2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Több projekten dolgozik az Underworld

Underworld koncert - Sziget 2005

Eszméletlen, leírhatatlan, fenomenális… - és még sokáig sorolhatnám a jelzőket a tegnapi Underworld koncertről, de még így se tudnám visszaadni mindazt az élményt, amit a három techno rocksztár (Karl Hyde, Rick Smith valamint a korábban szóló karrierbe kezdő Darren Emerson-nal kiegészülve) véghez vitt a tegnapi esti 80 perces Techno-Operett előadásuk során.

Életem első Underworld koncertje volt ez, és azt hiszem az idei Sziget legnagyobb robbantása, és egyben régi adósságának teljesítése minden eddigi képzeletet felülmúlt. Megkocáztatom, hogy az elmúlt évek, de az idei Sziget legjobb nagyszínpadi fellépőit hallhatta az a több ezer ember, aki nem sajnálta a kicsit drága napijegy kifizetését. Megérkezés után egy pohár vörösbor kortyolgatása közben még az Anima Sound System melegítette a terepet az Underworld számára, róluk sok jót nem tudok mondani, hiszen nem tartoznak a kedvenceim közé, bár amit hallottam nem volt rossz, viszont sok ember, akik szeretik, ismerik az együttest, nem voltak elájulva az idei teljesítményüktől, bár az sem kizárt, hogy az utánuk következő UW koncert homályosította el a produkciójukat. Persze azért ez nem jelenti azt, hogy nem tombolt, táncolt volna így is több ezer ember a Nagyszínpaddal szemben, de azért ettől többet vártunk volna tőlük.

Underworldék valamivel a meghirdetett 21.30-as kezdéstől egy kicsit eltértek, bár nem hiszem, hogy bárkinek is az ellenére volt, hogy már 21.10-kor belekezdtek a 23.00 óráig tartó koncertezésbe. Mivel még sose hallottam UW koncertet, ezért számomra is teljesen új volt az egész, nem tudtam mire számítsak, azt tudtam, hogy a legnagyobb opuszokat ma hallani fogom, hallanom kell. Mindjárt az elején próbálták a hangulatot a legmagasabb szintre emelni, amit azt hiszem az első feszes ritmusok felcsendülése után sikerült is elérniük, amiből végül 40 percig nem is nagyon vettek vissza, és többek között olyan klasszikusokkal mint Rez Cowgirl, valamint a Born Slippy csak az igazi UW koncerteken hallható változatai mellett sok olyan hangot szólaltattak meg, amit egy hamar nem hiszem, hogy hallunk Magyarországon. A Born Slippy-re az összes ember, aki a Nagyszínpad közelében volt egy emberként emelte a kezét a magasba, és kántálták Karl Hyde-al együtt a mindenki számára ismert szöveget.

Ha már Karl Hyde-ról esik szó, akkor semmiképp nem szeretnék elmenni amellett, hogy a színpadi produkciója lenyűgöző volt, a fantasztikus zene mellé eszméletlen volt amit csinált, teljes mértékben hozzásegítette az amúgy is tökéletes előadást ahhoz, hogy ilyen csodálatos élménnyel legyenek gazdagabbak a koncertre látogatók.

A majd 40 perces kőkemény „zúzda” után egy kicsit visszavettek a tempóból - gondolhatta mindenki az elején - majd ezt se sokáig bírták, és újra belecsaptak az előttük heverő kütyükbe, és egy újabb zenei blokk, amely ugyan rövidebb volt mint az első, de ahhoz hasonló durva befejezést produkáltak egy másik híres, és mindenki számára ismert újabb kedvenc, a King of Snake zárásával.

Ez után egy újabb stílus váltás a saját repertoárjukon belül, és egy breakbeat résszel kezdték büntetni az addigra már teljesen felbőszített – a szó pozitív értelmében persze – közönségüket. Ez a rész is csodálatos volt, ahogy az addigi bő egy óra, bár stílusánál fogva a tempó és a tombolás is enyhült valamelyest az addigihoz képest, de úgy gondolom szükség is volt már erre, hiszen az embereknek is kell, hogy legyen egy bizonyos szintű tűrőképessége. A breakbeat rész után egy újabb tempó és stílusváltás következett, ami fényes jele volt annak, hogy a végére fokozatosan próbálnak visszahozni a földre a kezdeti szárnyaltatás után. Ezek után egy sor általam nem ismert régi és új szerzeményt szólaltattak meg, majd a végére egy teljesen ellazulós chillout-ambient rész következett, mely után az összes ember sikítva, tapsolva, éljenezve, és az Underworld nevét kántálva hálálta meg ezt a mindenki számára örök, és felejthetetlen élményt, amit eddig talán még senki nem produkált a Szigeten. Legalábbis idén tartok tőle nem is fog, bár ne feledjük, a péntek este sztárvendégei a Basement Jaxx lesz, akiket szintén nem kell félteni, bár az ő fellépésük nem az első, ezért nem is lesz egyedi, ha csak nem nyújtanak valami olyat, amit eddig még sose – a saját véleményem az, hogy: így legyen!

[2005.08.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még