2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mire készüljünk a nyáron? - ötleteket adunk fesztiválozóknak
Az elrendeződő káosz - videóinterjú az 5 éves a PASO-val
Idén is lesz Raggae Camp - Tizennyolc éves a Ladánybene-tábor
Kapcsolatok
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
selector Áfonya
Sound Sistaz
Run to the Sun
Kettő Kettő
Budapest Riddim Band
Kingston Cruisers
Milli Chab
Skunk
Skambulance
Boogie Mamma
Testi Egyenleg
CsizmáSKAndúr
Copy Con
Malacka és a Tahó
Ladánybene 27
Re-G
Tigris
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
PASO Ska, Reggae Club Tábor 2008
[2008. június 25. - 29. ]

Öt napos ska-reggae őrület Budapesten

Igazi kuriózumnak ígérkezik a holnap kezdődő és június 29-ig tartó PASO Ska, Reggae Club Sátortábor, a Római Parti Ártér Kultúrparkban. A PASO zenekar szorgos szervezésének köszönhetően rengeteg régi és új fellépőt láthatunk délutáni soundsystemekkel megspékelve.

Családias soundsystem bográcsozással

A családias hangulatú sátortábort nem véletlen a családias jelzővel illették. A zenekarok és szólóban fellépők jól ismerik egymást és imádnak együtt zenélni, amit a mindennapos soundsystemekkel is bizonyítanak. Emellett jól megszervezett programról beszélhetünk, melyben a ska, reggae, hiphop stílus és a tánc kedvelői fantasztikusan érezhetik magukat.

A nulladik napon, szerdán - amely ingyenes - már délután indulhat a „boogie” egy igazi PASO soundsystemmel. A zenekart Selector Áfonyával kiegészülve üdvözölhetjük, akik együtt nyomják a szövegeket kedvenc lemezeikre, miközben hangszereikkel is „rákapcsolódnak” a nagy slágerekre. A PASO-n kívül hajnalig bulizhatunk a Darth Wada, a Sound Sistaz és az I Ration zenekarokkal.

A koncerteket egyébként fedett helyen, a csónakházban tartják, ezért egy felhőszakadás nem szakíthatja félbe a bulit. Csütörtökön folytatódhat a délutáni soundsystemek sora, melyet akár ping-pong, kosárlabda, foci, vagy egy jó bogrács-gulyás bekebelezése közben is hallgathatunk.

Elsőként a Run to the sun zenekar nyitja a koncertek sorát, akik az 1960-’70-es évek autentikus ska stílusát, valamint Jamaica tengerparti „feeling”-jét varázsolják a csónakházba. Őket követik a Kettő kettő, majd a Kingston Cruisers lassabb jazzes, táncos balladái. Utánuk érkezik a PASO Special, akik meglepetéssel készülnek a bulira, majd ha elengedi őket a közönség, akkor a Budapest Riddim feat. Mamma Zita , Jr. Brown és Milli Chab ragga dancehall-lal következik. Az utolsónak beírt Sound Sistaz feat. Jr Brown&Milli Chab valószínűleg reggelig szolgáltatja a talpalávalót.

Feltűnnek a régi kedvencek

Pénteken a Tilos Rádió hangulatát hozza el Mr. Skunk, a pörgős Two- Tone Army Soundsystemmel és Áfonyával. Aztán belecsaphatunk a trombita-szaxofon- billentyű szekció szerelmeseinek bulijába, a fiatal Shanti Ska Tones-szal, akik ’60-as éveket idéző ska zenét játszanak. Őket követi Nice Time és az oly jellemzően sok tagot számláló Skambulance a gitár-trombita sokasággal. Boogie Mamma addig felkészülhet, hogy újabb szórakoztató show-val lepjen meg bennünket.

Az este folyamán két régi kedvencet köszönthetünk: az 1994-ben még progresszív funk rockkal kezdő, majd fokozatosan ska-ra áttérő Testi Egyenleg Ska Kollektíva zenekart és az ugyancsak kilencvenes években alakult CsizmáSKAndúrt, akik a hat éves szünet után 2004-ben szerencsére újra az összeállás mellett döntöttek. Aznap utolsóként Copy Con feat. Selektor Áfonya együtt pörgetik a közönséget a sátorban. 



Reggae, hiphop és szövegelés reggelig


Szombaton Szasza, Gonnok, és a Ladánybene 27 Soundsystem után köszönthetjük a Malacka & a Tahót, akiket az újonnan bekapcsolódó fanatikusok is ismerhetnek a Buhera Mátrix című magyar film betétdalának előadójaként. Az esti buli már a reggae zenének marad nagy örömünkre I Foundationnal, Tigrissel és Re-G-vel és nem csak, mert a „név kötelez”.

A vasárnapi levezető kört - ami szintén ingyenes - soundsystemekkel zárják, egy utolsó tánc erejéig. A részletes program feszített tempót, minden fellépőnek csak egy órát ír, ami reméljük, hogy csak plátói elgondolás volt. A lazaság számlájára írható viszont, hogy nem kell reggel sietni, hogy elhagyjuk a tábort. Ki tudja, talán egy újabb ska-generáció alakul…

-Kriszta-

[2008.06.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még