2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kaszás Attila
Legnépszerűbb csengőhangok

"Ez a díj Kaszás Attilához tapad még"

Szarvas József, a Nemzeti Színház tagja kapta meg első alkalommal a Kaszás Attila-díjat a március 16-án, a teátrum nagyszínpadán tartott gálaest végén.

A XII. kerület polgármestere, Pokorni Zoltán és a Mozaik Művészegyesület által alapított elismerést a hazai és határon túli magyar színésztársadalom szavazatai alapján ítélték oda. A díj oklevéllel és plakettel, valamint nettó félmillió forinttal jár, és azok a színművészek kaphatják meg, akik az átadást megelőző évadban kiemelkedő művészi teljesítményük mellett jelentős közösségépítő szerepet vállaltak társulatukon belül.

A Nemzeti Színház március 16-ra, Kaszás Attila születésnapjára jótékonysági estet szervezett, ahol az egykori pályatársak idézték meg a színész emlékét. A rendezvény bevételét a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt művész családja javára ajánlották fel.

A jótékonysági est végén került sor első ízben a Kaszás Attila-díj átadására. Mint Pokorni Zoltán az MTI-nek elmondta, ez az elismerés abban különbözik a színészek által elnyerhető egyéb díjaktól, hogy a szavazásra regisztrált kollégák választják ki maguk közül a nyertest, ezzel is segítve, hogy a művésztársadalom függetlenebbé válhasson a hatalomtól, a politikától és az üzleti szféra kegyétől.

Megőrzik a névadó szellemiségét

Szűcs Gábor, a Mozaik Művészegyesület elnöke hozzátette: a Kaszás Attila-díj a névadó szellemiségét igyekszik majd megidézni, hiszen a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok igazi közösséggé formálásában, ahol dolgozott.

Ahogy az első díjazott, Szarvas József az elismerés átvételekor megjegyezte, a kitüntetés azért is különösen fontos neki, "mert ez a díj Attilához tapad még".

Csatlakozva a XII . kerületi Önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület kezdeményezéséhez, a Magyar Hírlap a Kaszás Attila-díj szavazása során legtöbb jelölést kapó határon túli művészt, László Sándort, az újvidéki színház igazgató-rendezőjét, színművészét részesítette különdíjban.

- MTI -

[2008.03.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még