2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koncert közben lepték meg a Republicot - képekben
Születésnapi örömkoncert a Republic zenekarral
Képgalériák
Republic - születésnapi örömkoncert
Kapcsolódó Kiadványok
Republic: 1 Magyarország, 1 mennyország
Republic: Fényes utakon
Republic: Kenyér vagy igazság
Kapcsolatok
Republic
Symbol Budapest, Óbuda
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Republic - 18. születésnap - Örömkoncert
[2008. február 23.
szombat 18:00]

"Ahogy a Halak": születésnapi Örömkoncert a Republic-kal - képekben

- Minden évben megünneplitek az együttes születésnapját?
- Sokáig hagyományosan megünnepeltük. Mindez a Republic baráti körön belül történt egy-kétszáz emberrel, de az utóbbi néhány évben valahogy elmaradt. Aztán jött egy gondolat, hogy kezdjük újra - ez szerintem később is folytatódni fog. Minden évben lesz majd egy ilyen kis klubkoncert a zenekar születésnapja táján.

- Aránylag közvetlenek vagytok a rajongókkal. Vannak-e köztük olyanok, akiket már régebb óta ismertek és esetleg közelebbi kapcsolatban álltok?

- A koncerteken keresztül rengeteg olyan embert ismertünk meg, akiket én inkább már barátoknak neveznék, nem rajongóknak. Nagyon sokan vannak. (mosolyog)

- Van-e esetleg olyan álma a zenekarnak, amit ez idáig még nem sikerült megvalósítani?

- Ha eljön az ideje, szeretnénk majd egy nagy helyen szépen befejezni, és a másik nagy álom, hogy minél tovább tudjuk úgy csinálni, ahogy eddig - olyan helyszíneken, annyi ember előtt, sikeres lemezekkel, tehát ugyanolyan körülmények között. Azt elérni, hogy minden évben ugyanaz történjen velünk, igazából nagy feladatnak és nagyon nagy kihívásnak számít.

Rövid beszélgetésünk után körbepillantva meglepetten tapasztaltam, hogy társalgásunk alatt csaknem megtelt az épület klubhelyisége – a színpad előtt, a fal melletti pihenő részen, a bárpultnál, valamint a termet körülvevő emeleti galérián kisebb-nagyobb csoportokba verődve gyülekeztek a Republic barátai. A tömegben feltűnt Bródy János is, akivel utoljára a zenekar decemberi BS koncertjén találkoztam.

Indul a mandula

Szinte egyszerre kapta fel a fejét mindenki, mikor hét órakor megszólalt Halász Judit Boldog születésnapot című slágere, s a tömegben egy hatalmas emeletes tortát cipelve két úriember araszolt a színpad felé. A hal emblémával ellátott "ünnepi süteményt" - melynek tetején tűzijátékkal körberakott 18-as szám díszelgett – a terem közepén helyezték el. Közben az egybegyűltek hangos énekszóval köszöntötték a pódiumra érkező ünnepelteket, akik a jelenlévők üdvözlése után máris a húrok közé csaptak.

Az első dal egy szempillantás alatt mindenkit a múltba repített – s az est folyamán még jó néhány szám elhangzott a Republic legelső, Indul a mandula című sikerlemezéről. A kétórás koncert különlegességét főként az adta, hogy a repertoárban - mely a résztvevők kívánságlistája alapján állt össze - olyan slágerek szerepeltek, amiket a fiúk nem igazán játszanak a fellépéseiken. A közönség kívülről fújta az összes régi nótát, s folyamatos tapssal buzdították a zenekar tagjait. Fantasztikus élmény volt hallani a Ne sírj kedves, a Lassú vonat érkezik és a De jó, hogy élek című dalokat - nem kevésbé az Ahová megyek, illetve a Madárjós vakáción ismert sorait. Olykor elnézegettem a színpadon zenélő ünnepelteket – jó volt látni az örömet a szemükben, amit a klubhelyiségbe zsúfolódott tömeg lelkesedése okozott.


Játsszatok gyerekek, játsszatok

A koncerten nemcsak Cipő, hanem Tóth Zoli és Boros Csaba is megajándékozta a közönséget egy-egy nagyszerű dallal – a John Lennon című szám mellett egy olyan kincset is megosztottak a publikummal, ami ezt megelőzően csak egyetlen egyszer, a győri fellépésen hangzott el decemberben. Nyolc órakor vendégművészként Szatai Gábor érkezett a színpadra, aki már régebben is többször szerepelt a Republic együttes koncertjein. Az énekes az Ébredni hosszú álomból című dallamos nótával lepte meg a jelenlévőket. A hangulat egyre csak fokozódott, s a közös éneklés mindinkább stabilizálta az összetartozás érzését.

A résztvevőknek a fiúk egy lassú dallal köszönték meg, hogy itt voltak velük. A közönség azonban nem érte be ennyivel és egyre hangosabban próbálta őket visszacsalogatni a színpadra. A kitartó vastapsnak meglett az eredménye – pár perc múlva ismét a Republic együttes nótáitól zengett a Symbol Budapest épülete. A Micimackó című dalnál valóságos szerepcserének lehettünk tanúi – ezúttal ugyanis a zenekar hallgatta az éneklő publikumot.

A csend beszél tovább


A felnőtt csapat a sokadik ráadásdallal végül tényleg elbúcsúzott, s itt hagyva magukból néhány valóban felejthetetlen pillanatot, lassan eltűntek a fiúk a színpad mögött. Az est azonban ezzel még korántsem ért véget - kis pihenő után baráti beszélgetések következtek az immáron nagykorú Republic tagjai és az Örömkoncerten megjelent ünneplők között. A jó hír pedig, hogy hamarosan ismét hallhatjuk a népszerű együttest - március 14-én Kaposváron, illetve 15-én Miskolcon a Városi Sportcsarnokban találkozhatunk velük. S mint tudjuk, addig sem kell nélkülöznünk őket, hiszen bár elbúcsúztak, most is itt vannak - "ahol a szél zúg, s a nap nevet".

- Pogonyi Nóra -

[2008.02.25.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még