2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sztárok dalolnak a terrorizmus ellen – Zalatnay újra stúdióban
Képgalériák
Bedi Ferenc

Sztároknak komponál a zongorista
Bedi Feri a Béke hírnöke

Bedi Ferenc neve nem sokat mond a zenerajongók számára, azonban a nagyszerű komponista már számos nagysikerű szerzeményével tett ismerté külföldi és hazai előadókat is. Legutóbbi munkája során a békéért daloltak a sztárok: Zalatnay Cini, Delhusa Johnny, Győzike és sokan mások is dalra fakadtak e nemes cél érdekében. Feri azonban szólóban is bizonyítani akar, saját lemezt készít, melyen legszebb dalait gyűjti majd egy csokorba.

Bedi Ferenc a Zeneakadémián végzett zongoristaként, és már akkor is érezte: neki ennyi nem elég. Imádta a muzsikát, tolongtak a fejében a jobbnál jobb könnyűzenei ötletek, melyeket ekkor még nem tudott életre kelteni. Az élet úgy hozta, hogy itthon nem találta meg a számításait, így Hollandiába ment. Itt bárokban, hotelekben zenélt. Imádták őt, így nem csoda, hogy a zeneipar felfedezte magának a nagyszerű zongoristát.

A Hollandiában töltött tizennégy év során számos sztárral dolgozott együtt, dalokat írt nekik.
- Charlie Lownoise & Mental Theo hatalmasat robbant a kilencvenes évek végén az elektronikus zenei élet égboltján, így nagy megtiszteltetés volt velük stúdióba vonulni – árulta el Feri, a művészek nyugalmával. – Imádtam komponálni, akkor kiírhattam a bennem rejlő összes ösztönös dallamot. A két srácon kívül még Sash-nek is írtam dalt, ha eldúdolnám, biztosan tudnád miről is beszélek!

A siker ellenére a zenész 2000-ben hazajött, mégiscsak visszahúzták a gyökerek. Szeretett volna valami igazán nagyot és maradandót alkotni. A tehetséges komponista számos hazai sztárt tett még ismertebbé az elmúlt öt évben. A zenekarok és énekesek egyre csak kúsztak felfelé a slágerlistákon, de ő maradt a homályban. Az elismerések ellenére besokallt, elege lett.

- Lassan mindenki meggazdagodott körülöttem, míg engem csak arra használtak jó páran, hogy a hátamon felmásszanak a csúcsig – vallott őszintén. - Ebből elegem lett, azt hiszem joggal, így elkezdtem csak a mának zenélni. Magamnak készítek dalokat, amikkel fel is lépek. Csak élőben és teljes hangszereléssel, az igényesség jegyében. Törekszem, hogy e mellett csak olyan zenészekkel dolgozzam, akikhez kedvem van. Nem zenélek már mások kedvéért.

Feri olyan dalokat tudhat a magáénak, mint a Draft – Város felett című slágere, vagy a két hazai sztár dj, Budai és Sterbinszky több szerzeménye. De ki ne emlékezne a fülbemászó dallamú Édes érintés-re Bery-től.

Bedi Feri legutóbb egy igazán nemes kezdeményezés kapcsán került újra az őt megillető reflektorfénybe, hiszen ő szerezte a sztárokkal tűzdelt béke dal zenéjét. A Csak élsz című dal előadásában részt vett Szikora Robi, Erdőhegyi Brigitta, Takács Tamás és számos neves művész is. A stúdióban mindenki elismerően nyilatkozott a dalt illetően, reményeik szerint hamarosan egy ország dúdolja majd a szám refrénjét.
- Szeretnék még hasonló feladatokban részt venni, igazán nagy élvezet volt számomra, mikor sorra jöttek a nagyszerű énekesek, zenészek, és lassanként összeállt az egész. – folytatta gondolatait. – Imádom az ellentétpárokat, mint a fekete-fehér, így főként ilyen jellegű munkákkal kívánom felhívni magamra a megtisztelő figyelmet. Az életem az alkotás, akár a színpadon akár a stúdióban. Bevallom több évtizedes gyakorlattal a hátam mögött, még ma is nagyon izgulok a végeredmény miatt.

Feri úgy érzi a béke dal az ősz gigaslágere lesz, sírni fog, aki csak hallja. Erre minden esély meg is van, hiszen eddig is megérezte hova kell nyúlni a sikerért. Szeptemberben saját maxival jön ki, melyen a zenéé a főszerep. A távolabbi jövőt még nem látja olyan élesen, de egyben biztos: itthon is érdemes harcolni néhány perc boldogságért, melyet neki a zene okoz.

mori

[2005.08.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még