2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Őszintén az anyaságról Zoltán Erikával
Meglepő válaszok! Delhusa Gjonról és Győzikéről is készült "Sztárportré"
Gondoltad volna, hogy... - érdekességek Zalatnay Ciniről
Érdekes felvétel Zalatnay Saroltáról! Rá sem ismertünk!
Kapcsolatok
Zalatnay Sarolta (Charlotte Sachert)
Nagy Feró
Legnépszerűbb csengőhangok

Titkok Zalatnay Cini és Nagy Feró életéből - megfontolandó gondolatokkal

Sztárportré címmel rádióműsor sorozatot hallhat bárki a hozzá legközelebb eső regionális állomáson, vagy az interneten a hivatalos oldalon. A műsor minden héten közismert emberek gondolatait mutatja be, nem megszokott módon. Most Zalatnay Saroltára és Nagy Feróra esett a szerkesztők választása.

Apukám 8 éves koromban meghalt, és bár lett egy nevelőapám, ő elég keményen és racionálisan, a földhöz ragadtan élt... Édesanyám érzelmes volt és mindig is érzelmes módon nevelt. Egészen más normák szerint nevelt engem az Anyu, én ezt nem is tudom elvárni a ma 18 éves nagy lányomtól. – kezdte vallomását a sokat megélt művésznő.

A mai világban azt gondolom, hogy van egy réteg és ez inkább az úgymond felső tízezer, ahol talán még a viselkedés nagyon fontos, de úgy általában ez ma nem annyira számít, mint sok más... Annak idején nekem kötelességeim voltak. Az iskola előtt le kellett vinni a kutyát, Édesanyám dolgozott, mire hazaért kitakarítottam, és akkor még nem volt porszívó. Kimostam kézzel, mert még nem volt mosógép, elmosogattam, stb. Ezek az én feladataim voltak amellett, hogy tanulnom kellett és elvárta Édesanyám a jó jegyeket... Hát ez ma tiszta gáz! Ezt a sablont elmondani, hogy bezzeg az én időmben... a fiatal generációt ez már nem érdekli. – zárta gondolatait.

Ferót arról kérdezték, hogy milyen elvek szerint kellene valakit nevelni ahhoz, hogy becsületes és megbízható felnőtt váljon belőle.

Én úgy gondolom, hogy ha az ember példamutatóan él a családban, akkor általában nincsenek különösebb problémái. Egyszer történt nem is olyan régen, hogy valaki kifizetett helyettünk egy tankolást, és elfeledkeztünk róla. A fiamnak lett volna kötelessége, hogy szóljon. Aki kifizette, egyszer csak szólt, hogy ő azt a pénzt mikor kapja meg!? Én akkor állati pipa lettem és a gyerekemet nagyon le...am, hogy ilyen többet ne forduljon elő! Erre ő azt mondta, hogy miért, hát ebben a mai világban senki nem akarja megadni az adósságot, mindenki húzza, halasztja... Ebben igaza van, mondtam neki, de mi nem! Mi nem vagyunk a világ! Mi megadjuk az adósságunkat! És azért ez nagyon érdekes, mert azóta látom rajta, hogy ezt ő is betartja. – mesélte a Beatrice baboskendős sztárja.

„Tudd, hogy ez mindig az otthonod lesz!”

Amit igazából tudok tanácsolni az nálunk is előfordult már, hogy a feleségem veszekedett a fiammal és azt mondta neki, hogy fel is út, le is út, akkor menj el! Költözz el itthonról - mondta ezt a feleségem az akkor 22 éves fiamnak! Én ültem az asztalnál, és éppen ettem. Hallgattam ezt a veszekedést, és mondtam a fiamnak, hogy gyere ide gyorsan! Ülj ide le elém! Kicsit megszeppent. Mondtam neki, hogy ide figyelj! Elmehetsz ebből a házból bárhova, én nem bánom, de egyet jól jegyezz meg, ha innen kimész, ide bármikor visszajöhetsz, mert ez itt a te házad is! Te itt laksz! Menjél, csavarogjál, de minden pillanatban legyen benned az az érzés, hogy te ide haza tudsz jönni! A feleségem nézett egy nagyot, aztán elhallgatott. Rádöbbent, hogy igazam van. – elevenített fel egy családi történetet az előadó.

Ezt tanácsolom minden apának, mert annak idején én is az anyámhoz háromszor mentem haza és az olyan jó volt, hogy beültem a konyhába, kérdezte Mutter, hogy éhes vagy? Pedig nem látott egy éve. Mondtam igen! Van egy kis bableves. Ettem, aztán mondom: Van itt egy ágy, ahol el tudnék aludni? Hát ott van a szobád... És akkor oda a kicsi szobába bementem és ott laktam, de nem kellett megbeszélni, hogy na akkor én mostantól itt lakom. Én ezt tőle tanultam. – mutatott irányt az apáknak Feró, hogy ő milyen elvek szerint nevelte gyermekeit.

Aki tehát szeretne a hazai előadókról ehhez hasonló dolgokat megtudni, annak nem is kell mást tennie, minthogy meghallgatja az adást, akár rádión keresztül, akár pedig az interneten, s garantált, hogy nagyon sok érdekes információval lesz gazdagabb.

– zene.hu –

[2008.07.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még