2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Pécsen elkezdődött az év bulija - PEN 2008
"Ilyen nincs!!!" - A Fishbone őrületes fellépése Pécsen - képekben a PEN
Képgalériák
PEN 2008 - 30Y
PEN 2008 - Zagar
PEN 2008 - Zsolnay gyár
Kapcsolatok
Žagar
30Y
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
PEN 2008 (Pécsi Egyetemi Napok)
[2008. április 16. - 19. ]

A hazai pálya előnyével: 30Y az utolsó napon - PEN 2008 képekben

A Pécsi Egyetemi Napok elérkezett a végéhez. Az utolsó napon ismét rengetegen voltak: a rendezvény végig teltházas volt, a négy nap alatt mintegy 12 ezer ember fordult meg a Zsolnay-gyár területén. A PEN ideje alatt zajló tehetségkutató is befejeződött: a győztes a Svetlana nevű együttes.

A rendezvény végig komolyabb rendzavarás és egészségügyi vészhelyzet nélkül zajlott. Valószínű, hogy a folyamatos teltháznak köszönhetően néhányan alternatív módszerekkel próbálkoztak a bejutás érdekében: a Zsolnay-gyár épületén átmászva próbáltak belógni....

Hazai pályán a 30Y

A PEN 2008 befejező napján a Spaceshit-koncert végére értünk ki. Az utolsó 2 számot sikerült elkapni, ebből pedig jött az egyszerű következtetés: kár volt kihagyni a fiúk koncertjét. A következő fellépő viszont a Zagar volt, amit semmi pénzért nem hagytunk volna ki. Zságerék a szokásos profi koncertet nyomták le Ligeti Gyurival és az Underground Dívák felével. Az elhangzott számok túlnyomó része a legutolsó, Cannot Walk Fly Instead című lemezről szóltak. Sikerült is bemelegíteni az egyre gyarapodó közönséget.

A negyedik nap legnagyobb bulijának pedig bizonyára az Egyetemi Napok házi zenekarának, a 30Y-nak a fellépése számított. Már a Zagar közben megtelt Szalon Sátorba egyre csak özönlöttek a népek, mindenki Beck Zoliék produkciójára volt kíváncsi. Nem is hagyták cserben a közönségüket: igazi hamisíthatatlan 30Y buli vette kezdetét, az első sorokban szinte csak lányok őrjöngtek. A jelenlévők kívülről fújták a csapat számait, Zoliék pedig játszottak 1-2 régebbi dalt is a hálás közönségnek.

Nem nyúltak mellé 

A Pécsi Egyetemi Napok inkább hasonlított egy kisebb méretű fesztiválra (annak minden előnyével), mint egy sima egyetemi bulira. A szervezésre sem lehetett panasz, hiszen már az első nap után - látva a hatalmas tömeget - megsokszorozták az illemhelyek számát, könnyítették az átjárást a helyszínek között (már amennyire ezt a nem túl nagy területen lehetett). Aki nem talált éppen megfelelő fellépőt a 2 sátor valamelyikében, az nyugodtan körbejárhatta a Zsolnay-gyár egyik épületében kialakított kiállítótermeket, ahol különféle képzőművészeti alkotások kaptak helyet, a falakra pedig a Labor alkotócsoport vetített a fényfestészet jegyében.

Meg persze a "Pécs, Európa Kulturális fővárosa" projekt is kapott egy kis reklámozási lehetőséget a rendezvényen (megtekinthetőek voltak például a látványtervek). Még a Honvédség is kint volt egy böhöm nagy vadászgép-szimulátorral, feltehetően azért, hogy békés bölcsészeket csábítsanak egy kis légvédelemre...

Ha az Egyetem és a város vezetése egyfajta PR-nek szánja ezt a rendezvényt, akkor nem nyúltak mellé. Nem mondom, hogy csak ezért érdemes Pécsre jelentkezni, de egy továbbtanulónak biztosan számítanak ezek a dolgok is.

-nagyM-

[2008.04.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még