2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek a Na, ki jött vissza klipből
Kapcsolatok
V.S.O.P
Koós János
Solymos Tóni
Legnépszerűbb csengőhangok

Koós János és Zimány Linda a magyar rap új sztárjai?

Hosszú csendes és viszontagságos évek után újra itt a V.S.O.P., a hazai hip hop kiemelkedő és meghatározó csapata. ’Na ki jössz vissza?’ című klipjükkel valószínűleg ismét berobbannak a köztudatba, erre garancia az itthon teljesen szokatlan videómegoldásokkal és beugró hírességekkel tarkított felvétel.

A négy srác (Gino Papa, Smoka, Papa Jo, Sraplaw) még ’98-ban jelentkezett első kiadványával, ami óriási siker volt.
„Sajnos túlságosan is, mert az akkori producerünk annyira felbuzdult, hogy a második koronggal készített párhuzamosan magának is hasonló stílusban egy lemezt, és a kiadónknál egyszerre futtatta a kettőt. Véletlenül a sajátját kiadta, a miénket meg nem”- mesélt Gino Papa a hősidőkről.

Mi van 2008-ban?

Jelenleg már új stábbal dolgoznak a fiúk, új lehetőséget kaptak, és most ismét itt vannak. A honi rap-közösség igen megosztott, nem csoda, hiszen ez a műfaj az őszinte véleményekről szól. A V.S.O.P. stílusát tekintve mainstream. Itthon Ogli G neve lehet még ismerős ebből a szférából, míg külföldön Snoop Dogg-ot tartják a királynak.

Az underground előadók kritikája, hogy túlságosan divatos és egysíkú ez a műfaj.
„Ha arról beszélnénk milyen nehéz az élet, akkor kevésbé lenne egysíkú? Nem hinném. Mindenkinek megvannak a dolgai, hogy mivel foglalkozik, mi érdekli. Minket ez. Akinek nem tetszik, az nyugodtan rappelhet arról, hogy milyen káros a város, vagy hogy mitől smekker a prakker, de nem lennénk elég öntudatos rapperek, ha minket ez zavarna” - folytatta a szövegelő, akiről egy fórumban azt írták, hogy ő a magyar rap Schumachere.

A videó, amiről mindenki beszélni fog

Ez majdnem borítékolható, hiszen már az is izgalmas, ha a benne szereplő neveket egymás mellé tesszük, pláne, ha egy olyan klipben rázzák, ahol szinte minden eltér a Magyarországon megszokottaktól. Már eleve a költségvetés igen borsos volt, luxusautó, low rider kocsi és biciklik, valamint a technika, amivel az utómunkálatok zajlottak.

A rendező személye is érdekes, hiszen Barbier Bálint a csapat egyik tagja kreálta a felvételt. Ismertebb nevén Gino Papa ebben a szerepben sem érzi rosszul magát, sőt, már olyan előadóknak a produkciója fűződik a nevéhez, mint Caramell, Kowalsky meg a Vega és Ganxsta Zolee.

Hogy teljes legyen az egyveleg, a vezető operatőr, Radics Balázs, az RTL KLUB ’Kész Átverés’ című műsorában tevékenykedik. Ami még kulisszatitok, hogy eddig csak Holywood-i produkciókban (Star Wars- A klónok támadása, Motel) látott effektek tűnnek fel a klipben.



Még mindig lehet fokozni

Természetesen feltűnnek gyönyörű lányok is a felvételen, de közülük is kiemelkedik Zimány Linda, aki mindent visz. Vagy inkább hozza szépségét, és az ő szájából is hallhatjuk majd a szám címét: ’Na ki jött vissza?’

Rajta kívül a világ legjobb K-1 harcosai között számon tartott Karacs Attila és Németh Gábor ’Tatár’ is gondoskodik arról, hogy még keményebb legyen a forgatás. Hogy legyen egy kis akrobatika is, láthatjuk még a kiváló páros egyik tagját, Rippel Ferencet.

Egy ilyen helyről nem hiányozhat Szőke András sem, aki ezúttal tánctudásával hódít. Tőle azt várná az ember, hogy a népi hagyományokat mutatja be, de nem. Ezúttal belenyúlt valami modernbe, és a klipben vendégeskedő break csapattal nyomja, nem kis tapsvihart kiváltva ezzel. Igaz, hogy a forgatás után bejelentette, hogy elmegy egy masszőrhöz.

Az utolsó lapát

Nem meglepő, hogy a VIVA-n és a Cool TV-n is kiemelt súllyal fog megjelenni a produktum, de az már igencsak érdekes, hogy mit keres itt Koós János? Egy biztos, nem a kislányt a zongoránál. A művészt az ezeréves cimborája, a legendás Expressz zenekar frontembere Solymos Tóni csábította a helyszínre, hogy jelenjen meg ő is fia (Smoka) videójában.

„Örömmel vettem a felkérést, ezzel is segítve a barátom fiának. Kicsit távol áll tőlem ez a fajta zene, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem. Mikor én fiatal voltam, én is imádtam valamit, ez pedig a Beatles volt”

Ilyen háttérrel, és színvonallal, talán még egyetlen magyar alkotás sem büszkélkedhetett, ezért is ajánljuk különleges figyelemmel a V.S.O.P ’Na ki jött vissza?’ című klipjét.

- Fábián Tamás -

[2008.05.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még