2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb zenész halt meg kábítószer-túladagolásban - gyászol Marilyn Manson
Szombaton ingyenes koncertet ad a Simply Red
Csöröge Napok, avagy farsangi szezon a Gödör Klubban
A musical páros duplázott, Palya Bea Mexikóból üzent - Fonogram képekben
Tízezrek várják Budapesten az eseményt! Ma érkezik az év egyik kiemelkedő zenei programja
Robbanásra készül a Limp Bizkit
Kapcsolatok
Marilyn Manson
Limp Bizkit
Franz Ferdinand
Laurent Garnier
Freestylers
LTJ Bukem & MC Conrad
Kapcsolódó események
Volt Fesztivál 2009
[2009. július 1. - 4. ]

Limp Bizkit, Marilyn Manson és Franz Ferdinand - Volt 2009 első nevek

Kultikus sztárokkal várja látogatóit az idei VOLT Fesztivál. Július első hétvégéjére Sopronba érkezik a több év után új lemezzel és fesztiválturnéval visszatérő Limp Bizkit csapata, a provokatív metál-ikon, Marilyn Manson és a legaktuálisabb brit szupercsapat, a Franz Ferdinand. De lesz még Freestylers, Laurent Garnier és LTJ Bukem is visszatér Sopronba MC Conrad társaságában.

Július 1-én újra megnyitja kapuit a Soproni VOLT Fesztivál. A programkínálatban 10 színpadon 200 hazai- és nemzetközi sztárt várhatunk a Hűség városába. Közülük egyelőre hat került nyilvánosságra, de hírek szerint a közeljövőben lesznek még igazán nagy meglepetések! Jegyek már országszerte kaphatók.

Limp Bizkit

Lassan tíz éve, hogy a nu-metal egyik legsikeresebb csapata meghódította a világot, de Fred Durst és csapata idén újra teljes fronton támad. A stílusteremtő zenekar egykor mindent elért, amit lehetett: platinalemezek, teltházas turnék, albumaik több mint 67 millió példányban keltek el világszerte.

A metal újhullámát professzionálisan meglovagoló banda az utóbbi években alkotói pihenőt tartott, de tavaly felröppent a hír, hogy a hosszúra nyúlt szünet után a csapat új albumon dolgozik. És valóban! A hír igaz, olyannyira, hogy a hamarosan megjelenő új Limp Bizkit lemezt világkörüli turnén mutatják be a legjelentősebb európai fesztiválokon a nagyérdeműnek!

Marilyn Manson

A metal ikonikus alakja, a provokatív, megbotránkoztató művész tovább borzolja a kedélyeket és hamarosan új albummal jelentkezik. A zseniális médiazsonglőr botrányaival folyamatosan szállítja a csámcsognivalót a bulvárlapoknak, megbotránkoztató, vizuális orgiával felérő koncertjeivel pedig évre-évre több hívet toboroz maga mellé.

A hírek szerint a csapat idén Valentin napra kőkemény ajándékkal rukkol elő rajongóinak. A hetedik stúdióalbum Marilyn szerint hozza a régi formát, erőszakos és kegyetlen lesz! MM azt ígéri, a VOLT Fesztivál koncertje felér majd egy mindent elsöprő rockorgiával!

Franz Ferdinand

Az elmúlt évek gitárpopjának legnépszerűbb zenekara három év kihagyás után, idén januárban megjelent Tonight című albumával végképp beírta nevét a nagyok közé. A Glasgow-i négyes debütáló albumának megjelenése óta maximális gázzal - és sikerrel - görgeti szekerét, amit a szakma díjesővel (többek közt egy Mercury Music Prize, Ivor Novello és két Brit Awards), a közönség pedig kitartó lelkesedésével jutalmaz. Az ír művészvilág egykori kultzenekarából a zenei univerzum kikerülhetetlen figuráivá váltak, Alex Kapranos és csapata kisujjából rázza ki bohókás, táncos dirty pop slágereit.

Az éveken át tartó feszes tempójú lemez-turné mókuskerékból egy időre ugyan kiszálltak, az új megjelenés azonban arra enged következtetni, hogy a 2009-es bizony az ő évük lesz! A legnagyobb európai fesztiválok – köztük a Glastonbury - elsőszámú fellépőjeként jelentették be a Franz Ferdinand visszatérését. Velük indul az idei VOLT is!

Laurent Garnier (live)

Univerzális művész, DJ, producer, lemezkiadó-tulajdonos, a francia technó legendás alakja, aki bő két évtizedes karrierje során bátran feszegeti a stílushatárokat. Első találkozása az elektronikus zenével a ’80-as évek végére datálható, brit klubokban érez rá a deep house és a detroiti techno ízére, a manchester-i Hacienda klubban olyan arcokat inspirál zenéivel, mint a Stone Roses vagy a Happy Mondays tagjai. Legyen az többezres house parti vagy a Montreaux-i Jazz Fesztivál, Garnier sokoldalú művészete mindenütt megállja a helyét.

Az utóbbi években dzsesszel (is) kacérkodó művész élő produkciójával hívta fel magára a figyelmet, a neves norvég billentyűst Bugge Wesseltoftot is magába foglaló csapat "Public Outburst" című munkája méltón reprezentálja, hogyan párosítható egymással művészi szinten élő zene és elektronika.

Freestylers (live)

Partirobbantó brit breakbeat kollektíva, slágergyáros remix-bajnokok - hangulathevítő hatásuk garantált, bárhol is lépjenek színpadra! A '96-ban eredetileg trióként indult csapat sikere sokszínűségében (is) rejlik, a breakbeat alapoktól bátran kacsintgatnak az electro, jungle vagy hip-hop felé, a lényeg a mindent elsöprő energia, amit nem egyszerű tánc nélkül megállni. Az évek során 11 tagúra bővült - de folyamatosan változó felállású - formáció tarolt a slágerlistákon és a partikon egyaránt, eddig négy album, több mint 40 kislemez és száz egynéhány remix bizonyítja tehetségüket. A VOLT-ra természetesen ők is élő produkcióval érkeznek!

LTJ Bukem & MC Conrad

Drum and bass legenda, lemezkiadó tulajdonos, MC Conrad hangzsonglőrrel frenetikus parti alapozó. A klasszikus zenén és jazzen nevelkedett Bukem komoly szerepet játszott abban, hogy a '90- évek elején a drum and bass a londoni klubokból világhódító útjára indult, összetéveszthetetlen stílusával nemcsak saját, de kiadója nevét is kitörölhetetlen zenei tényezővé tette.

A műfaj lágyabb, emészthetőbb oldalát képviselő Good Looking nagy dobása a "Progression Sessions" mixsorozat volt, de emellett tehetségek garmadának adott bemutatkozási lehetőséget (például Makoto, Peshay, Nookie vagy a Utah Jazz neve is szerepel a kiadó végtelen diszkográfiáján). Hű kísérőjével, a zseniális MC Conraddal közös fellépései rendre azt bizonyítják, hogy a drum and bass nemcsak a tört ütemek elfogult híveit képesek a színpad elé szegezni!

-zene.hu-

[2009.02.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még