2024. május 8. | szerda | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Dzihan & Kamien
Infragandhi
Madita
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
5 éves az A38 Hajó
[2008. április 30.
szerda 18:00]

Szülinapos a kedvencünk: 5 éves az A38!

Gyorsan eltelt ez az 5 év. Nagyon kellett ez a hely a városnak. Nélküle már nem is lenne teljes a zenei élet Budapesten, ez bátran kijelenthető. Annyi jó koncerten voltunk már a hajón, hogy néha olyan, mintha második otthonunk lenne. A januárban telepített új hangrendszerrel pedig egyszerűen zseniális! Tehát ünnepel a hajó, ünnepeljünk mi is 2008. április 30-án!

A szerdai (április 30-i) program (minden program ingyenes, a koncertterembe való bejutáshoz viszont előzetes foglalás szükséges!)

A koncertteremben

Vlado dZihan és Mario Kamien
(A) - egy, az egykori Jugoszláviából Ausztriába kivándorolt szerb fiatalember és egy német és olasz szülőktől Svájcban született, lengyel ősökkel büszkélkedő "osztrák" - duója 2000-ben robbant be az európai zenei életbe. A mára második hullámához érkezett bécsi downtempo-iskola legjobbjai közé tartoznak: első lemezük, a Freaks & Icons azonnal a nu-jazz élvonalába emelte őket. DZihan és Kamien a műfaj legnépszerűbb mágusaivá nőtték ki magukat, Magyarországon is többször vendégszerepeltek.

Zenei világuk legfontosabb jellemzői: laza, szvinges, helyenként funkos, táncolható ritmusok, az elektronikus és akusztikus hangszerek erőteljes keverése, világzenei - különösen közel-keleti - zenei hatások beépítése. Sikerükre és elismertségükre jellemző, hogy első lemezük számai kb. 150 mixlemezre kerültek fel világszerte, és az anyagból olyan zeneszerző-producerek készítettek mixeket, mint a United Future Organization vagy a Fauna Flash tagjai, Matthew Herbert és sokan mások.

Eddigi legnagyobb sikerüket egy különleges projekttel aratták: második lemezük bemutatójára olyan komplex műsort alakítottak ki, melynek során 22 zenész fordult meg a színpadon, köztük a remek ütőhangszeres, Sammy Figueora, illetve a zseniális török darbukás, Ahmet Misirli. Ebből az anyagból készült a Live in Vienna című koncertlemez, és pár évvel ezelőtt Magyarországon is fellé! ptek e produkcióval. DJ-szettel is többször léptek már fel itthon (többek között az A38 Hajón is).

Bár az utóbbi időben aránylag keveset hallattak magukról, főleg Couch Records nevű kiadójukat gründolták (és sokan már le is írták a duót), már nem várathat soká magára a csaknem egy éve beígért új lemez megjelenése. Addig is kénytelenek vagyunk beérni egy minden bizonnyal nagyon vidám, laza soul-funk-dzsessz szettel.
 
A bájos énekesnő, Madita (A) (akinek felvett nevét magyarra leginkább Madikóra fordíthatnánk, hiszen a nagyszerű Astrid Lindgren Pirosházi történetek című művének főhős-kislányától kölcsönözte) második lemeze remek csajpop, némi dzsesszes-latinos bukéval. Ez utóbbi persze nem véletlen: Madita társszerzője és producere Vlado dZihan, a Boszniából Ausztriába szakadt downtempo-varázsló.

Csipetnyi elektró, némi nyolcvanas évekbe kacsintó new wave, hangulatos szvingek és nagyvonalú fúvósok keverednek Madita muzsikájában, melynek persze fő motívuma a hangsúlyozott nőiség. A filgrán énekesnő valósággal fürdik a díva-szerepben és varázslatos színpadi egyénisége hamar magával ragad mindenkit.
 
A saját bevallása szerint mindenevő Infragandhi állítólag egy sokkoló hatású Prokofjev-darab ösztökélésére döntött a dídzsézés mellett. Rakétasebességgel ívelő pályája az Est FM-nél kezdődött, majd a Rádió Café zenei szerkesztője lett. Itt szerkeszti azóta is a kortárs elektronikus zenék egyik legizgalmasabb műsorát, a Deck Attacket, és szervezi fáradthatatlanul az azonos nevű partisorozatot. És persze pakolja kitűnően koreografált szettjeit, melyekben világzenétől dzsesszig, funktól hiphopig minden csemegét megtalálhatunk.

A tetőteraszon a Singas Project fog játszani.

-A38/Aretuska-

[2008.04.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még