2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Táncolj! Retroparty kiváló musicalszínészekkel és Tóth Verával
A musical magyar csillagai Dunaújvárosban jártak
Szentivánéji álom Szegeden
A rajongóknak bejött Bereczki Zoltán BörZdéj Klubja
Képgalériák
Jövőre, Veled, Itt!
Kapcsolatok
Janza Kata
Bereczki Zoltán
Musical

Jövőre, Veled, Itt! - bemutatták a sírást és nevetést kiváltó musicalt

Egy musical, ami megnevettet, megsirat, sőt, egyszerre mindkettőt. Egy pár, akik az évek során egyre jobban megismerik egymást. Egy színészduó, akik egymás rezdüléseiből is megértik egymást. Ez adja a lelket a Jövőre, Veled, Itt! című musicalnek.

A Budapesti Operettszínház kicsi, eldugott raktárjában, a Súgó Raktárszínházban játszódik a darab. Kopott linóleum, régi lámpaszerkezetek, mozdítható székek, négy sor. Annyira közel vannak a színészek és a közönség, hogy szinte együtt játszanak, együtt örülnek és együtt szomorkodnak. Még a lélegzeteket is hallani. Olyan bensőséges a hely, hogy azonnal kiderül, ha a művészek közül valamelyikük nem tudott kellőképpen ráhangolódni az estére.

George és Doris egy reggel arra ébrednek, hogy a házasságtörés (édes) bűnébe estek. Mivel valamiféle vonzalmat éreznek egymás iránt, ami nem feltétlenül szexuális, megbeszélik, hogy minden évben ugyanazon a februári hétvégén találkoznak egy hotelszobában, és az a háromszor huszonnégy óra csak az övék. Olyankor nincsenek gyerekek, férj, külvilág, csak egymás karjai. Minden évben elmesélnek a másiknak egy keserű és egy vidám sztorit a papír szerinti párjukról, de mást nem, hisz’ nem akarják elvesztegetni az időt... ;-)

Ez az az előadás, amit nem szabad kihagyni

Sokat változik a jellemük minden találkozás között. Többek között hippit, Marilyn Monroe stílusú nőt, terhes asszonyt, és bohókás feleséget játszik Janza Kata, akit láthattunk már Elisabeth-nek és Capuletnénak is. És George? Azaz Bereczki Zoltán? Ő egyszer alkoholista, egyszer HK, vagyis hites könyvvizsgáló, de neki is van még több arca. Szólnom kell még Mrs. Charmbers-ről is (remélem jól írtam a nevét), alias Felföldi Anikóról. Az évek közti időt ez a csodálatos nő tölti ki az élet egyik igaz oldaláról szóló dalaival. Hisz’ mindenki szerelmes kalandra vár...

Ez mind szép és jó, de mitől izgalmas ez a történet, kérdezhetnénk. Nos, ennek nem az izgalom a legfőbb tulajdonsága. Inkább a humor, a mélység, az igazság. Lehet-e egyszerre szeretni a családunkat, és egy idegent, aki az évek múlásával már nem is annyira az, inkább szerető, társ a napokra, és nem utolsósorban barát. Akik sok mindenen átmennek együtt, de a beléjük nevelt tisztesség miatt nem hagyják ott a párjukat, a gyerekeiket.

Nekik így teljes az életük. Nekünk pedig így tökéletes az előadás. Egy nagyszerű darab, nagyszerű színészekkel, nagyszerű forgatókönyvvel, nagyszerű légkörben. EZ a Jövőre, Veled, itt! EZ az a mű, ami elvarázsol mindenkit a valódiságával. Ez az az előadás, amit nem szabad kihagyni.

KisKata

[2008.06.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még