2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mi történt augusztus 29-én? - a nap viccével
Kapcsolatok
Michael Jackson

Michael Jackson ma lenne 54 éves

Jackson 13 Grammy-díjjal büszkélkedhet. Albumainak száma - válogatásokkal, különkiadásokkal együtt - meghaladja a hetvenet.

Michael Jackson 1958. augusztus 29-én született az Indiana állambeli Garyben. Nyolc testvére közül négy fivére és három nővére került kapcsolatba a zenével - sikereivel Janet jár leginkább Michael nyomában.

Az énekes a The Jackson 5, majd a Jacksons együttes tagjaként lett sztár. Első "saját" albuma, a Got To Be There 1972-ben jelent, az ugyanabban az évben kiadott Ben már listavezető lett. Első átütő lemezsikere 1979-ben az Off The Wall volt, akkor kapta első Grammy-díját.

 A Thriller producere Quincy Jones, a rhythm and blues és a pop mindenese volt. A lemez 80 hétig szerepelt az első 10 között Amerikában, a Rock and Roll Hall of Fame által összeállított 200-as albumöröklistán a harmadik helyre került, emellett 27-szeres platinalemez lett, a Guinness Rekordok Könyve pedig 1985-ben a világ legsikeresebb albumának kiáltotta ki - s ezt azóta is tartja.

Az 1987-es Bad című albumáról került ki a legtöbb "number one" szám, minden idők legsikeresebb turnéját bonyolította dalaival. Nagy siker volt az 1991-es Dangerous és az 1995-ös HIStory című albuma, 15 újrakevert listavezető és 15 új dallal. Ő az első színesbőrű énekes, aki az MTV zenei televízió sztárja lehetett - igaz, stílusa addigra közelített a fehér popzenéhez. A Viva zenetévé egyik legtöbbet játszott sztárja volt.

Kiemelkedő filmekkel rukkolt elő

Fellépett Diana Rossszal, Paul McCartneyvel, Eddie Van Halen gitárossal és más híres zenészekkel. Ő írta Lionel Richie-vel közösen 1984-ben a We Are The World című dalt, az 1985-ös Live Aid Afrika-segélykoncert himnuszát. Jótékony célra eddig több mint 50 millió dollárt adományozott. Filmjei közül a Moonwalker és a Ghosts emelkedik ki, előbbit az 1988-ban megjelent Moonwalk című könyve alapján készítette. Az 1997-es Ghosts zenés film egyik legjobb táncos produkciója.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Lájk lent, ha elsimered a munkáját.

Michael Jackson népszerűsége ellenére vitatott személyisége a szakmának olykor kétes értékű dalai miatt. Sokszor látták gyermekek társaságában, pedofíliával vádolták meg. Nem ítélték el, de tekintélyének sokat ártottak ezek az ügyek. Állítólag hírnevének helyreállításáért vette feleségül Lisa-Marie Presleyt, akitől már rég elvált. "Kifehéredését" egy gyógyíthatatlannak tűnő bőrbetegség okozta.

Michael Jackson 2001-ben a rock and roll halhatatlanja lett. A VH1 zenei televíziónak 25 év legnagyobb sikereit összesítő listáján a Billie Jeannel a második lett.

Az 50. születésnapra augusztus 29-én több országban, így Magyarországon válogatáslemezt adtak ki King of Pop címmel. Különlegessége, hogy minden országban a rajongók szavazata alapján szerkesztik, ezért más-más a dallista.

Aztán készült a visszatérő turnéra, amikor altató-túladagolás miatt 2009. június 25-én örökre itt hagyott minket a JACKO.

Emlékezzünk rá 15 remek slágerével.

- MTI/zene.hu - 

[2012.08.29.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
itree 2012.08.30. 07:18 • [2]
http://itree.hu/memorial_place/michael.jackson/
Sara13 2009.08.29. 18:20 • [1]
Jó lenne, ha végre mindenki tudomásul venné, hogy Michael utálta a Jacko nevet!!! Ha erről még nem hallottál, nem ártana többet olvasni róla.
pl. itt: http://szeretunk-michael.blogspot.com/ oldalon.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még