2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csak a legjobbak, Sarah Brightmantől
Sarah Brightman
Ajánljuk az Olimpia megnyitóját - hallgasd meg a hivatalos dalt!  
Mi történt augusztus 14-én? - a nap viccével
Csodás Szimfónia - Sarah Brightman élőben Bécsből
Sztriptíztáncossal nyomulnak a németek az Eurovízión - Levetkőzik Manson exe
Kapcsolódó Kiadványok
Sarah Brightman: In Concert (CD)
Sarah Brightman: Symphony
Kapcsolatok
Sarah Brightman

Sarah Brightman ünnepel

Zenerégész rovatunkban leporoljuk a múlt emlékeit és felelevenítjük azokat az eseményeket, amelyek az adott nap történtek. Ma a kiváló művésznő születésnapjára emlékezünk.

Sarah Brightman, 1960-ban született és hároméves korában már tánc- és balettórákra járt, kilencévesen klasszikus énekből vett leckéket. A Pan’s People nevű tánccsoporthoz 1976-ban csatlakozott.

Ám nem maradt sokáig a csapattal, ugyanis 1978-ban Arlene Philips táncegyütteséhez, a Hot Gossiphoz szerződött, velük készítette el debütáló dalát, az I Lost My Heart To A Starship Trooper címűt az akkoriban divatos spacedisco (űrdiszkó) jegyében, amelyet további felvételek követtek. 1979-ben feleségül ment a Tangerine Dream nevű együttes produceréhez, Andrew Graham-Stewarthoz.

Macskanő lett

Gondolt egy nagyot, és 1980-ban elment egy meghallgatásra, ahol Webber musicaljéhez, a Macskákhoz válogattak szereplőket. Elnyerte a vezetőség tetszését, és az 1981. május 11-én Londonban bemutatott darabban Jemima szerepét kapta meg. Ezzel kezdetét vette pályafutásának második korszaka, a fantasztikus musicalénekesi karrier, bár ehhez kétségkívül kellett a szerelem is. Sarah elvált az első férjétől, és 1984-ben házasságot kötött Webberrel. Mint utólag kiderült, ez sem volt örökéletű frigy, mert 1990-ben váltak szét útjaik, de csak a magánéletben.

Ezalatt az idő alatt az énekesnő számtalan musicalben játszott. Az egyik legnagyobb sikere az 1986-ban bemutatott Az operaház fantomja női főszerepe, Christine volt. Az angol riporterek egyike akkortájt megkérdezte Webbertől, hogy művének főszereplője, a riasztó külsejű zeneszerző, aki őrülten szerelmes egy gyönyörű, fiatal szopránba, mennyiben tekinthető önéletrajzi ihletésűnek…

José Carrerasszal 1992-ben  énekelte el a barcelonai nyári olimpia himnuszát, az Amigos para siempre címűt, amelynek zenéjét Webber írta. Szólókarrierje a kilencvenes években kezdődött, miután találkozott új producerével és barátjával, Frank Petersonnal, segítségével elkezdte a klasszikus zenét poppal vegyíteni. Együttműködésük első gyümölcse az 1993-as Dive című album.

Ezt követte ’95-ben a Fly, amelynek egyik szerzeménye, az A Question Of Honour világsláger lett főleg annak köszönhetően, hogy Henry Maske és Graciano Rocchigiani nagy érdeklődéssel várt bokszmérkőzésének felvezető zenéje volt.

A következő évben Maske búcsúmeccsén a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb és legszebb duettje, az említett Time To Say Goodbye (Con te Partiró) csendült fel.

Ott volt a 2008-as olimpia hivatlos megnyitóján és a kínai Liu Huan-nal előadták a játékok dalát. 2008 novemberében megjelent az énekesnő első karácsonyi albuma A Winter Symphony címmel. A kiadvány egy "normál" 12 számos CD, és egy "deluxe" 15 számos CD+DVD formájában is megjelent.

Még ugyanebben a hónapban egy több mint 30 állomású turnéra indult az Egyesült Államokban és Mexikóban. A koncertsorozaton főként a Symphony, és az A Winter Symphony dalai hallhatók, de mellettük korábbi nagysikerű számok is helyet kaptak. A turné 2009 tavaszán Ázsiában folytatódott. 2009 nyarán fog megjelenni az Amalfi című Japán film, amit Olaszországban forgattak és Sarah is szerepet kapott benne. A film betétdala a nagysikerű Time To Say Goodbye szóló változata lesz.

A Zene.hu boldog születésnapot kíván a kiváló művésznőnek, Isten éltesse sokáig.

– zene.hu –

[2009.08.14.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2008.08.14. 07:24 • [1]
Lehet, hogy öregszem, de ilyenkor meg szokás említeni a magyar vonatkozásokat, nem?
Szomorú vasárnap - Sarah Brightman
http://www.youtube.com/watch?v=4hRRIsMNlEY

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még