2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hosszú volt a Groovehouse útja idáig
Képekben a VIVA COMET! A nyertesek: AFC, Csézy, Ákos, L. L Junior, Supernem és Groovehouse - hírek percről-percre
Képgalériák
Képek a 2008-as COMET-ről
Kapcsolódó Kiadványok
Groovehouse: Hosszú az út
Kapcsolatok
Groovehouse

Jó a fülnek a Groovehouse - díjátadás utáni interjú

A foci ebén Villa, a VIVA COMET-en pedig a Groovehouse ért el mesterhármast, hiszen ez alkalommal is övék lett a legjobb együttesnek járó díj. Röviddel az elismerés átvétele után Kárpáti Zsolttal, a formáció énekes-dalszerzőjével beszélgettünk erről és még sok másról is.

- Mennyire tudsz örülni a harmadik gömbnek?
- Nagyon, nem lehet szavakba önteni az érzést! Így hirtelen nem is jut eszembe, mit mondtam a színpadon. Meg is kérdeztem a menedzserünket, amikor lejöttünk, hogy nem beszéltem-e hülyeségeket, mert annyira máshol járnak ilyenkor az ember gondolatai, mégis ott van a mikrofon és bele kell szólni. Egyébként most, és az előző jelöléseknél is úgy voltam vele, hogy nagyon erős a mezőny, ezért igazából nem számítottam a győzelemre. Persze bennem volt, hogy milyen jó lenne triplázni, szép kerek dolog. Szerencsére összejött, és ez egy új lendületet fog adni a jövőre.

- Fontosabb ez, mint egy platina?
- Másabb érzés, persze az is nagyon jó, csak ma amikor már nincs nagyon eladás, akkor annak is örülök, ha valaki letölti, valahonnan megszerzi a számokat és hallgatja. Innen nézve pénz megy ki a szakmából, és nehéz a kiadóknak zsetont invesztálni a zenekarokba, viszont a lényeg, hogy a közönség szeresse, amit csinálunk. Persze nagyon jó lenne, ha az ötödik korong is bearanyozódna, de most csak az számít, hogy ezt megnyertük. Különösen azért, mert idén nem jelenik meg tőlünk LP, ezért jövőre nem indulhatunk a COMET gömbért, szóval ez a mostani duplán számít.

- Amikor kocsiba ülsz, és felcsendül egy Groovehouse szám, akkor szoktad énekelni?
- Nem nagyon, viszont mindig ránézek, hogy na melyik az a rádió, amelyik játszik minket, meg egyáltalán magyar zenét, mert nagyon kevés ilyen van, remélem, hogy ez előbb-utóbb változni fog.

- Titeket azért sokszor lehet hallani.
- Igen, de ez ma már nem olyan, mint régebben volt. Annak idején a ’Hajnal’ azért lett akkora sláger, mert például Budapesten négy állomásról is nyomták. A "Tűz és víz"-et ma csak egy helyen forgatják az előbbiek közül, mert a többiek más korosztálynak játszanak, vagy éppen csak egy stílus megy náluk.

- A GH szerinted milyen?
- Pop-rock mondjuk dance-s elemekkel vegyítve. Ez az album ilyen lett, most erre törekedtünk, nem tudom, hogy a következő hogyan fog alakulni. Pontosan ezért jó a zene, mert szabadon gondolkodhatunk benne, nem is szeretnénk leragadni egy dolognál. Lesz majd tuci-tuci is, készülnek remixek, mert azt a műfajt is kedveljük, de igazából mindennel így vagyunk. Bármi jöhet.

- Említetted két közkedvelt dalotokat. Amikor ezek készültek, akkor tudtad, hogy ezekből siker lesz?
- Nehéz dolog, mert minden attól függ, hogy mennyire erős a lemez. Én is érzem a sajátjainkon, hogy az most éppen nagyon ütős, vagy csak három-négy igazán jó számot tartalmaz. Az ötödikre kezdetektől azt mondom, hogy nagyon eltalált GH kiadvány. Pont ma mondták, hogy a zene.hu-n is van egy kellemes kritika róla, gondoltam is, ha ma hazamentem, azonnal azzal fogok kezdeni. Nagyon kíváncsi vagyok az értékelésekre, az esetben, ha értelmesen meg van komponálva, miért jó, vagy miért nem tetszik. Ennél a korongnál arra törekedtünk, hogy végighallgatható legyen, nem pedig, hogy odateker az ember a kedvenc nótákra és kész. Úgy állítottuk be a dalsorrendeket, hogy az optimális legyen a fülnek, ne unatkozzon a hallgatóság, és szerintem ez sikerült is.

Olvass továbbb: Hosszú volt a Groovehouse útja idáig

-Fábián Tamás-

[2008.06.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még