2024. május 15. | szerda | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kozma Orsi nagy levegőt vett, és belevágott!
Kozma Orsinak van oka az ünneplésre: szólóban is egyre több helyre hívják
Képgalériák
Kozma Orsi: "Gyere velem" forgatás képei
Kapcsolódó Kiadványok
Kozma Orsi: Az igazi szerep
Kapcsolatok
Kozma Orsi
Legnépszerűbb csengőhangok

Kozma Orsi: Gyere velem a Kultiplexbe - képekben

Szerintem poén, hogy megjelenik a szerző, másrészt most már nem csak a zenetévéknek csináljuk a scriptet, hanem például a youtube-on is bemutatjuk, ahol lehetőség van arra, hogy az előadó és társasága művészetének arcot tudjon adni. Nem baj, ha más ismerős arc is feltűnik a klipben az előadón kívül.

A klip két részből tevődik össze: a „vidéki fellépés” történet ill. a refréneknél a mai high-tech technika lesz látható, amit egy óriási, nagyfelbontású ledfal előtt rögzítettek, amit kizárólag a klip miatt építettek fel.

A klip rendezője Szabó Simon, aki legutóbb valóban a 39. filmfesztivál első díját kapta 11 perces kisfilmjéért, de tényleg nem ezért ő a rendező.

- Amikor Orsi megmutatta a zenét, beültünk a kocsimba és az első ötletet fejlesztettük tovább ami eszünkbe jutott. Ahogy meghallottuk a zenét és Orsi elmondta milyen világot képzel el, akkor egyből a haknihangulatot próbáltuk összekeverni profin beállított imidzsképekkel. – mondta el a kisfilm történetét Simon – Nagyon jó Orsival dolgozni. Kellemes csalódás volt a forgatás. Sajnos a zenekarok nagy része nem veszi komolyan a klipkészítést. Kicsit talán félnek, talán játéknak veszik, Orsi viszont halálosan komolyan veszi, minden színpadon töltött pillanata profi.

Szomorú dolog, hogy a Kultiplex bezár

Én mind a kisfilm készítését, mind a klipforgatást komolyan veszem, hisz mindkettő komoly munka, mindkettőnél ott kell lenni folyamatosan agyban is. Nem csak rendezem, hanem mindenre figyelek. Elég matekos alkat vagyok: onnantól kezdve, hogy mi világít a színpadon, addig, hogy mi van leragasztva, milyen logo ne látszódjon, az egész történetet fejben tartom. Annyiban viszont ez más, hogy egy kisjátékfilmnél mindent te csinálsz: te írod, a te gondolataid (az én esetemben) és azt próbálod megmutatni a közönségnek. Ott tényleg képről képre ki kell találni mindent, míg egy klipnél nagyon sok minden közben jön, közben kell belekomponálni az egészbe.

- Czomba Albert az operatőr – vele már 4-5 éve dolgozom együtt, vele csinálom a filmeket, a klipeket, minden mást. Jimmyékkel, a kameramozgatókkal is már harmadszor dolgozunk együtt. A segédoperatőr sráccal is dolgoztam már többször... Az ember törekszik arra, hogy olyan munkatársakat gyűjtsön maga köré, akikkel nem érheti meglepetés.

Simon sokat dolgozott a Kultiplexben, Orsi is sokat járt ide a Tilosba, Krisztián is kiemelte beszélgetésünk során, hogy nagy kár ennek a helynek a bezárása, hiszen hovatovább nem marad egyetlen hely sem, ahova a kispénzű szórakoznivágyók beülhetnek.

- Remélem nem ez a klip lesz a Kultiplex hattyúdala, bár állítólag az utolsó napjait éli, amit nagyon szeretnénk elkerülni. Azért is választottuk ezt a helyszínt, hogy próbáljuk élettel feltölteni az egészet és lássák az emberek és hallják és figyeljék, hogy ez egy nagyon fontos épület, eszme a városban, amit nem kéne hagyni veszni. – mondta Simon.

- Szomorú dolog, hogy a Kultiplex bezár – mondta el Krisztián –, mert megint úgy szűnik meg egy hely, hogy nem lesz helyette másik. Semmi más nem történik, mint az, hogy az összes ilyen perifériára szorult produkció – és most a minőségről nem beszélünk, csak a kisebb közönséggel bíró, alternatív vagy művészibb dolgokról – számára megint nem lesz hely, mert megint kiesik egy kisebb, pár száz férőhelyes, jó hangulatú, összeszokott közönséggel rendelkező hely. Nem találtam semmilyen indokot semmilyen fórumon, hogy miért is van erre szükség.

- Nagy mázlink van, hogy még a bontás előtt itt forgathatunk, és ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenért a Kultiplex vezetőségének. – fejezte be Orsi. – Pont ilyen helyet kerestünk, a miliő is passzol, jó az étel is, nagyon finomat ettünk...

Orsi a klipforgatáson kívül egy nagyszabású, életét meghatározó koncertre is készül, ami 2008. június 13-án Budapesten a Művészetek Palotájában lesz, ahol számos sztárvendég, a teljes zenekar, valamint élő vonósok is fellépnek Orsi mellett.

SirOesh

[2008.03.29.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2008.03.29. 23:53 • [1]
Köszönöm a cikket és a fotókat! Még soha nem láttam profi fotókat Kozma Orsiról. A klip is tetszeni fog ezek alapján. :)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még