2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Első Emelet diszkográfia
Kapcsolódó cikkek
Zenetörténeti esemény! Újra összeáll az Első Emelet!
A hét legjobbjai: L. L. Junior és az Első Emelet
Kapcsolatok
Első Emelet
Kapcsolódó események
Első Emelet jubileumi koncert
[2008. február 9.
szombat 19:00]

Első az Emelet -  már 25 éve

Avagy a zenekar, amely meghonosította itthon a szintetizátoros popzenét, a dobgépet és a slap-basszusozást.

A 25 éves Első Emelet zenekar ismét összeáll (Syma csarnok, február 9.), és ez alkalomból kiadtak egy DVD-t. Gondolom, folytatása is lesz, mert 1-es sorszámmal van ellátva. Az ember lánya mit tesz olyankor, ha megjelenik gyermekkora kedvenceitől egy ilyen DVD? Természetesen elmegy egy Emelet-találkozóra, ahol egy töketlen…akarom mondani, kötetlen beszélgetés keretén belül megtörtént a DVD bemutatása, némi élő unplugged zenéléssel megspékelve! Azért tessék értékelni, hogy a maiak sokszor egész nagy színpadon is csak tátognak, az Emelet viszont száz ember előtt is élőben játszott. (Hm, a „Boldog Karácsonyt” című dal szét is esett rögtön az elején, de amúgy profi volt.)

Mindenki ott volt az Emeletből, aki számít, kivéve a dobost. Állítólag őt már nem lehet rávenni közös zenélésre. Morzsoljunk el egy könnycseppet, hiszen sokunknak hiányzik a Michel. De még mindig jobb a Hastó Zsolti a Michel helyett, mint a D. Nagy Lajos a Kiki helyett!:-) Node végül is ünnepeljünk, ne búslakodjuk, jöjjön az a DVD!

Azt rögtön meg kell állapítani, hogy ezek a fiúk tudtak zenélni. A DVD túlnyomó részt koncertfelvételekből áll, és első osztályú módon szólalnak meg. Szerintem a nyolcvanas évek legfelkészültebb magyar csapata volt.

Azon Töröm a fejem, hogy tulajdonképpen tartozom egy Angyali vallomással: felnőtt idő közben egy Kis Generáció, amelyre ha ráordítanak, hogy Állj, vagy lövök, akkor is csak vállat vonva odabökik: Európában hallgatnak a fegyverek, mi csak Nézelődünk.

És akkor már jöhet a Lány a villamoson, és lökheti bárkinek a, Subidumát. A film forog tovább, és noha még mindig ugyanolyan messze van Amerika, rájöttem, hogy Nem férek a bőrömbe, ha meghallom a Táncosnőt.

A fentieken kívül még rengeteg szám látható, hallható a DVD-n, gyűjtőknek kötelező, nyolcvanas évek kedvelőinek ajánlott. Nagyon súlyos cikitrikók, Fábry Sándor design-showjába illő köpenyek, mellények és kabátok, basszusgitár egészen nyakig emelve, görgős billentyűállvány billegő mozgással, rendkívül menő napszemüvegek és idétlen mozgáskultúra…igen, ez is Emelet. De mi így (is) szeretjük őket.

