2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Paganini kézzel-lábbal
Kapcsolatok
Karosi Bálint
Komolyzene

Magyar zenész sikere Lipcsében

Az elmúlt hétvégén ért véget Lipcsében a 16. alkalommal megrendezett Bach-verseny. Három kategóriában is győztest hirdettek, s nekünk magyaroknak nagy öröm, hogy az orgonisták között Karosi Bálint diadalmaskodott.

Persze nem mehetünk el szó nélkül a többi kategória díjazottja mellett sem, így meg kell említeni, hogy az énekeseknél Friederike Schöder, a 27 éves német énekesnő, míg a csellistáknál Philip Higham, 22 éves brit állampolgárságú zenész nyert.

A 29 éves magyar orgonistával kiegészülve fejenként 9000 euróval kiegészített első díjat kaptak, és ezen túlmenően számos fellépési lehetőséget is biztosítanak nekik.

A Johann Sebastian Bach-versenyt 1950 óta, kétévente, mindig változó kategóriákban rendezik meg. A következő megmérettetésre 2010-ben kerül sor, zongora, hegedű és csembaló bevonásával.

Karosi Bálintnak nem kevés tapasztalata volt már a nemzetközi verseny-színtéren, ugyanis az elmúlt években több ilyen eseményen is ért már el kiváló eredményeket. Számos koncertet adott Magyarországon, Svájcban, Németországban, Franciaországban, Írországban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és az Egyesült Államokban.

Nevével találkozhattunk híres nemzetközi fesztiválokon, néhányat kiragadva csak: Magadino Orgona Fesztiválon Svájcban, vagy éppen a Kremnica Orgonafesztiválon Szlovákiában. Közös színpadon volt látható már olyan neves zenekarok szólistájaként mint a Prágai Kamarazenekar, vagy a Duisburgi Filharmonikus Zenekar. Nemcsak hangversenyeken szerepel, hanem ezek mellett saját szerzeményei számát gyarapítja.

Kimagasló tehetség

A fiatal muzsikus 1979-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait a XII. kerületi zeneiskolában kezdte zongora, orgona és klarinét szakon, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Gimnázium után jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneakadémiára, ahová felvételt is nyert. Tanult a genfi Conservatoire "Virtuosité" osztályában, illetve James David Christie orgonaművésznél az Ohio állambeli Oberlin Conservatory-ban. Klarinétosként és orgonistaként is több nemzetközi versenyen ért el kiváló helyezéseket.

A mostani versenyen elért eredményéhez a Zene.hu is gratulál, hiszen első helyezésével hazánk hírnevét is öregbítette a nemzetközi zenei palettán. További pályájához sok sikert kívánunk!

– mti/fidelio.hu alapján:zene.hu –

[2008.07.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még