2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új Zámbó Jimmy lemez - Emlék a Királynak?
Ma lenne 52 éves Zámbó Jimmy - sokan még most is siratják
Király és Királynő, meg a stagnáló muzsikusok: Magyar Zenész TOP100 lista - 9. rész
Kapcsolatok
Zámbó "Jimmy" Imre

Ez nem vicc! Nevezzenek el utcát Zámbó Jimmy-ről?!

Szólád lehetne az ország első települése, ahol utcát neveznek el Zámbó Jimmyről. A kezdeményezők egy része azonban máris visszavonulót fújt.

Pápa Lászlóné, a legnagyobb szóládi Jimmy-rajongó indította el a faluban a névadó mozgalmat, s több család a kezdeményezés mellé állt. Az önkormányzathoz fordultak az ötlettel. Egy jelenleg névtelen szóládi köz kaphatta volna meg Zámbó Jimmy nevét.

A családok azonban mára meggondolták magukat, így Pápa Lászlóné mostanra egyedül maradt szívügyével. Az asszony azonban egyelőre nem járta végig a települést, hogy megtudja, lennének-e támogatói, de állítja: nem adja fel. – Számomra az lenne a legszebb ajándék, ha itt lenne az első Zámbó Jimmy utca. A saját érdekeim mellett persze a falumét is néztem, amikor felvetettem az ötletet, hiszen a névadás akár a turizmust is fellendíthetné – mondta a magát fanatikusnak tartó rajongó, aki soha nem találkozott királyával, de esküszik, hogy számára csak Jimmy zenéje létezik.

Már 64 támogató van!

Az országos kezdeményezést, miszerint nevezzenek el közterületeket Zámbó Jimmyről, a Halhatatlan Jimmyért Mozgalom indította. Az internetről indult, jelenleg 64 taggal működő szervezet több önkormányzatot is megkeresett az elnevezésekkel, illetve közterületi Jimmy-szobrok állításával kapcsolatban.

Az ötlet megvalósítása nem számít lehetetlen küldetésnek, hiszen a települések helyi rendeletben szabáyozzák, hogy kiről, és halála után mennyi idővel nevezhető el például utca. A mozgalom célja egyébként az is, hogy az énekes emlékét szenzációktól mentesen, hűen kezeljék. Szólád minden cinizmus nélkül fogadta a lakossági kezdeményezést. A döntés előkészítésével azonban mindaddig nem kell foglalkoznia az önkormányzatnak, amíg Pápa Lászlóné nem állít maga mellé újabb helybelieket. Vörös Gyula szóládi polgármester elmondta: az önkormányzat nem tartotta nevetségesnek a tervet, sőt a képviselő-testület napirendre tűzte volna. - írja sonline.hu.

Két hete működik a mozgalom

– Két hete működő mozgalmunk célja, hogy minél több helységben legyen Jimmy utca, vagy legalább szobor a Királyról. Szólád az első település, ahol megvalósulhat a terv, Pápa Lászlóné erőfeszítéseinek köszönhetően. Előterjesztik a február közepén tartandó közgyűlésre – árulta el Lantos Gábor, a szerveződés alapító tagja.

– Jimmy sok embernek rengeteget jelentett, és úgy érezzük, nem ápolják méltó módon az emlékét, s a médiában sem kap már elég teret. Tisztában vagyunk vele, hogy vannak és lesznek is gúnyolódók, de nem foglalkozunk velük, hiszen ha bárhol az országban elérjük, amit szeretnénk, már boldogságot szerezhetünk a rajongóknak – tette hozzá a HAJ egyik főszervezője.

Írd meg a véleményed!

Egyetértesz azzal, hogy nevezzenek el utcát Zámbó Jimmy-ről? Várjuk a válaszodat IDE.

- zene.hu -

[2009.01.20.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
rockmylife 2009.05.27. 16:09 • [7]
Hát lehet hogy jó hangja volt, de azért nem neveznék el utcát róla... volt sok értékesebb ember akikről inkább kéne utcát elnevezni.
nemeth.z.laszlo 2009.01.23. 09:20 • [6]
Elismerem Én is,hogy jó hangja volt de a Király? akkor Elvis mi volt?
Utcát elnevezni róla az képtelenségnek tartom.
Nagyobb felhajtást csináltak neki mint a Nemzet Színészének Sinkovits Imrének.
Előzmény: bizso • 2009.01.18. 12:47 • [1] • Előzménykövetés 
kiju 2009.01.22. 14:39 • [5]
Zámbó Jimmy hangja valóban fantasztikus volt!!!!!
De.....!
Szólád utcajegyzékében fellelhető nagyjaink, mint Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Arany János stb. társaságába valóban beleillik?
2009.01.22. 08:59 • [4]
Ne!
2009.01.21. 23:38 • [3]
Nem vagyok Zámbó Jimmy rajongó, de meg szeretném jegyezni, hogy Elvisről még életében elnevezték Memphis egyik sugárútját, azt a szakaszt, ami a rock and roll király egykori háza, Graceland előtt megy. Tehát nem ördögtől való ötlet az ilyesmi.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még