2024. május 7. | kedd | Gizella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Sziget 2005 utolsó nap

SZIGET idén utoljára

Összefoglaló az utolsó napok eseményeiről.

Ismét egy újabb nap a szigeten, sajnos az időjárás délelőtt nem volt túl optimális és a hírekben is óriási zivatarokat ígértek estére, de megúsztuk a nagy felhőszakadás elmaradt. Így ismét hatalmas tömegek igyekeztek a sziget bejárata felé, ami köszönhető az ígéretes felhozatalnak, igaz nézőcsúcs most elmaradt, ami érthető visszavezetve az időjárásra. A mai nap is erős programot ígért, hiszen ha az esti mezőnyt nézzük –fellépett, négy év után ismét Müller Péter vezetésével a Sziámi, majd Nick Cave a nagyszínpadon – hatalmas tömeg előtt, a Wan2 színpadon a Fishbone játszott, de az este számunkra a KFT koncertjével teljesedett ki. A „retro” jegyében, hiszen a KFT zenekar alapból a kezdeti időszak nagy slágereit hozta el az idei sziget fesztiválra, mint pl.: a Tea, Teca, Volvo, Siker-pénz, Elizabet, Afrika, és természetesen a Balatoni nyár c. számokat.

A Siemens színpad (sátor) már kezdés előtt jóval színültig telt és ott is kirakhatták volna a megtelt táblát, nem hiába a nagy várakozás és a minőség és a jó zene és a kicsit humorosabb szövegvilág, ugyan úgy lázba hozta a közönséget, mint húsz évvel ezelőtt. Sajnos a program kicsit rövid volt így a ráadással együtt csak 12 számnyi idő jutott a zenekarnak. A hangulat a lelkesedés mindenképp a dupla nagy BS bulit juttatta eszünkbe még 96-ból.

A KFT után (némi átszerelés és beállás után), Somló Tamás lépett a színpadra hajnali egy óra tájban, amin úgyszintén rengetegen voltak és a hangulatteremtéstől ott sem kellett félni. Dallamos zenével és avval a tudattal, hogy a jelen világsztárok (sikercsapatok), kontra hazai nagy öregek 1:1 azaz Ők is lázba tudják hozni a népet és igen is van rájuk kereslet, van utánuk érdeklődés.

De ugyan ez volt tapasztalható a Blues sátorban is, amikor este féltizenkettő tájban Török Ádám és a Mini lépett fel, hatalmas tömeg várta Ádibácsiék koncertjét, természetesen sok Mini rajongó is ott tombolt az első sorokban, de a lényegesebb az a csoport, akik csak érdeklődés szintjén mentek be és végig ott is maradtak, és át tudták venni a hangulatot és valószínű későbbi Mini koncertre is eljönnek majd. Ádibácsiék a koncert elejétől felpörgették a hangulatot, igaz az idő nekik sem volt túl sok (a csúszások miatt), és játszottak nagy Mini slágereket, de elhozták az utolsó albumuk az utcai harcosok lemez anyagának dalait is. Jó buli volt és természetesen örültünk, hogy mi is ott lehettünk.

A kis kitérő után, befejezve a gondolatsort, Somló Tamást (átszerelés után) a Venus követte a színpadon, de ekkor más három óra körül járt az idő, így a közönség is megfáradva ment haza, így ezt a koncertet már csak maroknyi csapat látta.

Összegezve az idei Sziget fesztivált kijelenthetjük, van hova fejlődni ennyi év után is. Nem hogy csökkenne az érdeklődés inkább nő, ami köszönhető az EU tagságnak a könnyebbé váló határok nélküli utazásnak és az európaihoz képes kedvező áraknak (ami nem feltétlenül igaz a hazai bukszák tekintetében), az ár-érték arány mindenképp megfelelő volt. Nagyon sok terület javult az elmúlt évekhez képest, így javult a mosdók, WC-k mennyisége, jó volt látni, hogy a mozgáskorlátozottak is kiemelt (magasított) helyről láthatták a koncerteket és még sorolhatnám a jó dolgokat.

Tapasztalatom szerint idén is új generációk váltak nyitottabbá a Sziget fesztivállal kapcsolatban és régebbi előítéleteiket félretéve nagyon pozitív tapasztalatokkal távoztak az idei fesztiválról. A szervezők ismét tanultak valamit, és már most tudják, min kell még javítani jövőre, de természetesen fejlődni mindég kell.

Sok siker jó programokat és jó pihenést kívánunk a csapatnak, akik rengeteget dolgoztak értünk a közönség jó szórakozásáért, hogy jól telt az egy hét a SZIGETEN. Köszönet a Danubius rádiónak és az által felállított toronynak, ami a közönség és a fotósok Mekkája volt, hiszen így „madártávlatból” láthattuk a Szigetet és a koncerteket is.

Köszönet hogy ott lehettünk, és reméljük, jövőre ugyan ott találkozunk!

-BK-

[2005.08.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még