2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb gitárnagymester jön hozzánk
Képgalériák
Richie Kotzen 1.
Richie Kotzen 2.
Kapcsolatok
Richie Kotzen
Richie Kotzen Band
Kállai Trió (K3)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Richie Kotzen
[2008. március 11.
kedd 21:00]

Emlékezetes koncertet adott Richie Kotzen

A világ egyik legjobb dalszerző-gitárosaként emlegetett Richie Kotzent elhozta hozzánk a LiveSound, Pat Torpey dobos és Johnny Griparic basszusgitáros kíséretében az A38-as hajóra, ahol fantasztikus koncertet adtak. Egyébként Richie azon kevesek közé tartozik, akikről két modellt is elnevezett a Fender Guitar cég, bár még csak 38 éves az amerikai gitáros/énekes.

A Kállai János gitáros által vezetett K3 nevű trió nyitotta az estét és 40 perces programjukkal hallhatóan sikerült megnyerniük a szép számban jelenlévőket. Szerintünk jó választás volt ez a lelkes csapat bemelegítésként.

Utánuk hatalmas ovációval fogadta a közönség Richie Kotzent és csapatát. A gitárvirtuóz nagyon elegánsan lépett színpadra, feketébe öltözött a fehér színű gitárjához. Mindjárt a Losin’ my Mind című dallal nyitottak, mely nagyon hatásos felvezetésnek bizonyult. Ezt követően tavaly megjelent szólóalbumáról következett néhány újabb szerzemény, melyeket a közönség Richie-vel együtt lelkesen énekelt és sokan aktivizálták magukat nem csak az első néhány tömött sorban. Hallhattuk még a So Cold, a Hight című nótákat is és egyáltalán nem kellett a jelenlévőket sokat bíztatnia, mert a hangulat magával ragadott mindenkit és kórusként csatlakoztak az énekhez. Nagyon jól szólt az énekes hangja és gyönyörűen átélt gitárszólókat is hallhattunk tőle. Az elől álló hölgyek közül az egyik megajándékozta Richie-t egy szál piros-fehér-zöld szalaggal díszített gyönyörű sárga rózsával, melynek láthatóan örült, hiszen miután megszagolta egyből magasba emelte a virágot és megköszönte. Hiába, Richie Kotzen a hölgyek kedvence, amelyet nem csak káprázatos gitártechnikájának köszönhet.

Eljátszották – többek között – még a Change-t, a funkys basszusokkal kezdődő, de kemény ritmusú Go Faster-t, a briliáns Feed my Head-et és a Stand című dalokat is, ez utóbbit ismét a közönség kórusa kísérte és így még jobban felturbózták a hangulatot. Gyors meghajlás után kivonultak, de természetesen ennyivel nem érték be a jelenlévők, mert visszakövetelték őket. A zenészek egy kicsit kérették magukat, hogy még nagyobb legyen a tapsvihar, az ováció, aztán visszatértek és a Remember-rel zárták műsorukat.

A dalok közt sokszor nem tartottak szünetet és így felkonferálás sem mindig volt, ha mégis szólt a közönséghez a gitárvirtuóz, akkor kissé visszafogott és lényegre törő volt, mellőzte a - más koncerteken megszokott - hangzatos színpadias összekötőszövegeket és a sztárallűröket is.

Mindenféleképpen meg kell említeni Richie két zenésztársát, akik kiváló zenei tudásról is tanúbizonyságot tettek és egyben kitettek magukért. A koncert folyamán többször spontánnak tűnő örömzenélésbe kezdtek így hárman. Érdekes fazon Johnny a basszusgitáros, aki szavak nélkül is tartotta a kapcsolatot a közönséggel - kiváló játéka mellett - jellegzetes arckifejezéseivel egyéni mozgásával is felhívta magára a figyelmet.

Egyszóval remek koncert volt, számunkra élmény volt figyelni Richie játékát és azt, hogy száz százalékosan komolyan veszi a gitározást, a zenélést.

- Hajós Maja -

[2008.03.25.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
GreenEyedAngel 2008.08.21. 14:27 • [1]
Kedves Maja!
Igaz, hogy jópár hónap eltelt már a Richie Kotzen koncert óta - sőt már a követekezőt várjuk :) -, de csak most találtam rá a beszámolódra. Nagyon tetszik, gratulálok hozzá!! Amúgy egy másik internetes zenemagazinba meg én írtam cikket a fellépésről. :) Ezért is éreztem úgy, hogy hozzá kell szólnom itt.
Meg egy másik dolog miatt is. Köszönöm szépen, hogy megemlítesz a beszámolóban. Nagyon meglepődtem és nagyon jólesett. Ugyanis és voltam az a hölgy, aki a rózsát ajándékozta Richie-nek. :)
További szép napot és hasonló cikkeket kívánok!
Keep On Rockin'.
Üdvözlettel:
Angyalka (Magyar Whitesnake Klub)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még