2024. május 9. | csütörtök | Gergely nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
PlainCard
Music editor
Inita Hangstúdió

"Nem tudtunk dönteni, hogy kinek is adjuk a dalt, így odaadjuk hát mindenkinek" - remixelj és nyerj!

Két fiatalember 2007 éve elején stúdióba vonult , hogy elkészítsék első önálló albumukat. Még ezen év végén zenészeket kerestek a dalok színpadra állításához, majd megszületett a PlainCard zenekar. Egyik legsikeresebb dalukat most mindenki újragondolhatja, egy remixverseny keretein belül. A zenekar énekesével, szövegírójával és vezetőjével, D. Melish Zoltánnal beszélgettünk.

- Megvallom őszintén, hogy nem tudok sokat a zenekarról. Olvastam néhány zenekari infót; egy jól sikerült székesfehérvári koncertről, és hallgattam 3 szerzeményét is a zenekarnak. Mondanál valamit bővebben a csapatról?
- A PlainCard 2007-ben alakult. Tagjai főként sessionzenészekből áll, akik kisebb-nagyobb produkciókban már szerephez jutottak. Konrád Attila jó barátommal, aki nem mellesleg gyönyörű dalokat ír, úgy gondoltuk, hogy van annyi mondani valónk, hogy érdemes stúdióba költöznünk, így jutottunk el tavaly az Inita Stúdióba. 6 dalt rögzítettünk 3 hónap alatt.

- A zenék stílusa?
- Ha létezik a sokat emlegetett „dallamos rockzene”, akkor abba a kategóriába sorolnám be. Mind-mind rádióbarát dal, tehát arra törekedtünk, hogy minden korosztály megtalálja dalainkban önmagát, s így mindenki által hallgathatóak legyenek a zenék. A PlainCard zenekar egyébként 7 főből áll. Érdekes, és nehéz munka volt a számítógépekkel megírt dalokat átültetni élőhangszerekre.

- Ez azt jelenti, hogy a felvételeken nem is szerepel élő hangszer?
- Néhány dalban elengedhetetlen volt, hogy ne hívjunk meg zenészeket, akik besegítettek egy-egy gitárszóló erejéig, de tulajdonképpen ezeken a gitárjátékokon kívül minden más hangzás egy-egy szoftver hangzása. Nagy segítségünkre volt ebben Noszticzius Vilmos, aki mint zenei rendező és hangmérnök tevékenykedett a produkcióban.

- És most még is remixversenyt hirdettek. Tehát visszakanyarodtok a számítógépek világa felé?
- A Most adj! című dal (mely letölthető ingyenesen honlapunkról, az Én csak című dallal egyetemben) igen sikeres az interneten, és a koncertek alkalmával is. Többen is jelezték, hogy szívesen átdolgoznák a dalt, saját szájuk íze szerint. Nem tudtunk dönteni, hogy kinek is adjuk a dalt, így odaadjuk hát mindenkinek. És hogy ezen még nyerni is lehet ezt-azt, az csak hab a tortán.

- Milyen nyeremények vannak?
- A főnyereményünk egy midi-kontroller mellett egy lemezre való felkerülés: a PlainCard maxi lemezt készít, s ezen az albumon jelenik meg az első helyezett dala is. Továbbá fesztiválbelépőket, bérleteket nyerhetnek a részt vevők. Ahhoz, hogy nyerjen valaki, nem kell az elsőnek lennie, hiszen minden részt vevő között kisorsolunk néhány Azfeszt Fesztivál bérletet, és napijegyet is.

- Medig lehet leadni az anyagokat?
- A remixek beküldésének határideje: 2008. június 6. Bővebb információval a Music Editor.hu oldalon találkozhat minden érdeklődő, akiket szívesen, és örömmel várunk!

SirOesh

[2008.04.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még