2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Helyes volt zenés darabot írni a forradalomról" - interjú az Amerikába készülő Mihály Tamással
A tökéletes ajándék - Kaszás Attilától
Képgalériák
56 csepp vér közönségtalálkozó
Kapcsolatok
Kaszás Attila
Legnépszerűbb csengőhangok

Márciusra elkészül Kaszás Attila szobra

Gyűjtést szerveztek Kaszás Attila szobrának felállítására az 56 csepp vér című musical film közönségtalálkozóján, december 13-án Komáromban.

A komáromi magyar közösség kezdeményezésére csütörtökön 56 csepp vér film közönségtalálkozót szerveztek Kaszás Attila szűkebb hazájában, Komáromban. Az eseményen Kaszás Attila édesanyja, gyermekkori barátai, osztálytársai és rajongói fogadták a filmet elkísérő alkotókat, Mihály Tamás zeneszerzőt, Dr. Nagy Endre producert, Gulyás Zoltán gyártásvezetőt, valamint a szereplők közül Miller Zoltánt és Keresztes Ildikót.

A közönségtalálkozón az 56 csepp vért délután 2 és 5 órakor vetítették - mindkét alkalommal telt ház előtt, összesen 700 nézőnek. A film nagy sikert aratott, s a vetítéseket követő közönségtalálkozón nagyon jó hangulatú, értékadó beszélgetésre került sor. Az esemény legmeghatóbb percei közé tartozott, amikor Kaszás Attila édesanyja - már a közelgő ünnepre is gondolva - a vendégeket saját készítésű, rendkívül finom bejglivel fogadta.

A Jókai Színház előtt leplezik le Kaszás Attila szobrát

A komáromi magyar közösség kezdeményezésére szervezett találkozón gyűjtést szerveztek egy egész alakos Kaszás Attila köztéri bronzszoborra is, amely előtt Komáromban - ha elkészül – hívei és barátai leróhatják kegyeletüket.

Csicso Péter, Kaszás Attila általános iskolai osztálytársa, a komáromi szoborbizottság elnöke a színművész egész alakos szobráról elmondta: a művet Gáspár Péter Pozsonyban élő szobrászművész készíti, amit a budapesti iparművészeti lektorátus fog zsűrizni. A lektorátus a szobor kicsinyített mását már látta, a mű megformálása ennek alapján már elkezdődött. Az alkotás leleplezésére várhatóan március végén kerül sor a Komáromi Jókai Színház előtti téren. A szoborra való gyűjtés már korábban elindult, így a várható költségeknek már több mint kétharmada összegyűlt.

Sokan hozzájárultak a szobor költségeihez

A szigorú szabályok szerint zajló gyűjtést február végéig folytatják - a filmvetítésen szervezett adományozáson is sokan járultak hozzá a szobor költségeihez. 

Csicso Péter arról is mesélt, hogy Kaszás Attilával Komáromban a Béke utcai Alapiskolában jártak együtt. A színművész már akkor nagyon tehetséges volt, hegedűlni tanult, s ebben az iskolában dolgoztak szülei is. Édesanyja, aki ma már nyugdíjas, az énekkar vezetője, édesapja pedig az iskola igazgatóhelyettese volt.

Hornek Ildikó / Pogonyi

[2007.12.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még