2024. május 29. | szerda | Magdolna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Budapest Parádé hivatalos dala 90 percenként a VIVA-n

Indul a 6. Budapest Parádé

Augusztus 27-én ismét útjára indul a fővárosi zenés kamionkonvoj.

A délután 2-kor induló hivatalos nyárzáró utcai karneválnak most is az Andrássy út, a Hősök tere és a Felvonulási tér ad otthont. A nemzetközi hírű kulturális-szórakoztató eseményre Európa több országából is sok ezer vendég érkezik Budapestre. A Budapest Parádé vendége lesz az idén - a már törzsvendégnek számító berlini kamion mellett - Ausztria és Oroszország egy-egy mozgó színpada is. A szervezők az idei évben az Európa Kulturális Főváros címért pályázó hazai városokat is meghívták az eseményre.

Nemzetközi Parádé
Budapest nyárzáró utcai karneválja az ezredforduló óta töretlen sikerű, évente 5-600.000 bulizót – köztük többezer turistát - vonz a főváros legszebb útvonalára és tereire.
Amíg a tavalyi évben a párizsi Techno Parade csapata és a berlini Loveparade mutatkozott be az eseményen, addig az idei évben az Orosz Kulturális Évad keretében Oroszország (és talán a világ) két legidősebb dj-je, Borisz és Georgij, vagyis a DJs Krugozory lép fel az Orosz Kamionon. A dj-veteránok zenei palettája igen széles: a progresszív house-tól a garage- on át a disco- és latin-amerikai dallamokig minden megtalálható több százas lemezgyűjteményükben.
Először indítanak kamiont az osztrákok a Budapest Parádén, az azonban már természetesnek mondható, hogy a berlini Loveparade csapata ismét saját kamionnal vonul fel az eseményen.

Klubok és médiumok minden mennyiségben
A Budapest Parádé gerincét alkotó klub- és médiaszekció most is tartalmas programot ígér. Az ország legnevesebb szórakozóhelyei szinte kivétel nélkül részt vesznek az eseményen: egyetemi klubok, baráti társaságok és sokezres befogadóképességű helyek erre az estére kamionplatóra állítják kedvenc előadóikat.

Mint minden évben, most is nagy tömegeket várnak a szervezők a hazai tv- és rádióadók kamionjai köré. Amíg Nyugat-Európa több városában a parádék tisztán elektronikus zenei programot vonultatnak fel, addig a Budapest Parádé sokszínű esemény, ahol pl. a TV2 és a Sláger Rádió is önálló kamionnal vonul fel, de természetesen jelen lesz többek között a VIVA TV, a Roxy és a Juventus Rádió is.

Vidéki városok
2010-ben Magyarország egy városa Európa Kulturális Fővárosa lesz. A kitüntető címért hét hazai város verseng. Azt, hogy közülük melyik ad otthont Európa Kulturális Fővárosának, még nem lehet tudni, a Budapest Parádét szervező Sziget Iroda azonban meghívást intézett valamennyi pályázó város felé: egy-egy kamionnal mutassák be városukat az eseményen. A pályázók közül már többen elfogadták a Parádé meghívását, így a szervezők reményei szerint Eger, Debrecen, Sopron, Pécs, Győr, Miskolc és Budapest is önálló mozgó színpaddal vonul fel a Budapest Parádén.

CD, DVD
Hagyománynak számít, hogy a Budapest Parádéhoz kapcsolódóan minden évben boltokba kerül az adott év elektronikus zenei keresztmetszetét bemutató válogatás album. A CD parádés dalát most is a Náksi-Brunner páros jegyzi, de hallható a 21 dalt tartalmazó albumon Sterbinszky, Shane 54, Hamvai PG, Budai, Hot X, Newl és Spy The Ghost dala is.


 A ZENE.HU ajánlja:

Mindenki: elkészült a Parádé-himnusz klipje – interjú Náksi Attilával
Nézd meg partneroldalunkat a www.discoclub.hu címen

További zenei programok
• Játssz velünk és nyerj! 

Úgy táncolnék veled…
Kedvenc lemezeim: Kovacsics Ádám, a különleges zenekedvelő
• Zenés műsorok a tévében


Nyerj egy iMate SP 2 típusú okostelefont!  

[2005.08.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Május 17-én kilencedik Budapest...

Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
Április 27-én újra a...

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
beszámolók még