2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Oláh Ibolyának sikert hozott Magyarország
Oláh Ibolya, a "munkanélküli" -  nem keresik a Megasztárt
Képgalériák
@rc megnyitó koncert

@RC kiállítás koncertekkel fűszerezve

Hatodik alkalommal rendezték meg az arc óriásplakát kiállítást a felvonulási téren. Az idei feldobott téma a „Haza, szereted?”, erre várta a pályaműveket a kiállítás zsűrije és érkeztek is szépszámmal különleges munkák.  

Akik rendszeres látogatói eme rendkívüli és különös helyszínen megrendezett kiállításnak, tudják évről évre, érkeznek azon alkotások, amelyek első sorban mosolyt csalnak az emberek szemében témájuk és megvalósításuk révén, de egyben elgondolkodtatóak is. Szomorú, de a mindennapi éltünkből vett példák mellett az átlag pesti polgár elsétál a mindennapokban, és természetesnek veszi, pedig ennek nem így kellene történnie. Ezért jók ezek az alkotások, hogy mégis felhívják ezekre a mindennapinak tűnő dolgokra a figyelmünket és talán legközelebb, amikor az utcán találkozunk a problémákkal más szemszögből nézzük azt, és esetleg teszünk is ellene... Mi is gratulálunk az alkotóknak és a szervezőknek egyaránt, hogy ismét összehoztak valamit a szürkeállománynak, kreativitásnak.

E cikk apropója, hogy a nagy nézőszámot vonzó kiállítás megnyitójaként lett volna egy koncert program, amit augusztus 4-én tartottak volna meg, de akkor épp özönvízszerű eső volt így elmosta a produkciót. Az @rc-ok pedig nem adták fel, és új jelszóval „Csakazértis megtartjuk” címmel mégis megtartották a megnyitót, díjátadót. A délelőtt szerintem mindannyiunk számára az égbolt folyamatos figyelésével zajlott, és valószínű több fohász is elhangzott magunkban az égi időjárás felelőshöz, hogy most legalább legyen kegyes a csapathoz. De jelenhetem: csodás időben este hét órakor elkezdődött a program.

A moderátor szerepében Galamb tűnt fel, aki felkonferálta és összekötő szövegével átfogta a műsort, így köszöntötte a szőkéket, a barnákat, a romákat, a zsidókat, a szerbeket és gyakorlatilag mindenkit felsoroltak, aki itt él Magyarországon.

A koncertek sorát a Belga nyitotta meg, akik a legfrissebb generációt képviselték és természetesen, mivel a téma adott volt egy történelmi összefoglalóval kezdték műsorukat és kishazánk királyairól éneketek, amolyan odamondogatós belga stílusban.

Majd jött a Balkan Fanatik formációja, akik kitűnő módon és előadásban ötvözik a népzenei elemeket a modern elektronikus zenével és forradalmasították és színesítették a hazai zenei életet. Ők is kitűnő produkciót hoztak és a közönség is átvette ennek atmoszféráját. Megjegyzem első (Fuckmen) videó klipjüket sajnos továbbra sem láthatjuk a magyar médiában, mivel a termékenységről szóló mű videó installációjában olyan képi megjelenések vannak, amit sajnos nem vállal be a hazai média, így ez csak a zenekar weboldalán látható jelenleg.

Következett egy csodás divatbemutató az USE jóvoltából, ahol pihenésként csodás kreációkban gyönyörködhettünk.

A színpadon eközben már készülődött a Beatrice koncertje és mivel őket sem kell félteni, hogy unalmas műsort adnak, így az arcon ál-arcban nyomták a buli felét, ami tökéletes performance-nak jött le és természetesen nagy Beatrice slágereket énekelt Feró.

A záró koncertet az R-Go prezentálta aki mondhatom itt is a retro jegyében nyomják, hiszen a csikidam megalkotója Szikora Róbi már az én gyermekkoromban kezdte meg virágzását és akkoriban is csinos gidákkal és örült jó bulizós zenével bombázta az ember érzékszerveit.
Itt ma este is a nagy R-Go slágerek hangzottak fel, mint a szerelmes vagyok.., ballag a katona, és így tovább.

Valamint fellépet még a Táp színház is etchno produkciójával, ahol úgyszintén bármi megtörténhet, így fordul elő a tehenész ruhában lévő dj, aki a „bakelitet” keveri és a néptáncos ruhában techno és break elemeket bemutató táncos is, mindenképp érdekes és látványos a show műsoruk.

Direkt külön hagytam egy részét a programnak, hiszen másik apropója volt a mai estének egy ősbemutató. Geszti Páter (az egyik @rc) hallott egy dallam részletet, ami megfogta és írt rá egy szövet a Hazaszeretetről és keresett hozzá egy arcot és egy hangot, amit meg is talált Oláh Ibolya személyében és így megszületett egy dal „Magyarország” címmel.  Amit már a reklámban hallhatunk pár másodperc erejéig, de teljes terjedelmében ma este hangzott el először. A párosítás itt is tökéletes volt, csak a hangosítás nem, ami az élő fellépés varázsa és pont a premiernél teljesedett ki, de szerintem ezt a dalt még több alkalommal fogjuk még hallani!

Kitűnő emberekkel, kitűnő estét tölthettük együtt, aminek jómagam nagyon örültem.

-BK-

[2005.08.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még