2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Galambos Lajcsi felfedezettje nem énekel mulatós dalokat
Komonyi Zsuzsa nem csak a férfiszemeket mozgatja meg
Kapcsolódó Kiadványok
Komonyi Zsuzsa: Néha szeretni annyira fáj
Kapcsolatok
Komonyi Zsuzsa
Legnépszerűbb csengőhangok

Karácsonyi dal Komonyi Zsuzsa nyári albumán

Komonyi Zsuzsa új lemezzel rukkolt elő, amelynek címe Néha szeretni annyira fáj. A korongot most az énekesnő maga mutatja be olvasóinknak.

Néha szeretni annyira fáj (Sihell Ferenc)
- Ez a dal a lemez címadó dala, amelyből videoklip is készült. Számomra az egyik legfontosabb, legértékesebb szerzemény, mind a szövegét, mind a hangulatát tekintve. Szívem csücske, hiszen saját dalról van szó, amely kizárólag nekem íródott, rólam szól! És azt a nagyszerűt, kedves barátomnak Ferinek köszönhetem, aki az egész lemezem hangszerelését végezte!

Banális történet (Pásztor-Jakab-Hatvani)
- Tinédzser korom egyik meghatározója volt ez a dinamikus, első szerelmet felidéző dal! Már abban az időben is felnéztem Zoltán Erikára, hiszen ezzel indultam az akkor népszerű Tátika című műsor egyik selejtezőjén, persze akkor még nem a saját hangomon szólalt meg ez a népszerű sláger!

Te vagy a mennyország nekem (Végvári-Koch)
- Mikor ez a dal először elhangzott, az 1988-as Inter pop fesztiválon én még csak 6 éves voltam! De ahogy vissza emlékszem, ez a dal egy korszakot idézett fel! Azt amikor a szerelmesek falba, fába vésték a monogramjukat, és szíveket is rajzoltak hozzá, ezzel kifejezve a szerelmüket! Szerintem ez egy nagyon vicces dolog volt, még én is csináltam! Kár, hogy elmúlt ez az időszak….A fellépéseimen úgy veszem észre,hogy az idősebb korosztálynak ismerősen cseng, de nem igazán tudják beazonosítani! Ilyenkor elmesélem a dal történetét…….

Így vagy úgy (Heatlie-Csepregi)
- Csepregi Éva énekelte ezt. Őszintén szólva én nem ismertem, egy kedves barátom segítségével találtunk rá. Már első hallás után éreztem, ezt fel kell dolgoznom, és szerepelnie kell a lemezemen, mert fantasztikus. Teljes mértékben tudok a nótával azonosulni! A közönség pedig imádja!

Ha belehalok százszor is (Menyhárt-Miklós)
- Ez a sokak számára ismeretlen mű Szűcs Judit nevéhez köthető. Tudomásom szerint egy alkalommal egy válogatás koncert lemezen jelent meg. Első hallásra beleszerettem és nagyon megérintett. A lemezem legkomolyabb hangvételű dala, mind a szövegét, mind a hangszerelését tekintve! A néha kínzó, gyötrő szerelemről szól, és annak elmúlásáról! Ez az track, amit az emberek akkor vesznek elő, amikor szerelmi bánat gyötri őket! Így a fellépéseimen ritkán énekelem!

Rólad álmodom (Ember-Aradi)
- A feldolgozások közül talán az egyik legfrissebb, a ’90-es évek legismertebb slágerei között tartották számon! Így a bulikon könnyű dolgom van, mikor ez kerül sorra a repertoáromban! Csak bekonferálom a címét, és a hangulat a tetőfokára hág!

Lány az úton (Pintér-Szűcs)
- Kellemes hangvételű, középtempójú, nagyon jól táncolható dal. Ez is egy saját, nekem írt dal, melyet a kiadóm ajánlott a figyelmembe. Dallama, szövege „fülbemászó”, így első hallás után éreztem, hogy tudok vele azonosulni, hiszen rólam is szólhatna!

Talán (Heatlie-Csepregi)
- Csepregi Éva nevéhez fűződik, aki számtalanszor fel is dolgozta! De ha jól értesültem, még Végvári Ádám is énekelte! Én is nagyon szeretem a fellépéseimen is előszeretettel énekelem. Rengeteg pozitív visszajelzést kapok egykori Neotonos rajongóktól, ami nagyon jó érzéssel tölt el, hiszen felnézek Évára!

Van ilyen lány (Menyhárt-Miklós)
- Szűcs Judit dalocska, egy bohém, szerelmes lányról szól, aki én is lehetnék! Hangszerelése meglehetősen vagány, ami a régebbi dalaimnál/ban nem igazán fedezhető fel! Ebben a dalban egy új arcomat tudom megmutatni a közönségemnek! Igazi csajos sláger!

Mikor emlékül írtál (Szűcs J-Szűcs A-Szabó)
- Ez az a mű, amit szinte mindenki kivétel nélkül ismer, elismer! Legyen idős vagy fiatal. Romantikus, szövege nem elcsépelt, hanem tartalommal teli. Mivel jómagam is meglehetősen érzékeny, romantikus alkat vagyok, elvarázsolt ez a dal! Nem bántam meg, hogy a feldolgozás mellett döntöttem, és ezzel nem vagyok egyedül! Köszönöm Szűcs Juditnak, hogy engedélyt adott rá!

Tőled szép (Fülöp-Nagy)
- Szintén saját dal! Egy nagyon tehetséges szerzőpáros megkeresett azzal, hogy hallgassak meg egy munkát, amit ők szereztek. Meghallgattam, megtetszett és azt mondtam, hogy tegyük fel a lemezre! A témája mi is lehetne más, ha nem a szerelem?

Ha szombat este táncol (Pásztor-Jakab-Hatvani)
- Neoton szerzemény! Talán ez az egy track van a lemezen, amit már számtalan előadó feldolgozott, de azt mondtam, hogy én is nagyon szeretném elénekelni, így belevágtunk! A fellépéseim egyik meghatározó slágere! Ezzel igazán bulis hangulatot lehet teremteni! Bár a szövege eleinte kifogott rajtam (mármint követni, hogy melyik szövegrész után, melyik is jön)! De a közönség segítségével gyorsan elhárítottam ezt a kis problémát!

Karácsonyi dal (Jantyik-Kerekes)
- Ez a bonus track a lemezen. Mindenféleképpen szerettem volna, ha helyet kap a dalok között, bár tudom, hogy egy kicsit kilóg a sorból, így nyár közepén! De ha belegondolunk nemsokára eljön a tél, az ünnep és biztosan lesz olyan is , aki akkor fogja megismerni a lemezemet, és így kedveskedhetek neki ezzel a dallal is! Cserháti Zsuzsa énekelte ezt a dalt, aki az egyik példaképem volt! Ez egy fantasztikusan meghangszerelt igazi Karácsonyi dal, ahogy a címe is tükrözi!

- zene.hu -

[2008.06.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még