2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Indul a Szentivánéji álom világzenei musical - képekben
"A dalok főként fehérek, de sokszor feketék." - interjú Miller Zoltánnal
Teltház fogadja Budapesten a világsztárt! - Andrew Lloyd Webber hazánkba látogat
A vámpírkirály celebrált misét a MÜPA-ban - képekben
Baranya Dávid: "Nem okoztunk csalódást Németországban"
Öt meglepetés a Megasztár klubkoncerten - fizetni kellett az autogramkártyákért
Képgalériák
Szinetár - Bereczki galéria
Kapcsolatok
Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
Komolyzene
Kapcsolódó események
Musical Duett koncert - Szinetár Dórával és Bereczki Zoltánnal
[2008. november 30.
vasárnap 19:00]

Szinetár Dóra  az Arénában tért vissza a színpadra - Bereczki Zoltán is ott volt!  Képekben!

A 2007-es és a 2008-as év egyik legnagyobb sikerprojektje a magyar zenei piacon Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán két musicalalbuma volt. A hatalmas sikereket mintegy megkoronázva a sztárpáros úgy döntött, november 30-án lemezbemutató koncertet tartanak a két album dalaiból, méghozzá egy nagyszabású show keretében.

Az előkészületekbe éppen csak annyira avatták be a rajongókat, amennyi az egészséges kíváncsiság felkeltését és fenntartását szolgálta.
Mi az, amit szinte biztosra vehettek az érdeklődők? Természetesen sejteni lehetett, milyen dalok hangzanak el a koncerten: remek duettek a musicalek világából, örökzöld klasszikusok ismert filmekből, népszerű hazai előadók dalai, valamint varázslatos rajzfilmzenék.

A beharangozókban elárulták, hogy a látványos színpadi show rendezője nem más, mint a Budapesti Operettszínház igazgatója, Kero®, aki az utóbbi esztendők legnézettebb sikerprodukcióit állította színpadra Szinetár Dórával és Bereczki Zoltánnal.

És valóban... minden a várakozásoknak megfelelően történt. Teltház várta a színészházaspárt. Hosszú idő óta először álltak együtt színpadon, hisz Szinetár Dóra kislányuk, Zora születése óta nem lépett fel.

Az estet szinte az első pillanattól kezdve méltóságteljes hangulat járta át. A közönség, a zene iránti tisztelet az utolsó percig bezárólag ünnepivé varázsolta a koncertet, tehát méltán csendült fel legvégül az Ünnepi dal. Két zenekar kísérte az előadó párost: egy szimfonikus és egy rock együttes muzsikált velük.


A tánckarnak az utóbbi évek legsikeresebb musical-produkcióiban, valamint eredeti Broadway- előadásokban dolgozó Tihanyi Ákos tanította be a koreográfiát. Mindezek mellett meglepetésként egy nagyszerű táncos sztárpár - Keleti Andrea és Kovács Zoltán – tette még felejthetetlenebbé a színpadi varázslatot. Az énekes házaspár egyik kedvelt pályatársa, Janza Kata Dórával közösen adott elő egy lélegzetelállító duettet. Közreműködött egy világszínvonalú afrikai tánc és dobos csoport, valamint a Tűzmadarak.

A műsort pedig még látványosabbá tette a különleges pirotechnika, a kivetítőkkel, LED-rácsokkal, vizuális és mozgó elemekkel felszerelt díszlet. Dóra és Zoli elegáns, az éppen előadott dalokhoz illő ruhakölteményekben lépett a színpadra. A Bolond beszéd alatt órási, szívet formázó hinta repítette őket, a koncert végén lufieső búcsúztatta a fellépő művészeket.

Ha azt a hálátlan feladatot kapnám, hogy jellemezzem egy szóval a produkciót, nagy nehezen a profizmus mellett döntenék. Pár apró baki ellenére a koncert minden mozzanatára igaz, hogy legekben lehet róla beszélni, mégis... Számomra mégsem ez tette felejthetetlenné ezt az estet, hanem az, hogy ez a két fiatal művész igazi emberi történetet elevenített meg a színpadon.

Láttam egy a népszerűsége ellenére szerény sztárt, aki olyan kiválóan adta elő a Billie Jean-t, hogy annak szerzője, Michael Jackson az megirigyelhetné, mert ő nem csak hogy arra nem nem emlékszik már, hogy azt hogy kellene, hanem arra sem igazán, miért lett ő a Zolihoz hasonló fiatal tehetségek példaképe. És igen... most Bereczki Zolinak szólt az ováció, ő volt, aki tízezres nagyságrendű vastapsot zsebelt be a produkcióért.

