2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Rólad Álomodom video
Kapcsolódó cikkek
Zenerégész: Hoffer Dani születésnapja
Zenerégész: ünnepel Császár Előd
Az álmot keresi Dani és Krisz
Kapcsolatok
FLM
Hoffer Dániel
Help!
Draft
Pap Krisztián
Shane54
Legnépszerűbb csengőhangok

Visszatér az FLM és a HELP?

Ki ne emlékezne 1991-ből az FLM-, és 1998-ból a Help nevű zenekarokra. A két csapat meghatározó szerepet töltött be a hazai könnyűzenében a közel hat éves működésük alatt. Hoffer Dani az FLM-ből és Pap Krisztián a Help-ből a mostani trendnek megfelelő clubos hangzásvilágban átdolgozva most visszaidézik nekünk a két csapat legnagyobb slágereit.

Rólad álmodom, Megtalállak még, Megdöglöm érted, Igazi szerelem, Nevess úgy, mint régen, Létezel. Mind-mind olyan dalcímek, amelyeket egykor sokat dúdoltunk, és nem volt olyan rádiós kívánságműsor, amelyben valamelyik ne csendült volna fel. Sőt, ha megszólal valahol, akkor ritka az olyan ember, akiben ne idézne fel valamilyen emléket.

A kilencvenes évek elején/közepén az FLM, a végén pedig a Help nevű zenekarok ostromolták a füleket, talán ezért is döntöttek úgy a fiúk, hogy közösen, újrahangszerelve közönség elé állnak.

Visszatér a polgári életből

Hoffer Dani egykoron Császár Előddel karöltve lett ismert, akkoriban a fiatal lányok hada úgy tekintett rájuk, mint a mai popikonokra. Előd egy ideje már Shane 54 néven lemezlovasként dolgozik, Dani karrierje azonban másfelé halad. Az FLM felbomlása után szólókarrierbe kezdett 1997-ben, ami két és fél évig működött. Ezután viszont eltűnt a közszerepléstől és öt évig teljesen átlagos, polgári életet élt. Dolgozott egy klubban, de volt kereskedelmi üzletezető-helyettes is.

Danit pont ezek a dolgok döbbentették rá arra, hogy ha annak idején annyi energiát fektet a zenélésbe, amit később a mindennapi élet során a munkába ölt, akkor már lehet, hogy magasabb szinten járna.

- Igazából a visszatérés gondolta folyamatosan a fejemben volt. Azalatt az öt év alatt, amikor mást csináltam folyamatosan gondolkodtam, és elég nehéz volt ezzel a dologgal szembesülnöm, hogy már nem zenével foglalkozom. Másban próbáltam keresni a megoldást, de rájöttem, hogy ez a zenében van. De mivel egészen fiatalon kerültem a „nagyon tutiba”, ezért azt hittem bőven elég az, ha vagyok, és csak úgy nagyjából csinálgatom, azonban ma már tudom, a zenélésbe ugyan annyi, netán több energiát is kell fektetni, mint bármely más dologba – mesélte lapunknak Hoffer Dani.

A zenésznek volt neki egy kis stábja is, akikkel az első szólólemezét készítette még a kilencvenes évek végén. Warez és Shootie, akik neve a Draft nevű formációból lehet ismerős. Rajtuk keresztül ismerte meg az ex-Help-es Krisztiánt, akivel közös munkába fogtak. Saját dalok is készültek, ám ezek egyelőre nem publikusak még.

A közös munka kezdete

Tavaly nyáron jött egy felkérés, azt kérték tőlük, hogy egy közös FLM/Help haknit csináljanak. A produkció olyan sikeres lett, hogy rögtön még négyet tartottak belőle. Dani és Krisz pedig azt érezte, ebből lehet még valami.

A produkció háromtagú, míg Dani és Krisz zenél és énekel, addig Shootie inkább az utómunkákban vesz részt.

- Mindhárman kosok vagyunk, így a zenei iránti lelkületünk közel azonos, ha összeülünk, akkor nagyon gyorsan jönnek a dalok. Igaz, mi nem igazan úgy csináljuk, hogy megírunk húsz dalt és abból válogatunk, hanem amikor úgy érezzük, hogy hangulatunk van az egész, akkor nekiülünk, és megírjuk azt a dalt, ami szerintünk jó lesz. Ilyenkor ebbe öljük minden energiánkat – ecsetelte az alkotás folyamatát Hoffer Dani.

A közeljövőben is meg fog jelenni egy új dal, a srácok már bele is kezdtek a munkába, nagyon bíznak abban, hogy sikeres lesz.

Kislemez, mixek és klip

A csapat az első videó klipjét a Rólad álmodom című dalból készítette el, amit az oldalsó linkre kattintva meg is nézhet az olvasó. A videók mellett persze a nagyobb hangsúlyt a dalok kapják. A hangszerelés során pedig nagy szerepet kap a gitár, melynek hangulata a fiúk elmondása szerint jellemzi majd a további közös dalaikat is. A csapat gondozásában megjelent egy EP Exlusive Remix néven, amely csak limitált példányszámba került kiadásra. A lemez azért exkluzív, mert természetesen a Help és az FLM dalai kerültek a lemezre, és Daniék azt érezték, ettől egy kicsit különlegessé válhat.

A három fiú egyébként ebben is egy kicsit másként gondolkozik, mint a legtöbb hazai előadó. Ők úgy gondolják, hogy a jövőben két-háromhavonta megjelentetnek egy maxit, egy új dallal, pár remix-el és természetesen egy videoklippel. Nagylemez csak akkor kerül majd piacra, ha már megfelelő mennyiségű dal született, és lett bemutatva.

Az új produkció munkáiban egyébként egy kicsit Shane 54 is segített. Hoffer Dani régi társa az egyik FLM dal mixelésén dolgozott.

-ej-

 

[2007.11.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még