2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Csézy - Szívverés
Eurovíziós Dalverseny
Lola - Legszebb nap
Szekeres Adrien - Piszkos Tánc
Kapcsolódó cikkek
MÁZS és Vágó Zsuzsi párban indul az Eurovíziós dalversenyen
Pflum Orsi: Az embereknek bejön a keleties hangzás - hallgasd meg ingyen az újdonságot
Német győztes 1982-ben - ritkán látott videók az Eurovíziós Dalversenyről
Magyar honlapot kapott az Eurovíziós Dalverseny
Eurovízió 2008 hazai döntő - bemutatjuk a zsűrit
Eurovízió 2008 - ma este ők lesznek a főszereplők az M1-en
Eurovízió 2008: A közönség szava erősebb lehet a zsűrinél
"Ez óriási marhaság!" - Lévai Balázs, zsűritag az Eurovízió döntő előtt
Csézy számított a sikerre  
Kapcsolatok
Csézy
Lola
Szekeres Adrien
Rakonczai Viktor
Ez One
Imre Zsuzsa
Vágó Zsuzsa (Vágó Zsuzsi)
Mészáros Árpád Zsolt
Fiesta
Antal Zsuzsa & Fisher’s Company
Dure
21 Gramm
Gál Csaba "Boogie"
Hoffman Mónika
Szatmári Orsi
Pflum Orsi (Pflum Orsolya)
Fool Moon
Magyar Televízió
Kapcsolódó események
Lola nagykoncert
[2008. március 7.
péntek 19:00]

Lola, Szekeres Adrien és Csézy is izgul a döntő előtt - Ki képviseli hazánkat Szerbiában?

Már az 53. Eurovíziós Dalfesztivált rendezik ebben az évben, amelynek Szerbia ad otthont, mivel a 2007-es dalversenyt a szerb Marija Šerifović nyerte Molitva című számával. A helyszín Belgrád Aréna lesz. Az, hogy hazánkat ki képviseli majd a versenyen csak február nyolcadikán derül ki.

Az Eurovíziós dalverseny magyar résztvevőjének kiválasztására a Magyar Televízió írt ki pályázatot még tavaly novemberben, az előzetes jelentkezés határideje december 20-án zárult le. A feltételek meglehetősen szigorúak voltak, hisz a szervezők egyebek mellett azt is kikötötték, hogy csak olyan előadó jelentkezhet, akinek jelent már meg lemeze, vagy érvényes lemezszerződése van.

Harmincan adták be pályázatukat a megjelölt határidőig, közülük választotta ki a szakmai zsűri azt a tizenöt előadót, akik február 8-án este, az m1-en élőben közvetített nemzeti döntőn megmérettethetik magukat.

Három popdíva, három dal

Február nyolcadikáig valószínűleg Csézy pulzusa is gyorsabb, hiszen a Szívverés című Rakonczai Viktor-szerzeménnyel ő is tagja a hazai előselejtezőnek.

- Nagyon felemelő, de egyben komoly és felelősségteljes lehetőséget kaptam az Eurovíziós dalfesztivál indulási jogával. Szeretnék kizárólag a versenydal lehető legjobb előadására koncentrálni, mert szeretném a dal szerzőjének is bebizonyítani, hogy ezt a gyönyörű dalt méltóképpen képes vagyok elénekelni - mesélte Csézy.

- Viktornak külön köszönöm, hogy a dalversenyen közreműködésével a színpadon is segíti a produkciót. Nagyon jól esett, amikor a népszerű acapella formáció, a Fool Moon három tagja - Molnár Gábor, Rácz Gergő és Németh Miklós - elvállalták a versenyen a vokál szerepét. Tudom, hogy a bizonyításra csupán három perc áll rendelkezésemre, de ebben a három percben szeretném majd szívből kifejezni és megköszönni a családomnak, barátaimnak, tanáraimnak, a produkció segítőinek, és azoknak az embereknek, akik gyerekkorom óta ismernek és szorítanak a sikeremért. Nem foglalkozom különösebben a helyezés gondolatával, mert az éneklés nekem elsősorban nem verseny, hanem boldogság – tette hozzá a fiatal énekesnő.

Piszkos tánccal készül Szekeres Adrien

Szekeres Adriennek is eseménydús volt a tavalyi éve, hiszen –egyebek mellett- az Olyan, mint Te című szerzeménye négy hónapon keresztül a legjátszottabb magyar dal volt a hazai rádiókban, az album pedig öt hét alatt aranylemez lett.

Adrien a Piszkos Tánc című dalával jelentkezett és jutott be az Eurovíziós Dalverseny hazai döntőjébe.

- Nem mondom, hogy nincs bennem félelem a döntőt illetően, mert mindig izgulok, bármilyen versenyről is legyen szó. Örülök, hogy énekelhetek, hiszen a lételemem a zene és boldog vagyok, mert a férjem és a kislányaim drukkolnak nekem - nyilatkozta a népszerű énekesnő.

Lola is ott lesz

Lola házatáján is mindig történik valami izgalmas. A fiatal énekesnő most sem unatkozhat, hisz gőzerővel készül március 7-én tartandó nagykoncertjére, és a február nyolcadikai megmérettetésre.

A fiatal lány is egy új dallal, a Legszebb nap című nóta zenéjét Rakonczai Viktor, szövegét pedig Major Eszter írta. A dal angol változatban is elkészült, a Break Out szövegét Mozsik Imre jegyezte le.

- Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült bejutnom a hazai döntőbe. Amikor menedzserem, Bognár Tibor felhívott a hírrel, nagyon meghatódtam. Igyekszünk egy nagyon színvonalas produkcióval készülni az eseményre – mondta Lola, aki egyébként pont a 2005-ös Eurovíziós dalverseny magyar döntőjén mutatkozott be először, szintén egy Rakonczai Viktor-dallal.

A három hölgyre egy igen komoly mezőny vár. Rajtuk kívül még az Ez One zenekar, Imre Zsuzsa, Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt, a Fiesta, Antal Zsuzsa & Fishers Company, a Dure, a 21 gramm, Gál Csaba Boogie, a Candies, Hoffmann Mónika, Szatmári Orsolya és Pflum Orsi harcba száll a belgrádi helyért.

-ej-

[2008.01.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még