2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Világsiker lesz? Lola új dalát több tízmillióan fogják hallani
Izomlázuk volt a fiataloknak az AFC budapesti buliját követően - képekben
Mark reméli, nem derül fény a negatív tulajdonságaira
Médiatörténeti szenzáció! A magyar énekes ma a TV2-n és az RTL-en
Veszélyben volt az énekesnő? - Rámozdult a közönség Lolára
Tóth Gabi és Csipa összejöttek a Valami Amerika folytatására
Hazajött a két magyar énekes - Mark és Soma repült a táborból, képekben
Tizenhat videoklip jár a Best of Unique CD mellé
Tóth Gabi nem szereti a kukacot - extrém képekkel
Képgalériák
Illusztrációk a Tiszta fejjel Projekt cikkehz
Kapcsolatok
Tóth Gabi
Lola
Mark (Zentai Mark)
Anti Fitness Club
Dj. Spigiboy
Gáspár László (Laci)
Völgyesi Gabriella
Puskás Péter
VIVA Televízió
Jáksó László

"Ne haljon meg senki oktalanul!" - Énekesek is csatlakoztak a kampányhoz

Slágergyanús videoklip készült az ORFK kezdeményezésére, hogy ezzel az eszközzel is felhívja a figyelmet a diszkóbalesetek veszélyére. A Tiszta fejjel Projekt olyan hazai zenészek nevéhez köthető, mint Lola, Tóth Gabi, Völgyesi Gabi, Puskás Peti, Mark, Molnár Tamás (Anti Fitness Club) és Gáspár Laci.

Bár jó balesetet nem ismerünk, mégsincs annál szörnyűbb, mint amikor fiatalok halnak meg értelmetlenül egy diszkóból hazafelé. Amikor vasárnap este a halálos baleseti statisztikát hallják, hányan haltak meg a közutakon, tudniuk kell, hogy ezeknek az áldozatoknak a nagy része fiatal, aki túlpörögve, esetleg alkoholt is fogyasztva hajnalban beül a kocsiba, vagy beül valaki mellé, aki túlpörögve vezet, és már nem ér haza sosem.

A rendőrség azokat a tragédiákat sorolja a diszkóbaleset kategóriájába, amelyek péntek és szombat éjjel következnek be, az áldozataik pedig főként tizen-huszonéves fiatalok, akiknek a vérében alkoholt vagy kábítószert fedeznek fel, és az útvonaluk általában kötődik egy-egy szórakozóhelyhez. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy az ilyen eseteknél sok a súlyos, halálos sérült. Az elsődleges ok általában az egymással való vagánykodásból, versengésből adódó túlzott sebesség, amit az alkoholos, olykor kábítószeres befolyásoltság tetéz.

Sőt, egyes szakértők a diszkó-lámpák fiziológiai hatásaiban látják a diszkóbaleseteknél tapasztalható gyorshajtás egyik fő okát. A villogó fények állandóan változó képet hoznak létre a retinán. Ez erős kérgi ingerületet vált ki, ami pedig kellemes adrenalinszint-emelkedést okoz. Amikor vezetünk, ugyancsak folytonosan változó kép vetül retinánkra, minél gyorsabban hajtunk, annál több adrenalint termelünk, ezt szokták sebességmámornak titulálni.

Ennek a sebességmámornak tavaly több száz fiatal esett áldozatul (évente összesen 1200-1300 halálos áldozata van a közúti baleseteknek, ennek jelentékeny része fiatal). Idén ugyan a nulla tolerancia akció következtében az év első harmadában csökkent a halálos balesetek száma - még mindig nem lehetünk elégedettek az eredménnyel.

A Tiszta fejjel Projektről

Slágergyanús videoklip készült az ORFK kezdeményezésére, hogy ezzel az eszközzel is felhívja a figyelmet a diszkóbalesetek veszélyére. A "Tiszta fejjel Project", azaz Lola, Tóth Gabi, Völgyesi Gabi, Puskás Peti, Mark, Molnár Tamás (Anti Fitness Club) és Gáspár Laci közösen énekelt dalában egy végzetesnek ígérkező estét énekelnek meg. A klipben kiderül, a végzetes autós kaland szerencsére csak álom volt. A Tiszta Fejjel kampány üzenete: "Ne haljon meg senki oktalanul!"

Bencze József országos rendőrfőkapitány és Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője mellett a DJ Szövetség elnöke, Jeszenszky Zsolt is szólt a megjelentekhez az esemény sajtótájékoztatóján.

- A lemezlovasok maguk is felelősséget éreznek a fiatalok tíz- és százezrei iránt, akiket hétvégéről hétvégére szórakoztatnak. Ezért mind a Szövetség, mind pedig egyes tagjai mindent megtesznek azért, hogy a kampány rendkívül fontos üzenete eljusson a címzettekhez. A DJ Szövetség örömmel vállalja a partneri együttműködést az ORFK-val – mondta el az elnök.

-ej-

[2008.10.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még