2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Madonna
Justin Timberlake
Dave Clark Five

Madonnának elsőre sikerült

New Yorkban a Waldorf Astoria Hotelben 23. alkalommal iktatták be a Rock and Roll halhatatlanjait. Ezúttal Madonnát, Leonard Cohent, a Dave Clark Five együttest, John Mellencampet, a Venturest és Little Waltert érte a megtiszteltetés, közép-európai idő szerint keddre virradóra.

A Nagy-Britanniában élő amerikai Madonnát, az egyik legsikeresebb pop- és dance énekesnőt napjaink nagy férfisztárja, Justin Timberlake köszöntötte a ceremónián. Leonard Cohen kanadai folkénekest és költőt az alternatív rock nagy egyénisége, Lou Reed iktatta be.

John Cougar Mellencamp amerikai rockénekest, gitárost és harmonikást a szintén amerikai Billy Joel üdvözölte. A 60-as évek brit rock and roll-csapatát, a Dave Clark Five-ot Tom Hanks színész avatta, a Ventures gitárzenekar "szentelését" John Fogerty, a Creedence Clearwater Revival egykori frontembere sikeres rockénekes végezte.

Kenny Gambe és Leon Huff dalszerzőket és producereket a nem előadók között Jerry Butler énekes köszöntötte. Elismerést kapott Little Walter, a 40 éve halott bluesénekes és szájharmonikás: háttérzenészként nyilvánították halhatatlanná, bár a rockzenére gyakorolt hatásáért is kiérdemelte volna. Őt a sok műfajban és hangszeren otthonos Ben Harper énekes, gitáros vezette be jelképesen.

A rock and roll halhatatlanjainak csarnokába 1986 óta több mint 230 zenész, háttérzenész, zeneszerző és producer költözött be. A halhatatlanság legfontosabb feltétele: legalább 25 évnek kell eltelnie a jelölt első lemezének megjelenésétől. Ez nem biztos, hogy elég, hiszen a 600 fős jelölő testület sok szempontot mérlegel. Többen - a Sex Pistols, a Black Sabbath - éveket vártak sorukra. Madonna már az első alkalommal halhatatlan lehetett.

Siker 200 millió lemez után

Az idén 50 éves Madonnának eddig több mint 200 millió lemeze fogyott, többszörös Grammy-díjas, számos más elismerése van, hatalmas sikert arat minden koncertjén. Filmvásznon nagy alakítása az Evita címszerepe volt, gyermekkönyvek szerzője. Legnagyobb sikerei: Ray of Light és Like a Virgin.

John Mellencamp egyebek között Pink Houses, a Hurts So Good és az I Need A Lover című sikerével írta be nevét a legjobbak közé. Tizenkilenc stúdióalbuma jelent meg, emellett több filmben aratott sikereket.

Leonard Cohen kanadai költő és énekes több nemzedék kedvence, legnagyobb sikere a Susanne, a Sisters of Mercy, de hosszan lehetne sorolni más híres számait. Több mint 40 éve jelent meg az első albuma. A folk egyik legnagyobb ikonjának tartják. Dalait rockerek is feldolgozták, például az R.E.M együttes.

Az amerikai Ventures együttes az ötvenes évek végén alakult, a világ egyik legjobb gitárzenekara. A Walk Don,t Run és a Hawaii Five O volt a legemlékezetesebb számuk. Több mint 110 millió lemezük kelt el világszerte.

A brit Dave Clark Five együttes az 50-es évek rock and rollját mentette át a 60-as évekbe. Legnagyobb slágereik a Glad All Over, a Bits and Pieces, de számos szerzeményt dolgoztak fel Chuck Berry és mások szerzeményeiből is. Több mint 50 millió lemezüket adták el. Nemrégiben halt meg énekesük, Mike Smith.

- MTI -

[2008.03.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még