De valahol ott állt a színpadon egy kis srác is, aki talán egykoron még csak sután próbálgatta az elhíresült tánclépéseket a tükör előtt abban a rémséges fehér zokniban. Annak ellenére, hogy ő ma már befutott előadó, azt a fiút végig ott láttam a színpadon. Őt, aki arra vágyott, hogy Máté Péterrel duettet énekelhessen, és most végre valóra válhatott – még ha a nevét meg nem hazudtoló technika ördöge által akadályoztatva is – az álma.

Szinetár - Bereczki lemezbemutató (galéria) - klikk a képre

Csodálhattam egy ünnepelt színész-énekesnőt, de ott láttam a kislányt is, aki neves szülei árnyékából nőtte ki magát saját tehetsége révén. Azt a leánykát, aki egykoron figyelte híres mamája színi előadások előtti készülődését, aki talán a színészanyukát utánozva tipegett annak cipőjében. Az ifjú lányt, aki ezerszer ott ült a Rómeó és Júlia előadások közönségének soraiban, és arról álmodott, hogy egy napon talán ő lehet, aki megformálhatja a címszerepet... Azóta már tudjuk, Szinetár Dórának a musical verzióban, Júlia szerepében nyújtott alakítása alig felülmúlható.

És most ott álltak ők ketten együtt, szemük csillogásában megőrizve a sikerekig megtett út reményét, küzdelmeit. Megmutatták, hogy töretlen népszerűségük mellett is tudják, mit jelent meghatódottan fellépni ennyi ember előtt. Két tehetséges ember, akik beavatták a közönséget a zene iránt érzett szerelmükbe, emellett ízelítőt adtak egymás iránt érzett szerelmükből is. Számomra ezért vált ez a koncert a fergeteges színpadi show-n túlmutatva egy igazi emberi történetté. Kettejük története a zene nyelvén tolmácsolva, egy valódi sikertörténet.

-Kurucz Enikő-

[2008.12.05.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
K.Enik 2008.12.07. 14:22 • [6]
Na látod? Még magad is elismered, hogy jó volt meglepődni:) Ebbe tényleg minden apróság beleszámít:) Én a negyedik sorban ültem a küzdőtéren, tehát közel a színpadhoz, és a szív alakú hintára meg az előkészített lufikra is úgy lettem figyelmes, hogy folyamatosan szivecskék hulltak fentről és kíváncsi voltam, honnan jön:) De ha nem lett volna a koncerten ennyi látványelem, akkor is jó lett volna, mert a zenék és az előadók kiválóságához nem fér kétség:)

Nekem egy dologban nem jött be a csak várakozásom. A beharangozók arra engedtek következtetni, hogy több énekes sztárvendég lesz, de így sem volt hiányérzetem:)
toromon 2008.12.07. 14:16 • [5]
Gratulálok a cikkhez! Én csak azért írtam, hogy ajánlónak kellett volna, mert talán sokan vagyunk, akik az ígéretnek nem hisznek hogy jó lesz, csak a bizonyítéknak. Én közel sem hittem a beszélgetések alapján, hogy ekkora rendezvény lesz. Mondjuk én nem járhatok ilyen rendezvényekre, nem pusztán anyagi okokból, de jó volt bepillantani, hogy már ilyen is van Magyarországon. Köszönöm!
K.Enik 2008.12.07. 11:07 • [4]
De miért kellett volna a próbáról képes beszámoló?

Mint a cikkben írtam, szerintem pont kellő mértékben keltették fel a kiváncsiságot. Utaltak rá, hogy pazar showműsor lesz. Szerintem ez is hozzájárult ahhoz, hogy megteljen az Aréna.
Mert lehet, hogy valaki nem a tízezres jegyet vette meg, de a beharangozó alapján megérte neki egy olcsóbb kategóriás is.
toromon 2008.12.07. 08:41 • [3]
Azt ők tudják, hogy milyen gyorsan keltek el a jegyek. Én csak azt gondolom, hogy a próbáról kellettek volna ilyen képes beszámoló először.
K.Enik 2008.12.06. 00:07 • [2]
Szerinted meg tudnák újra tölteni az Arénát?
Mert ha esetleg nem, akkor a csúcson kell abbahagyni:))

Én meg azon gondolkodtam, hogy Kero ide rendezhetne egy nagy musicalshowt, na arra elmennék:)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még