2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Frissen gyümölcsöző (baba!) kapcsolatukért a MySpace felel
Nagyon megváltozott az énekes! Alig lehet ráismerni!
Presser Gábor életet mentett  
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

A szurkolók imádni fogják! Különleges zeneművet készít a magyar motoroszseni?

A mindössze 20 esztendős fiatalember nevét már jegyzik külföldön. Németh Balázs sokszoros magyar bajnok és világkupa pontszerző. Az ifjú motorversenyzőt sokan egy lapon említik Talmácsival. A srác ennek ellenére nem szállt el, hanem szerényen válaszolt „zenei” kérdéseinkre.

- Azt mondják a motorosoknak a motor hangja a legszebb zene. Nálad is így van?
- Igen ez így van. Egy tökéletesen beállított 200 lóerős versenygép nagyon szépen muzsikál. A motor hangja azonban több mint zene. Nagyon fontos információk hordozója. Az, hogy hogyan harap gázadásra egy motor, a szakember számára nagyon sokat elárul. A motor zenéjét hallgató fül helyettesíteni tudja a műszereket. Versenypályán a sebességváltás pillanatának, féktávok, kigyorsítási szakaszok megválasztásának kötött ritmusa van. Az ebből létrejövő dallamot a néző és a motoros is hallja. Számomra nagyon fontos ez a zene, ezért sok versenytársammal ellentétben én nem használok füldugót. A verseny előtti időmérő és főleg a szabad edzéseknek a futómű beállítása mellett az a célja, hogy az adott pályára írt "zenemű" elkészüljön. Versenyen motorommal ezt a dalt kell eljátszanom.

- A korodbeli fiatalok - amikor elkezdted, főleg igaz volt ez - idejét a bulizás tölti ki. Nálad hogy volt? Csak a motorozás érdekelt vagy néha elmentél kikapcsolódni is?
- Még a nagy csábítás előtt, 6 évesen kezdtem motorozni. Emellett versenyszerűen fociztam, karatéztam, és az iskolában is igyekeztem helytállni. A kis- és nagykamasz időszak már "komoly versenyző" koromban köszönt rám. Szabadidőm tehát nem nagyon maradt. Versenyidőszakban a motorozás mindig kiváló fizikai és szellemi állapotot követel meg a pilótától, ami kizárja a rendszeres, éjszakába nyúló bulizást. Természetesen nem maradt ki mindez teljesen az életemből. Versenyidőszakok között barátaimmal eljártam bulizni.

- Jut időd a bulizásra?
- Módjával igen. A régi versenysportok közül mostanra csak a motorozás maradt, illetve tanulmányaim kötik le időm nagy részét. A Budapesti Műszaki Főiskolán tanulok. Nagyon sok, a főiskola szervezésében zajló színvonalas, jó hangulatú rendezvény között van módunk válogatni. Ezeket rendszeresen látogatom.

- Milyen zenét szeretsz?
- Minden zenét szívesen hallgatok. A választást mindig pillanatnyi hangulatom dönti el. A pörgősebb számokat kedvelem.

- Mikor hallgatsz zenét? Milyen célból teszed ezt?
- Szinte állandóan. Autóban, villamoson, buszon. Zenére ébredek, zenével alszom el. Tanulás közben is a háttérben zene szól a szobámban. Engem a zene megnyugtat, pihentet, a háttérzajokat elnyomva segít koncentrálni.

- Mikor jártál legutóbb koncerten?
- Kb. 1 éve. Sajnos a koncertlátogatás viszonylag több időt, hosszasabb rákészülést igényel. Ezért választják sokan - én is - a zene egyszerűbben elérhető forrásait. Erős bennem a késztetés, hogy eljussak koncertekre, mert tudom, semmi sem pótolhatja azt az élményt, amit az előadóval való direkt kapcsolat jelent. Későbbiekben szeretnék gyakrabban koncertre járni.

- Bíró Zsolt - 

[2009.01.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még