2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kivel nyaralnál legszívesebben?
Majka sztárokkal fiesztázik Nyíregyházán!
Kisebb csoda történt a Sóstó Fiestán - képekben
Kapcsolódó Kiadványok
Majka (Majoros Péter): Húz a szívem haza
Kapcsolatok
Majka (Majoros Péter)
Tóth Veronika (Tóth Vera)
Pápai Joci
Tyson feat Majka

Majka őszinte vallomása: Az új lemezem külföldön is megállná a helyét

Rapperként 5 éve tevékenykedik Majoros Péter. Nevét mindenki ismeri, dalait mint a Tündi-bündit vagy a Kiszavazóshow-t sokan kedvelik. A zenésszel új, harmadik lemeze kapcsán beszélgettünk.

Magyaroszágon eddig 3 hip-hop lemez jelent meg, amely felveszi a minőségileg versenyt a külföldiekkel, az első a Helldorado volt a Ganxsta Zoliéktól, második a Dopeman Országház fantomja és a harmadik a miénk, a Húz a szívem haza. – kezdte az album bemutatását Majka.

Ez nekünk a legjobb lemezünk és végre sikerült – igaz három év munkája van benne – fantasztikusat csinálnunk, de hogy valóban jó lett-e azt kizárólag a hallgatók döntik el, csak az ő véleményük számít. Tizenöt tracket és közjátékot tartalmaz, a lemez nem fejt meg új dolgokat nincsenek benne olyan témák, amik korábban nem hangzottak volna el hip-hop lemezen, barátságról, szerelemről, utcáról, a férfiasságról, csajokról azaz minden olyanról, ami egy hip-hop lemez alapvető kelléke. Mégis sikerült úgy tálalni, hogy ilyen még nem nagyon volt. – folytatta a rapper.

- Mi történt 3 évig?
- Dolgoztunk a dalokon. Nem vagyok annak a híve, hogy évente adjunk ki új lemezt. A siker kulcsa, hogy volt időnk arra, hogy mindent kitaláljunk, nem sürgetett minket se a kiadó, se az idő.

- Több más stílusból megismert előadók, mint Tóth Vera vagy a Fourtissimo is szerepelnek a lemezen. Miért őket választottad?
- A Fourtissimo zenekar a Nortsideanthem című nótában szerepel, amit eredetileg is ők játszanak. Velük egy reggeli műsorban ismerkedtem meg. Amikor eljátszották a dalt, azonnal mondtam, hogy ebből az ír népdalból mindenféleképpen kell egy feldolgozást csinálnunk, ezért gondoltam arra, hogy karcolok rá egy jó kis szöveget a fúvóscsapat alapjaira. Ez az egyik kedvencem, mert rólunk szól azokról az emberekről, akikkel én nőttem fel. Tóth Vera pedig egyszerűen Magyarország legjobb hangja és őt kerestük meg, mivel egy kiadónál vagyunk, emberileg is jóban vagyunk. Na meg nem is lakunk messze egymástól, így neki szóltam, hogy énekelje fel azokat a dolgokat, amit egy jó hangú nőnek fel kell énekelni. Vera a Húz haza a szívem és Csepp című nótában énekel. Az utóbbit 3 évvel ezelőtt írtam egy volt barátnőmnek.

- A közreműködők közt találjuk Tysont, Pápai Jocit, Kicsi Gamet és DJ Quicket is.
- Tyson nélkül nem csinálok lemezt, ez így volt az elmúlt 5 évben és így is marad. Az ő kreativitása és szövegei kellenek a lemezre, hogy egy kicsi kontraszt legyen a szövegeim mellé. Pápai Joci nemrég csapódott hozzánk, írtunk dalokat a lemezeire. Jó barátom és nagy tehetségnek tartom. A lemezen közreműködik Kicsi Game is, aki anno Moháékkal rappelt. Teljesítménye meggyőzött minket, hangja, szövegei, kicsit undergorundos stílusa jót tett a lemeznek. DJ Quick, zenei producerünk jó barátja és így találtunk rá, kiváló lemezlovas és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy eljött „suvickolni” a lemezre, még színesebbé téve ezzel a produkciót.

- Meglepő a borító. Hogyan készült?
- Mióta kitaláltam a Nortside, az északi oldal jelképét az é betűt amit kézzel formálunk, azóta szeretném, hogy ez legyen a lemezen. A harmadik kiadványra elértük azt, hogy az én arcomat nem kell már bemutatni senkinek, a Majka feliratból egyből beazonosítanak, kiről van szó. Miklós Máté tetoválóművész-grafikus alkotta meg kívül-belül az egész borítót.

- Klipet is forgatattok már.
- Igen, ezt az Ítélet helyett című Pokolgép nótához forgattuk. Az egyik leghidegebb napon külső helyszínen forgattunk, mivel a szöveg is arról szól, hogy a betonházak között nem várnak csodák, így Békásmegyeren egy lakótelepen vettük fel. A kisfilm az utcán felnövő a gyerekekről szól és, hogy mi lesz velük, azokat a képeket igyekeztük összeszedni, amilyenek mi voltunk gyerekként, és ahogy mi viselkedünk jelenleg.

- Bíró Zsolt -

[2007.12.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még