2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A No Thanx új klipje és ami mögötte van
Kapcsolatok
No Thanx

A No Thanx új klipje az átlag átlaga

A ’Te sem vagy gép’ vagy túl rágós, vagy túl könnyen lecsúszik az ember torkán. Kinek, melyik, döntse el maga.

Összhang
X megnézés után sem tudok stabil alapot adni annak, hogy a videoklip és a dal, amihez ugye készült, különösebben illene egymáshoz. Kicsit ugrál ez az egész, egy gyárban vannak a srácok, aztán a főszereplő csaj meg iskolapadot koptat, persze így több értelemben is megjelenik a gépiesség, de nincs egy markáns vonal, ami igazán végigvinné és összekötné a szálakat.
10/6

Ötlet
Tetszik, hogy az album címe: Gépregény, itt kézzel foghatóvá válik, bár nincs igazán bepasszírozva a képek közé. Ezen kívül nincs semmi olyan izgalmas dolog, amitől olyan hihetetlen izgalmassá válna a klip. Szokásos csapat, egy lány, elveszetten barangol a sorokban, stb…Már nem sok bőrt lehet lehúzni arról a képről, hogy együtt állnak a srácok, és a zene alá tátognak és mozognak, manapság már ettől több izgalom kell.
10/5

Gyenge pont
Elég furcsa, ahogy egy mély mondanivalójú dalra az énekes fiú úgy csóválja a fejét, mintha a Britney Spearst hallgatna. Mivel a klip nagy részében őt láthatjuk, így rajta csattan az ostor, vele kötekedhetünk, például azért, mert túl színpadiasan mozog, és ezzel nagyon faramuci helyzetbe hozza a nézőket. Most merengjek el a tartalmon, vagy inkább ugráljak én is örömömben?
Egy aprósággal meg lehetett volna toldani a képregényes dolgot, mert így ezek a merev rajzok nem különösebben érdekesek, viszont egy kis animálással attraktívabb lenne az egész.
10/4

Legerősebb láncszem
Már említettük a Gépregényt, ami kicsit olyan kultikus dologként feltűnik. Nálam ez a specialitás, a No Thanx különleges ajánlata. Továbbá nagyon jó vágások vannak a videóban, elsősorban a gyári jeleneteknél tűnik fel, hogy olyan képeket vágtak ketté, amelyek simán egybe kellene, hogy legyenek az átlagos szerepek szerint, de itt egy nyisszantással szétváltak, ezzel sokkal dinamikusabb lett az egész.
Az a pillanat tetszik még nagyon, amikor mutatják az iskolás lány szomorú arcát (talán egy kémia órán, de amúgy mindegy), utána pedig hirtelen felvillantják Olivér, az egyik gitáros szomorú arcát, tudat alatt ezzel is hatást gyakorolva, mert ugye ezeket a gyors kattanásokat máshogy fogjuk fel.
10/8

Nézhetőség
Elég zavaros vizeken evezünk végig, lüktető a zene, ehhez igazodik a kép is, ami néha már zavaró. Történet nincsen, vagy csak nagyon lazán, ezért elég nehezen fogható meg az egész. Óvatosnak kell lenni vele, de a néző nem lesz az, mert elefánt.
10/5

Nem mondanám rossznak ezt a klipet, inkább csak túl sablonosnak és átlagosnak. A témából szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni. 50/28

Nézd meg a No Thanx Te sem vagy gép klipet!

-Fábián Tamás-

[2008.07.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még