aztán annyira jól sikerültek a dalok, hogy eldöntöttük: ebből lemez lesz! Az elején nem tudtam, hogyan induljak el, Márió ebben is sokat segített, majd csatlakozott hozzám a jelenlegi menedzserem és a producerem, akik kialakították a produkció végleges formáját, Magyarország egyik legnagyobb lemezkiadója, a Sony-BMG Hungary pedig felvállalta a lemez megjelentetését.

    - Mikor várható a második Postás Józsi lemez?
     
    - Az új lemezen már dolgozunk, hiszen a lemezkiadó is áldását adta rá, így 2006 februárjában már a boltokban lesz az új Postás Józsi album, melyen reményeim szerint még több saját szerzemény kap majd helyet.

    Bíró Zsolt

    [2005.10.14.]

    Megosztom:

    Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
    lap teteje
     
    SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
    SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
    apróhirdetés
    © SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

    A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
    2024.04.07...

    Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
    Eugène Labiche...

    Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
    Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
    A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
    Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
    Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
    beszámolók még