2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Külföldön is sikeres a magyar Beatles emlékzenekar - interjú a The BlackBirds-sel
Kanadába kapott meghívást a magyar BlackBirds zenekar
Ismét Liverpoolban járt a kiváló magyar Beatles-emlékzenekar
Képgalériák
Képek a The BlackBrids-ről
Kapcsolatok
The BlackBirds
Legnépszerűbb csengőhangok

"Panaszra semmi okunk" - először járt amerikai kontinensen a magyar Beatles-emlékzenekar

Mint arról már korábban beszámoltunk, a magyarországi The BlackBirds Beatles emlékzenekar határainkon túl is egyre népszerűbb!

Ők voltak az első magyar emlékzenekar, akik meghívást kaptak a legendás liverpooli Beatle Week-re 2007-ben. A lejátszott 7 koncert után már 2008-ra is megvolt a helyük a rendezvényen, így idén ismét visszalátogatnak a ködös albionba.

Itt Liverpoolban kötöttek barátságot Hal Bruce kanadai zenésszel, akinek annyira megtetszett a magyar fiúk produkciója, hogy meghívta őket Kanadába. Ugyanis Mr. Bruce a kanadai Beatle Event főszervezője és idén 3. éve rendezi meg Új Skócia fővárosában, Halifax-ban ezt a csodálatos, egész napos rendezvényt.

A BlackBirds még sosem járt az amerikai kontinensen, így elmondásuk alapján nagy izgalommal indultak útnak. Dobos László gitáros-énekes úgy látta, hogy „a kanadai emberek is nyitottak a Beatlesre, bár ott Új Skóciában nincs nagy kultusza ennek a zenének.”

Derecskei Zsolt zongorista, gitáros, énekes a hosszú repülőúttól eltekintve élete egyik legjobb koncertkörútján van túl:  – Nagy álmom volt, hogy egyszer a tengerentúlon is halhassanak bennünket, és úgy gondolom, nem okoztunk csalódást”.

Ami valóban igaz lehet, hiszen a fiúk koncertje után a közel ezer kanadai egy emberként ugrott fel a székéről és hosszú percekig állva tapsolt nekik. 

A Közönség szeretete nélkül nem jöhetett volna létre

 – Ilyen élményben eddig még nem volt részem, és ha a hazai helyzetre gondolok egy ideig még nem is lesz, hiszen itthon manapság már szinte egyáltalán nem becsülik meg a zenészt és az értékes dalokat” – véli Hoffmann György a zenekar dobosa.

Persze panaszra semmi okunk, hiszen idén vagyunk 4 évesek, és közel 400 koncert van a hátunk mögött, ami a Közönség szeretete nélkül nem jöhetett volna létre” – tette hozzá a zenekar basszusgitáros énekese, Békei István.

Új Skóciában a fiúk az egyik legnézettebb reggeli TV műsor vendégei voltak a CTV-ben, ahol két dalt játszottak élőben (!), ígéretük szerint a a hivatalos oldalon a felvétel hamarosan látható lesz. A TV felvétel mellett adtak egy koncertet egy előkelő halifaxi pubban és a kanadai Liverpoolban is. (Itt néhány ILLÉS dalt is eljátszottak, amit a helyiek meglepően jól fogadtak, olyannyira, hogy a „Miért hagytuk, hogy így legyen?” című dalt meg kellett ismételniük.)

Természetesen a nagy koncertek a Beatle Event színpadán voltak.

A műsort egy kicsit bátrabban állítottuk össze, mint Magyarországon. Itt helyet kaphattak olyan ritkábban hallható dalok is, mint a Slow Down, a Bad Boy vagy akár Paul McCartney 2005-ös Fine Line című dala”.

Egy délutáni és egy esti show után a fiúk csatlakoztak egy nagy jammeléshez, melyben több, mint 12-en vettek részt. Itt közösen zenéltek amerikai kollégáikkal és többek között a legendás Abbey Road nagylemez B oldalát is lejátszották. Liverpoolhoz hasonlóan, a koncertet követően már zsebükben tudhatják a jövő évi meghívást is.

Már csak abban reménykednek, hogy találnak hozzá szponzort, hiszen rengeteg költséggel jár egy ilyen út.  Ezek a fiúk igazán megérdemlik, hogy a Beatles muzsikája által az egész világon vigyék Magyarország és a magyar zenészek jó hírét!

– zene.hu –

[2008.06.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még