- heszti -

[2007.12.09.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
hesztike 2007.12.17. 18:34 • [3]
Kedves Gombos Klára, alias Button! Én, mint az egyik legnagyobb létező Első Emelet rajongó, ott voltam azon a találkozón, ahol a fiúk saját magukon röhögtek, és saját véleményüket hangoztatták, hogy ma már milyen ciki volna ilyen szerkókban megjelenni. A Bogdán bajuszán, a Kisszabó hosszú fürtjein, a Linda sorozatban megjelenő köpenyeken, vagy a Tereh Öcsi ugrálásán...az én trapper farmeromon is ugyanilyen jókat tudnék ma kacagni, higyje el.
Önmagamtól sosem idézek, de most kivételt teszek, hátha másodszorra elolvassa, amire válaszol:
"Azt rögtön meg kell állapítani, hogy ezek a fiúk tudtak zenélni. A DVD túlnyomó részt koncertfelvételekből áll, és első osztályú módon szólalnak meg. Szerintem a nyolcvanas évek legfelkészültebb magyar csapata volt. "
Egy kérdésem van: ki kérdőjelezte meg az Emelet zenei tudását? Vagy ahogy Ön fogalmazott: ki "fikázott"?
Idézek megint a kritikából: "Azért tessék értékelni, hogy a maiak sokszor egész nagy színpadon is csak tátognak, az Emelet viszont száz ember előtt is élőben játszott. (Hm, a „Boldog Karácsonyt” című dal szét is esett rögtön az elején, de amúgy profi volt.)" Kedves Klára, itt éppen azt dícsértem, hogy más zenekarokkal ellentétben mennyire jó, hogy az Első Emelet mindig élőben zenél. Régen is így volt általában, és most abban a klubban is élőben (és magas szinvonalon) játszott, ahová én elmentem. Úgyhogy kedves button és norro79, találkozzunk akár személyesen és beszéljük meg. Mondjuk február 9-én a Syma csarnokban?:-)
(Klári, norro, mielőtt válaszolnak, fussák át mégegyszer, amit írtam, nem árt tudni, hogy az ember mire válaszol.)
norro79 2007.12.10. 16:14 • [2]
Tökéletesen egyet értek button-nal! Az Első Emelet a 80-as évek legmeghatározóbb zenekara volt az országban, mind technikai, zenei felkészültségükkel megelőzték korukat. Szóval egy kritikus szerintem ne a saját ízlését mondja el, hanem maradjon pártatlan. Én nem vagyok és nam voltam Első Emelet rajongó, de zenész vagyok és ezáltal mindíg csodálva nézem a Berkes Gabi billemtyűzését, a Kisszabó Gábor basszusolását, a Michael dobolását, és a Bogdán Csabi gitározását! Mindezt 20 évesen a nyolcvanas évekbe profi szinten! Úgyhogy nem fikázni az Emeletet, mert te ha most leülsz bármelyk hangszeren gyakorolni, akkor 30 év gyakorlás után se leszel ott mint az emeletből bárki!
button 2007.12.06. 22:38 • [1]
Soha nem szerettem a kritikusokat. Mindig azokból az emberekből lesznek a "kritikusok", akik nem tudnak letenni semmit az asztalra, ezért másokat fikáznak. Nem értették meg őket soha. Ön is ilyen ember, hiszen a neve ismeretlen. Megnézném Önt is, hogyan néz ki most. Én még látatlanban is tudnám kritizálni, de nem megyek le az Ön kicsinyes szenzációhajhász szintjére. Majd 8 arany, két platina és egy gyémánt lemez után fikázhat, addig viszont duguljon el, mert a stílusa bicskanyitogató. Ön olyan mint a Viktor Máté volt anno. Az első lemezt a béka feneke alá húzta a kritikájával és lám.....MILYEN "NAGYSZERŰ" DARABOT ÍRT!!!!! JÁNOS A VITÉZ CÍMEN!! Ön is valami ilyen förmedvény írására készül kedves Heszti Úr vagy Hölgy??? Mert annyi nincs Önben, hogy a teljes nevét kiírja. Engem, Gombos Klárának hívnak és Önt.? Nagy szerencséje lehet, hogy Ön annyira tökéletes, hogy örökké fiatal marad és nem hullik ki a haja. Ha már élt a nyolcvanas években, akkor bizonyára csak Trapper farmerja volt ezért fikázza az öltözéküket. Az úgy volt jó ahogy volt és most is úgy jó ahogy van. Pattanjon le a zenekarról és örüljön, hogy van legalább egy zenekar ebben az országban, akik élőben lépnek fel és a koncertezés fogalmát is ismerik, mert amig ma, a nagy "sztárok" a koncertezésről beszélnek, az = egy 20 perces playback bulival valami kocsmában. Addig az Emelet teltházas koncerteket adott az orszá nagyvárosainak a sportcsarnokaiban kedves Heszti. Ha már másért nem, ezért tisztelje őket és ha majd többet tud felmutatni mint Ők, akkor fikázhat. Addig viszont jobb ha csendben marad. - Magát egyébként ezért fizetik???

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még