2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenerégész: Ambrus Zoltán 40 éves
Zenerégész: 126 éve hunyt el Offenbach
Ünnepelnek az AC/DC és a Pink Floyd tagjai
Freshfabrik: Mindig van mire fogni a csalást és lehúzást
Az a mennyei és pokoli rockzene...
A Barátok Közt egykori sztárja együttest alapított!
Íme a temetések legnépszerűbb slágerei
Budapestre jön az AC/DC?
Jó hír a budapesti AC/DC koncertről lemaradóknak: Bugi és kettőnégy
Forma1-es segítség az AC/DC-nek
Nyelvnyújtogatás az AC/DC videóban - nézd meg az új klipjüket
Kapcsolatok
AC/DC
Kapcsolódó események
AC/DC
[2009. március 23.
hétfő 20:00]

Soha nem látott érdeklődés! Egy nap alatt minden jegy elfogyott az AC/DC bulira - exkluzív infok a budapesti buli kapcsán

Az AC/DC budapesti koncertje teltházas lesz, gyakorlatilag 26 óra alatt az összes jegy elkelt a budapesti bulira. - tájékoztatta lapunkat Márkus Éva, a koncertet szervező Live Nation Hungary marketing igazgatója

- Hogy áll a jegyértékesítés a bulira?
- Az AC/DC koncert teltházas lesz, gyakorlatilag 26 óra alatt az összes jegy elkelt a budapesti bulira. Természetesen az állójegyek voltak a legnépszerűbbek, főként, hogy a leggyorsabb vásárlók tudnak majd közvetlenül a színpad elé menni, aznapi, helyszíni sorban-állás nélkül.

A legtöbb nagy jegyiroda hosszított nyitvatartással próbálta kiszolgálni az érdeklődőket, volt iroda, amelyik este 9-ig állta a rohamot.

- Elképzelhető, hogy egy nagy érdeklődés miatt nagyobb helyszínre tegyétek át a bulit?
- A koncert mindenképpen az Arénában lesz, egyfelől, mert nincs nagyobb helyszín márciusban Budapesten, másfelől mert ez egy aréna- és nem stadion turné, teljesen más technikai, színpadi követelményei vannak a két különböző méretű helyszín koncertjeinek, logisztikailag egy ilyen kaliberű turné nem tudja megoldani, hogy össze-vissza váltogassa a szükséges felszereléseket. Az AC/DC turné így lett meghirdetve, eleve sportcsarnokokra, arénákra találták ki; mint ahogy a júniusban megrendezésre kerülő Depeche Mode koncert stadion turné része, nem lehetne kisebb helyre betenni a technikai igények miatt.

- Két bulit nem lehetne tartani egy nap?
- A két buli sem lehetséges – sajnos; a zenekar nagyon szigorú menetrend szerint halad a turnén, ennek nem csupán a tagok ideje vagy kedve szab határt, hanem egy rendkívül precíz, percre pontosan lebontott útiterv, ami tartalmazza a helyszínek közötti távolságot, a felszerelést szállító kamionok menetidejét, építési és bontási munkálatok idejét, egyszóval mindent, amit nem tudnak felborítani egy-egy helyszín kedvéért.

- Az AC/DC turné az egész világon 1 nap alatt teltházas lett, csupán a magyar közönség nem szokott még hozzá, hogy ha biztosan ott akar lenni egy koncerten, akkor a meghirdetéskor már vásárolja meg a jegyét. Az elmúlt évben itthon több példa is mutatta – Cirque du Soleil, Lenny Kravitz, Coldplay -, hogy az utolsó hetekben – napokban jegyet keresők már nem jutottak be vagy csak korlátozott látású ülőjegyeket tudtak venni az előadásokra.

- A sztárcsapat esetében egyetlen dolgot tudunk tenni: megpróbáljuk minél hamarabb visszacsábítani a zenekart egy újabb koncertre, de hogy erre mikor kerülhet sor – még idén, jövőre vagy esetleg több évvel később – arra a választ jelenleg még a zenekar sem tudja.

- Mi volt a gond az internetes jegyrendeléssel?
- Az internetes jegyrendelést biztonsági okokból kellett a publikus hozzáférésből a nyitás után nem sokkal kivenni, a jegyirodák ország szerte folyamatosan tudtak dolgozni belőle az utolsó jegy eladásáig; ez igazából a külföldről jegyet vásárlók számára volt a legnagyobb hátrány, itthon a Ticketpro országos hálózata biztosította a vidéki és budapesti érdeklődők számára is az azonos esélyeket.

- Azonban látva az itthoni tendenciákat, a Ticketpro gőzerővel fejleszti az új internetes rendelési rendszerét, az október 28-án kezdődő Depeche Mode jegyértékesítésre már azon keresztül lehet belépőt venni, így hamarosan nálunk is elérhető lesz az, ami nagyon sok országban a legkurrensebb koncertekre: akár 1 órán belül is elkelhet az összes belépő.

- Bíró Zsolt -

[2008.10.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még