2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szulák Andrea olvasásra buzdít
Kiderült! Magyar Bálint megbukott az első musicalcastingján
Megfontolandó: A nap TOP3 gondolata Szulák Andreától
A Musical Plusz túl van a tizenötön - képekben
Képgalériák
Mi jöhet még?!
Kapcsolatok
Szulák Andrea
Bodrogi Gyula
Csengeri Attila
Legnépszerűbb csengőhangok

Mi jöhet még?! Egy remek musical Bodrogi Gyulával és Szulák Andreával - képekben

Október végén mutatták be a Magyar Színházban Cole Mi jöhet még?! című világhírű musical komédiáját. Cole Portert ma is Amerika egyik legismertebb és legsikeresebb zeneszerzőjeként, illetve dalszövegírójaként tartják számon világszerte. A zenés darab egy hamisítatlan vígjáték, amelyben számos világsláger is felcsendül a szerző művei közül.

Cole Porter musicalje, a Mi jöhet még?! - eredeti címén Anything Goes - a ’30-as években játszódik, az S.S American nevű luxushajó fedélzetén, amely Amerikából Anglia partjai felé tart és ahol szokatlan vendégsereg gyülekezik.

Itt van többek közt a jó családból származó, eladósorban lévő Hope Harcourt és anyja Evangeline, aki a társadalmi státusz fenntartása érdekében egy brit lordhoz, Evelyn Oakleighoz szándékozik lányát hozzáadni; egy Yale-öregdiák (jelenleg New York-i üzletember); a gyakorló tőzsdecápa Elisha Whitney a kissé szeleburdi, ámde annál szerelmesebb asszisztensével, Billy Crockerrel, akinek tulajdonképpen nem is kellene a hajón lenni; egy hittérítőből lett szexi dizőz, Reno Sweeney a maga angyalaival; és egy gyakorló hittérítő megtért szerencsejátékosokkal.

Mi jöhet még?! galéria – klikk a képre

Felbukkan továbbá egy kétes hírnévre vágyó, kétbalkezes, de rettenthetetlen gengszter, Tejbetök Martin és macája Erma. Ezzel megkezdődik a félreértések, szerepcserék, szerelmi csalódások-háromszögek-békülések, beharangozott-lemondott- elhalasztott-elcserélt kézfogók végeláthatatlan sora. Londonig talán kibogozódnak a szálak.

A világhírű musical 74 év után került magyar színpadra

A darabot 1934-ben mutatták be New Yorkban, majd Londonban a Westend színpadán is játszották. A címadó dalt korábban olyan legendás művészek adták elő, mint Frank Sinatra vagy Bing Crosby. A korabeli musicalek közül talán ez az egyetlen, amit a világ zenés színházai a mai napig rendszeresen műsorukra tűznek.

Az előadás filmváltozatát kétszer 1936-ban és 1956-ban is elkészítették, a férfi főszerepet mindkét alkalommal Bing Crosby alakította. A mű időtállóságát bizonyítja, hogy az eredeti bemutató óta háromszor újították fel a Broadwayn, és számtalan bemutatója volt a világ legkülönbözőbb zenés színházaiban. Most 74 év után, magyar színpadon is látható lesz a méltán világhírű musical.

A főszerepeket Szulák Andrea, Bodrogi Gyula, Béres Ilona, Auksz Éva, Jegercsik Csaba, Csengeri Attila, Hüse Csaba játsszák, olyan művészek társaságában, mint Soltész Bözse, Cserna Antal, Bede Fazekas Szabolcs, Rancsó Dezső, Mihályi Győző, Fillár István, Szűcs Sándor. Az előadás rendezője Iglódi István.

- zenehu -

[2008.11.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még