2024. június 6. | csütörtök | Norbert, Cintia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hollywoodi csillag Magyarországon - Paul Anka először jön
A születésnapos Paul Ankának van mit ünnepelnie
Olvasónk elfelejtette hány éves a Paul Anka-koncerten! Ott voltál?
Paul Anka lement a színpadról és hölgyekkel táncolt
Kapcsolatok
Paul Anka
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Paul Anka - Summer Tour of Europe
[2008. augusztus 5.
kedd 19:30]

Paul Anka varázsolt Budapesten - újabb érdekességek a buliról

Kértük olvasóinkat, hogy osszák meg velünk élményeiket, amelyeket Paul Anka magyarországi fellepése okozott a számukra. A beszámolókból láthatjuk, hogy senki sem csalódott. A világsztár azt hozta, amit vártak: profizmus és élvezet a tetőfokon.

Elsőként Szabó György, egy háromszoros boldog nagypapa mesélte el a Zene.hu-nak, milyennek is látta ő a koncertet:

Legutoljára a " nagymenők " közül Jerry Lee Lewis koncertjén voltam jelen és utána megfogadtam, hogy soha többé nem megyek el ezeknek az úgynevezett szupersztároknak az előadására, mert úgy éreztem, hogy minket magyarokat lenéznek, semmibe vesznek. Ez bizony elég régen volt, valamikor a 80-as években és jöttek-mentek a régi és új ügyeletes sztárok, együttesek, de még a Rolling Stones-t is " kihagytam"! – kezdte György a kissé keserű tapasztalatokkal.

Aztán feleségem és közeli barátaim unszolásának engedve megadtam magam és ott voltam Paul Anka koncertjén – 5-én este. És jól tettem, nagyon jól tettem, hogy elmentem, mert láthattam és hallhattam egy élő legendát és nem kevésbé profi zenekarát. Ez az ember nekünk magyaroknak énekelt, tetszett neki Budapest és szeretett bennünket. A még mindig Ankás hang többször megborzongatta a bőrömet ( Crazy Love, Lonely Boy stb...) csak néha nem volt tiszta a " felső C " (You Are My Destiny, My Way) a Dianánál ezt a részt velünk énekeltette. De 67 éves és két órán keresztül énekelt, járkált, karmesterkedett és mindezt maximális odaadással, alázattal! – lelkendezett.

Nemcsak a saját dalait énekelte, a vége felé volt Twist And Shout, Proud Mary és rock and roll Jerry Lee Lewis-tól, és milyen lázba hozta a tisztes kort megélt hallgatóságot! Szerintem körülbelül 55 év volt az átlag tegnap este, és kissé belegondoltam, hogy vajon milyen hangulat lehetett egy Beatles " Twist And Shout"-nál Angliában, vagy egy Creedence Clearwater Revival " Proud Mary"-nél az USA - ban! – mesélte.

Ami más volt az eddigiektől, az a Családi Fotó album volt. Talán a 67 esztendő, talán hogy ismerjük meg őt fiatalon és ismerjük meg a szeretett családját, gyerekeit, unokáit. Mert mit tehet egy nagypapa, még akkor is ha világsztár: büszke az unokáira. – zárta a szintén nagypapa, tehát nem csak a levegőbe beszélt.

Évának az összevágott dalok jöttek be

Egy hölgy olvasónk is billentyűzetet ragadott és elmesélte nekünk, hogy számára milyen is volt a legenda produkciója:– Nagyon tetszettek az összevágott dalok, amikor Sammie Davis Jr.-ral vagy éppen Frank Sinatrával énekelt duettet, és nagyon jó volt a gitáros hármas is. Egyébként pedig a koncert egészében véve sokszínű, színvonalas, lendületes volt. Az emberek közé lemenni, lehetne a show része, de nagyon természetesre vette és őszinte elfogódottság látszott rajta, amikor megemlékezett a pályatársairól.
Remek este volt!
– summázott Papp Éva.

Sokan tanulhatnának tőle!

Kiss László szerint elképesztően jó koncert volt! – Ízlés, értelem, harmónia, elegancia – tanulhatnának tőle! A show világának sokszor üres formalitásaival szemben Paul Anka megmutatta a műfaj igazi mélységeit is. Nem a füstköd, nem a villódzás, hanem a hang, a hangzás volt az est középpontjában. A zenekar nagyszerű, méltó partnere volt. Boldog születésnapot Paul Ankának! – véleményezett a Zene.hu-nak László.

Láthatjuk, Paul Anka igazán elvarázsolta a magyar közönséget, és akik megosztották a Zene.hu-val az élményeket, egytől-egyig elégedettek voltak a hallottakkal és látottakkal. Paul Anka nem csalta meg hírnevét és fantasztikus bulit csapott Budapesten.

– Havassy Anna Katalin –

[2008.08.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még