2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mi újság a Megasztár II döntőseivel lemez ügyben?
Nyerj exkluzív Megasztár ajándékcsomagot
Caramel idén már nem lép fel a Megasztárral
Képgalériák
Képek a megasztárokról
Kapcsolatok
Bartók Eszter
Kovács Tímea
Pák Tamás

Megalemezek a láthatáron?

A finalisták közül ezúttal Kovács Timi, Bartók Eszter, Molnár Ferenc "Caramell" és Pált Tamás terveit ismerheted meg.

A múlt héten elkezdtük a Megasztár II döntőseinek terveit bemutató sorozatunkat. Mostani cikkünkben a finalisták közül megszólaltattuk Kovács Timit, Bartók Esztert – aki saját válasza mellett barátja Caramell zenei elképzeléseit is tolmácsolta – és Pál Tamást.

Kovács Timinek már van lemezszerződése, de csak akkor tud hozzákezdeni a munkálatokhoz, ha rendbe jön a hangszalagja és vége lesz a nagy hajszának. Olyan stílust szeretne megvalósítani, ami még nincs Magyarországon. Annyit elárult, hogy - mivel opera szakon végezte el a Zeneművészeti Konzervatóriumot – nem hagyja el a komolyzenét. Nem gondolkozott még duetten, de például Schmidt Barbival szívesen énekelne.

Caramelnek több mint egy hónapja volt a gerincműtéte, már próbálgat sétálni. Párja, Bartók Eszter elmondta, hogy azóta, hogy megműtötték egy hónapja van arra, hogy elérje a stabil járást, utána kezdődhet a rehabilitáció. Nagyjából három hónapot igényel a felépülése. A gyógyuláshoz szigorúan be kell tartania az orvosi előírásokat, hiszen elég egy óvatlan mozdulat és újra a műtőasztalra kerülhet. „Reméljük, hogy most úgy kigyógyul belőle, hogy nem lesz szükség további beavatkozásra. Nagyon hiányzik a turnéról nekünk is és természetesen a rajongóknak is.” – mondta Eszter. Az év hangja néhány nappal ezelőtt kötötte meg élete első lemezszerződését. „A kiadónak konkrét elvárásai vannak, tehát van egy bizonyos határidő, ameddig be kell fejeznie. Az egészségi állapota miatt sajnos tolódhat a dolog, de nagyon reméljük, hogy erre tekintettel lesznek”. Ahhoz, hogy valaki idén lemezt adjon ki, ahhoz novemberre el kellene készülni, úgyhogy nagyon remélem, hogy addigra meglesz vele.”- tette hozzá Eszter.

Bartók Eszter több kiadótól is kapott ajánlatot. Nagyon közel áll a döntéshez, de még nem írt alá egyik lemezcéghez sem. Olyan albumot szeretne, amin 100%-ban ott van, tehát ő írja a zenét, a szöveget és megpróbál a hangszerelésben is minél többet vállalni. A lemezkészítés valószínűleg jövőre lesz esedékes, mert a koncertek lekötik az idejét. Azt még nem tudja biztosan, hogy a zenekara is szerepel-e majd a megjelenő albumon, mert ez attól is függ, hogy melyik kiadó mellett dönt. Elképzelhetőnek tartja, hogy zenésztársai is közreműködnek majd, de nem teljesen olyan stílusban, mint amit eddig képviseltek. Eszter rátalált olyan új hangzásokra, amik eddig kevésbé voltak nála meghatározók és nem biztos, hogy ez zenekarával megvalósítható lenne, úgyhogy ezt a kérdést hosszas tárgyalások előzik majd meg. Caramellel már a műsor alatt is énekeltek duettet, sőt több dalt is írtak, így valószínűleg az albumon is hallható lesz valamelyik közös számuk. Eszter is közreműködik majd az év hangjának első albumán. Eszter elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a műsor kapcsán nagyon sok olyan zenésszel találkozhatott, akikre felnéz és hatalmas megtiszteltetés számára, hogy ezek az emberek segítő kezet nyújtanak neki, úgyhogy ezúton is köszöni nekik.

Pál Tamás albuma is tárgyalás alatt van, de ha összejön, akkor minél hamarabb szeretne kijönni a lemezzel. Soft-rock, vagyis a rock lágyabb, dallamosabb változata az a stílus, ami legközelebb áll hozzá. Most úgy tűnik, hogy kialakul az, amit szeretne. Gondolatban már felmerült benne, hogy kellene az albumra egy duett szám, valószínűleg valamelyik Megás lánnyal, de ez még nem biztos. Zsédenyi Adriennel is szívesen énekelne, mert az énekesnő hangja nagyon tetszik Tamásnak. A zenei elképzelése teljesen megváltozott a Megasztár alatt, hiszen rátalált arra a stílusra, amit többek között a The Calling együttes Wherever You Will Go című száma, vagy a Green Day dalai képviselnek, tehát a rock popposabb változata.
Tamás elmondta, hogy pont a műsor erősítette meg abban, amiben eddig bizonytalan volt, de most úgy érzik, hogy megtalálta a stílusát és e mellett szeretne kitartani.

[2005.08.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még