2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Feloszlik a Hobo Blues Band?
Kapcsolatok
Hobo Blues Band
Legnépszerűbb csengőhangok

Megszűnik a Hobo Blues Band? - Hobo hírlevélben válaszolt!

A Hobo Blues Band új összetételben, az eddigieknél jóval kevesebb koncerttel vág neki a következő időszaknak - közölte hírlevelében a zenekar névadója és vezetője, Földes László Hobo. A minap 30. születésnapját ünneplő együttes legutóbbi gitárosa, Fehér Géza saját honlapján megerősítette, hogy a Hobo Blues Band a legutóbbi időkig ismert összeállításában megszűnt létezni.

Feloszlik a Hobo Blues Band? anyagunkban feltett kérdésre itt a válasz. Jelzem, ha nem értitek, hogy feloszlik a legendás zenekar vagy sem, akkor nem bennetek van a hiba.

Hobo ugyanakkor azt írja: zenekara nem szűnt meg, csak személyi változások történtek. Néhány zenésztől megvált, helyükre újak kerültek, de neveket nem említ. A nyolcvanas évekbeli társai közül néhányan szívesen visszatérnének a zenekarba, Deák Bill Gyulával például közös lemezt tervez 2009-ben - tudatta. A közös lemeztervet a 60. születésnapját napokban ünneplő Deák Bill Gyula is megerősítette az MTI érdeklődésére.

Hobo az eddigi évi 180-200 fellépés helyett csak 10-15 koncertet tervez a zenekarral, s egy-egy időszakot budapesti nagykoncerttel zár. Színházi fellépéseinek és előadóestjeinek számát nem csökkenti. Tavasz végére ígérte zenekarának következő jelentős fellépését a margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a nemrégiben megjelent Bolondvadászat című lemez anyagából. Idei fellépéseinek száma meghaladja a 150-et.

Monodráma magyar rockzenéről

A zenész jelenleg a Rolling Stones-könyv második részének befejezésén dolgozik. Félig elkészült az "Utcazenész" munkacímű monodrámával a magyar rockzene 40 évéről, bemutatójáról a debreceni Csokonai Színházzal és egy budapesti színházzal tárgyal. Jövőre hosszabb útra utazik Oroszországba és Szibériába, a Gulag-táborokkal összefüggő színpadi munkájához gyűjt anyagot, felkeres több tábort és múzeumot. A tervezett albumot visszatérése után állítja össze.

November végén megjelenik az "Apák rock and rollja" dupla DVD és dupla CD. Egy hónapos csúszással, 2009. január 16-án mutatják be a "Bolondvadászat" színpadi változatát, filmforgatókönyvet is tervez belőle. "Olyan mennyiségű írásbeli elmaradásom van évek óta, hogy ezt a döntést nem halogathattam tovább. Van néhány dolog, amit csak én írhatok meg, az én kötelességem, nem halogathatom tovább" - fogalmaz Hobo.

"
Eszemben sincs abbahagyni a zenélést"

A közeli jövőre előadást és lemezt tervez Jack Kerouac "Úton" című regényéből, Bob Dylan magyarra fordított dalaiból. Három HBB albumot ígér Requiem a bluesért, Vándorcirkusz és Száz év vonaton címmel. - Annyi szeretetet kaptam a közönségtől, s annyi a feladatom, kötelességem, hogy eszemben sincs abbahagyni a zenélést - fejezi be hírlevelét Hobo.

Fehér Géza gitáros a változásokat bejelentve honlapján megköszönte az elmúlt hat évet az érdeklődőknek. A Hobo Blues Band eddigi zenészei decemberben együtt lépnek fel a Gödörben.

- MTI - zene.hu -

[2008.11.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még